TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#taciz

İLKHABER-Gazetesi - taciz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, taciz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kayseri'deki olayların sebeplerinden biri muhalefetin zehirli söylemleridir" Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kayseri'deki olayların sebeplerinden biri muhalefetin zehirli söylemleridir"

Kayseri'de Suriye uyruklu bir şahıs, 7 yaşındaki Suriye uyruklu bir kıza cinsel istismarda bulundu. Bu vahim olayın ardından tepki gösteren halk, Suriyelilere ait dükkanları ve araçları ateşe verdi. Olayların büyümesi üzerine güvenlik güçleri müdahale etti ve durum kontrol altına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılcahamam’da düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısında Kayseri'de çıkan olaylar hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir." diyerek yaşanan şiddet olaylarının sebebi olarak muhalefeti gösterdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan ifadeleri şöyle: "Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz.Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz.Muhalefet içindeki radikal unsurların da kışkırtmasıyla 28 Şubat dönemini anımsatan uygulamalar yeniden devreye alınmak isteniyor. Buna müsaade edilmemeli. Muhalefetin aklıselim sahibi aktörlerinden, eski Türkiye'nin kötü hatıralarını tekrar canlandıran sahnelerin önüne geçilmesi noktasında çaba bekliyoruz. Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir."

Bakan Ali Yerlikaya Kayseri'deki taciz olayı ile ilgili açıklama yaptı: ''Türkiye bir hukuk devletidir'' Haber

Bakan Ali Yerlikaya Kayseri'deki taciz olayı ile ilgili açıklama yaptı: ''Türkiye bir hukuk devletidir''

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de yaşanan taciz olayın ardından açıklama yaptı. Suriye uyruklu bir şahsın küçük bir kız çocuğunu taciz etmesiyle başlayan olaylar, çevredeki vatandaşların tepkisiyle büyüdü. Yerlikaya, "Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez" dedi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle toplanan kalabalık içerisinde yer alan 67 kişi gözaltına alındı ve olay yerindeki sükunet sağlanmıştır.'' ifadelerini kullandı. Bakan Ali Yerlikaya'nın sosyal medya paylaşımı şöyle; ''Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır. Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir.   Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

CHP Kayseri İl Başkanlığı, taciz olayını kınadı Haber

CHP Kayseri İl Başkanlığı, taciz olayını kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanlığı; dün akşam saatlerinde gerçekleşen taciz olayını kınandığı belirtilerek, “Taciz olayı, vicdan sahibi her bireyi derinden yaralamış ve haklı bir öfkeye neden olmuştur” denildi. CHP Kayseri İl Başkanlığı; dün akşam saatlerinde Kayseri'de Suriye vatandaşı bir şahsın 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunmasıyla ilgi olarak açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bugün, ilimizde meydana gelen toplumumuzda derin bir üzüntü ve infial oluşturan bu elim olay nedeniyle büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Suriyeli bir sığınmacının, 5-6 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik gerçekleştirdiği taciz olayı, vicdan sahibi her bireyi derinden yaralamış ve haklı bir öfkeye neden olmuştur. Bu tür olaylar toplumumuzun huzuru adına kabul edilemez ve affedilmez bir durumdur. Bu vahim olayı kınıyor ve lanetliyoruz. Başta mağdur çocuğumuz ve ailesi olmak üzere, bu olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, onların yanında olduğumuzu buradan bildiriyoruz. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve adaletin tecelli etmesi için yetkili mercilere çağrıda bulunuyoruz. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki süreçlerin titizlikle yürütülmesini talep ediyoruz. Bir kez daha, bu menfur olayı kınıyor, adaletin en kısa sürede tecelli etmesini diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak, toplumumuzun huzur ve güvenliğini sağlamak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Kayseri'de yabancı uyruklu şahsın bir çocuğa taciz iddiası ortalığı karıştırdı Haber

