TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da tacizci apartman görevlisinin açtığı davada 12 milyon TL tazminat kararı tüm bina sakinlerine mal oldu

Adana'nın Seyhan ilçesindeki bir apartmanda yaklaşık 5 yıl önce apartman sakini bir kadını taciz ettiği öne sürülen apartman görevlisi Rıdvan Uçar, kadının kocası tarafından vurulup felç kaldı. Uçar, bu olay sonrasında açtığı iş kazası davasını kazanarak 12 milyon TL tazminat almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 15:46
Kaynak: İHA

Adana'da bundan yaklaşık 5 yıl önce apartman sakini bir kadını taciz ettiği öne sürülerek, kadının kocası tarafından vurulup felç kalan apartman görevlisinin açtığı iş kazası davasını kazanıp 12 milyon TL hak etmesi apartman sakinlerini isyan ettirdi.

rıdvan uçar

Olay, 29 Kasım 2019 tarihinde 2000 Evler Mahallesi'ndeki bir sitede meydana geldi. İddiaya göre, Caner Şahin, apartman görevlisi Rıdvan Uçar’ı eşine sözlü tacizde bulunduğu gerekçesiyle silahla vurdu. Güvenlik kamerasına yansıyan bu olay sonucunda ağır yaralanan Uçar, hastaneye kaldırıldı fakat felç kaldı. Olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma sonucunda Caner Şahin tutuklandı.

adana apartman görevlisi Rıdvan Uçar

Tazminat Davası ve Sonuçları

Rıdvan Uçar, felç kaldıktan sonra site yönetimi tarafından işten çıkarıldı. Ancak Uçar, avukatı aracılığıyla olayın bir iş kazası olduğunu belirterek tazminat davası açtı. Mahkeme, siteyi 12 milyon lira tazminat ödemeye mahkum etti.

adana apartman görevlisi taciz tazminat

Sakinlerden Tepkiler

Apartmanın yöneticisi Ünal Bozkurt, “İki kişi arasında yaşanan olayın cezası tüm siteye kesildi. 12 milyon gibi bir rakamın cezasını ödeyemeyecek durumda olan birçok site sakini var” diyerek durumu özetledi.

Site sakinlerinden Şükriye Avcı, “Bu olay şahıslar arasında yaşandı. Mahkemeye katılmayan avukatın sorumluluğu var. Hakim sinirlenip cezayı veriyor” dedi. Diğer bir sakin Ayhan Türker, “Başkalarının husumeti nedeniyle site sakinlerine ceza verilmesi yanlış. Bu kadar parayı nasıl ödeyeceğiz?” ifadelerini kullandı.

Yatalak annesiyle birlikte yaşayan Muazzez Düzgün ise, “Bez parası bulamıyorum, bu parayı nasıl ödeyeceğim? Taciz nedeniyle iki kişi kavga etmiş, biz neden cezayı ödüyoruz?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

adana

adana

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.