Kayseri'de yabancı uyruklu şahsın bir çocuğa taciz iddiası ortalığı karıştırdı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine toplanan kalabalık, yabancı uyruklulara ait araçları ateşe verdi. Kayseri’de yabancı uyruklu bir kişinin bir çocuğu taciz ettiği iddiasının yayılması sonrası kentte olaylar çıktı. Sosyal medyada, çeşitli bölgelerde toplanan kalabalık grupların görüntüleri paylaşılıyor. Kayseri Valiliği, zanlının Suriyeli olduğunu ve “Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz sonrası” gözaltına alındığını açıkladı. Yerel medya, olaylara TOMA araçlarının müdahale ettiğini ve olayların Suriyeli nüfusun yoğun olduğu Eskişehir Bağları'nda yoğunlaştığını aktarıyor. Zarar verilen araç ve işyerlerine ait görüntüler de sosyal medyada geniş yer buldu. Siyasi Tepkiler İYİ Parti Kayseri milletvekili Dursun Ataş, "Ülkemizde ve şehrimizde Suriyeli istemiyoruz" mesajını paylaşarak sabrın taştığını ifade etti. CHP Kayseri milletvekili Aşkın Genç ise, "Kayseri’de 150 bin göçmenden bahsediliyor. Bu şehir de bu ülke de bunu kaldıramaz" dedi. AKP'den Ayşe Böhürler ise halka itidal çağrısı yaptı. Olaylarda 10 polis yaralandı Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinde kalabalık gruplar; yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirerek ateşe verdi. TOMA araçları ile itfaiye ekipleri şehirde çıkan yangınlara müdahalelerini sürdürüyor. Öte yandan çıkan olaylarda yaralanan 10 polis hastanelerde tedavi altına alındı. Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın: ''Evlerinize geçin, biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yaşanan olayın ardından İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, bölgeye gelerek açıklamalarda bulundu. Aydın, "O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim ve bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim" dedi. Valilik, kent halkına itidal çağrısı yaptı ve halkı sakinleştirmek için güvenlik önlemlerinin arttırıldığını belirtti. Vali Çiçek: "Devlet gereğini sonuna kadar yapacak" Bölgeye gelen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek vatandaşları sakinleştirmek için görüşmeler yaptı. Burada konuşan Vali Çiçek; "Ben sizin öfkenizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmentgazi Mahallesi'nde böyle alçaklık olmayacak. Hiçbir polisimizin ve vatandaşımızın burnu kanamasın. Ne gerekirse yapacağız. Ama şu an dağılalım. Ne polisimizin ne de kimsenin canı yansın. Lütfen herkes evlerine gitsin. Devlet gereğini sonuna kadar yapacak" ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş: Yeter artık! Ne istiyorsunuz bizden? Haber

Ayşe Ateş: Yeter artık! Ne istiyorsunuz bizden?

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş kendisine gelen taciz içerikli cevap verdi. "Yeter ulan, yeter! Sabahtan beri ağlıyorum, yeter! Yeter artık! Ne istiyorsunuz bizden?" diyen Ateş, "Hepinizle adalet önünde tek tek hesaplaşacağım. Adaletin şamarını sağlı sollu yiyeceğiniz gün uzak değil!" diyerek ifade etti. 30 Aralık 2022 tarihinde; akrabası Selman Bozkurt ile Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta, bir aracın arkasına saklanmış Eray Özyağcı'nın silahlı saldırısına uğradı Özyağcı tarafından sıkılan bir mermi Bozkurt'a, beş mermi ise Ateş'e isabet etti. Bozkurt omzundan yaralandı, Ateş ise ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Sinan Ateşin eşi Ayşe Ateş kocasının katilinin ceza alması için hukuk savaşı vermeye devam ediyor. 1 Temmuz'da görülecek Sinan Ateş davası için geri sayım devam ederken eşi Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Ayşe Ateş son olarak kendisi hakkında yapılan videolu bir paylaşımı alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: “Yeter ulan, yeter! Sabahtan beri ağlıyorum, yeter! Yeter artık! Ne istiyorsunuz bizden? Kocası için adalet arayan bir kadının namusuna dil uzatacak kadar neden alçalıyorsunuz? Paylaştığınızın arkasında duracak bir omurgaya bile sahip değilsiniz. Sürüne sürüne nereye varmayı planlıyorsunuz? Ama yok öyle paylaşım silerek kurtulmak. Sinan’a yaptıklarınızı Sinan ifşa etmedi ama bana yaptıklarınızı ben edeceğim. Bu millet sizin ne kadar çirkef, iğrenç, seviyesiz olduğunuzu görecek. Hepinizle adalet önünde tek tek hesaplaşacağım. Adaletin şamarını sağlı sollu yiyeceğiniz gün uzak değil”

Tolga Çam: Teknede yaşanan olayın tacizle ilgisi yok Haber

Tolga Çam: Teknede yaşanan olayın tacizle ilgisi yok

Muğla'nın Fethiye ilçesinde teknede yaşanan kavga ve taciz iddialarıyla ilgili konuşan moda tasarımcısı Tolga Çam, "Tanınıyor olduğumdan dolayı kadına taciz olarak adlandırıldı. Sahi Güvenlik'te verilen bir ifadede taciz olayı yok. Kesinlikle benimle arasında bir şiddet geçmedi. Kaptanın kızı yüzünü tırmalayarak, kaptanın eşi de kendine vurarak video çekmeye başladılar" dedi. Moda tasarımcısı Tolga Çam, Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde 15 Haziran'da ailesiyle birlikte kiraladıkları tekneyle denize açıldı. İddiaya göre, bir haftalık turda gidilen yerleri beğenmeyen Çam, 21 Haziran'da Şövalye Adası'na geldiklerinde teknenin kaptanı Remzi Kasapoğlu'na saldırdı. Çam, iddiaya göre araya girmek isteyen kaptan Kasapoğlu'nun eşi Emine Kasapoğlu'nu da darbetti. İhbar üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, tekneden Tolga Çam ve ailesini alarak, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirdi. Teknesiyle limana yanaşan kaptan Remzi Kasapoğlu da, ailesiyle birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürülerek ifade verdi. Emine Kasapoğlu darp raporu da aldı. Teknede yaşananlar sosyal medyada darp ve taciz olarak yayıldı. Olayla ilgili açıklama yapan moda tasarımcısı Tolga Çam, taciz olayının yaşanmadığını ve Sahil Güvenlik ifadesinde de bunun olmadığını söyledi. "KAPTANIN KIZI YÜZÜNÜ TIRMALAYARAK, KAPTANIN EŞİ DE KENDİNE VURARAK VİDEO ÇEKMEYE BAŞLADILAR" Yaşanan olay hakkında konuşan ünlü modacı Tolga Çam, “Bayram tatilini geçirmek için Fethiye'de bir tekne kiraladım. 5'inci gün kaptanla aramızda bazı anlaşmazlıklar oldu. Bunun üzerine tekneden inmek istedik. Bizi indiremeyeceğini söyleyip açığa demir attı. Kaptanın eşi tarafından sözlü şiddete maruz kalınca ben de kaptanın eşine haddini bilmesi gerektiğini ve onların her gününe para ödediğimi, bana hizmet etmeleri gerektiğini dile getirdim. Bunun üzerine kaptan bana, anneme ve aileme küfürler savurarak üzerimize yürüdü. Ben olduğum yerde durduğum esnada teknede olan dayım kaptana fiziki bir temasta bulundu. Şiddet gösterdi. Fakat tahrik edildik. Ağza alınmayacak küfürlerde bulununca insanın da bir sabrı var. Kaptan da zaten bize küfür ederek bizi tahrik ettiğini itiraf ediyor. Dayımla çıkan arbede esnasında ben ön taraftaydım. Kavga bittikten sonra arkaya geçtim. Kaptan bana tekrardan küfür etti. Kaptanın üzerine ‘Ne diyorsun sen' diye yürürken kaptanın kızı yüzünü tırmalayarak, kaptanın eşi de kendine vurarak video çekmeye başladılar. 'Bizi taciz ediyorlar, bizi öldürüyorlar' diye. O esnada da kaptan Sahil Güvenliği aradı. 12 kişi tarafından linç ediliyoruz. Bizi öldürüyorlar acil koşun diye. Biz şaşkınlıkla onlara bakarken birkaç dakika içerisinde Sahil Güvenlik geldi. Olay bundan ibaret” dedi. Teknede çalışanların izin belgesi olmadığını söyleyen Çam, “Aile boyu teknedeler. İzinleri de yokmuş. Kaptanın bile o gün o hafta geçerli kaptanlık belgesi yok. Eşinin mürettebatlık belgesi yok. Tek belgesi olan kızı ve teknede çalışan diğer çocuğun bile ne izin ne de sigorta belgesi hiçbir şey yokmuş. Kızın da sadece kaptanlık belgesi varmış. Biz de daha önceden kirama yaptığımız bir acentadan kiraladık bu tekneyi. Hiç aklımıza gelmedi belgeleri kontrol etmek. Kesilen cezalarla öğrendik bunu. Sigortasız işçi çalıştırma, kaptanlık belgesi olmadan tekne kullanma, izinsiz mürettebat bulundurma gibi birçok sorundan ceza almışlar” ifadelerini kullandı. Taciz iddiası ile ilgili adli işlem başlattıklarını belirten Çam, “Tanınıyor olduğumdan dolayı kadına taciz olarak adlandırıldı. Bu beni gerçekten çok üzdü. Şu an sosyal medyada bir linç kampanyası altındayım. İtibarım zedeleniyor. Avukatım da bu iddiayı atanları, doğrulayanları ve kötü yorum yapan herkese adli işlem başlattı. Adi vaka durumu. Kavga, taciz ortaya atılan iddia sosyal medyada” diye konuştu. Sahil Güvenlik'e verilen ifadede taciz olmadığını vurgulayan Çam, “Bizi normalde cumartesi günü sabah saatlerinde indirmesi gerekiyordu. Fakat bu olayı cuma günü yapmaya çalıştı. Bir gün erken yapmaya çalıştığı için. Haklı olarak parasını ödediğim bir gün ve tatilimi zehir ettiği için küçük bir tartışma yaşadık. Kesinlikle benimle arasında bir şiddet geçmedi. Ben ve ailem 12 kişiydik, kaptan, eşi kızı, bir de mürettebat vardı, onlar da 4 kişiydi. Toplam 16 kişiydik. Sahi Güvenlik'te verilen bir ifadede taciz olayı yok. Sadece kaptana yapılan bir saldırı var. Bunun da kimin yaptığı belli ki inkar da etmiyoruz. Çünkü tahrik edildik. Bu olay bir anda nasıl tacize döndü bizi üzen bu” dedi.

Elazığ'da okul müdürü taciz iddiasıyla tutuklandı Haber

Elazığ'da okul müdürü taciz iddiasıyla tutuklandı

Olay, Elazığ’da bir lisede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir kız çocuğu CİMER’e şikâyette bulunarak okul müdürü G.C.’nin kendisini taciz ettiğini ileri sürdü. Soruşturma başlatılırken, olayın duyulmasıyla 7 öğrenci daha şikâyette bulunarak okul müdürünün kendilerini taciz ettiğini iddia etti. 28 Mart’ta gözaltına alınan G.C., bir gün sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken son olarak bir kızın daha şikayetçi olması üzerine G.C., yeniden ifadesi alınmak üzere polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Okul müdürü, çıkarıldığı Elâzığ 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 öğrenci şikâyette bulundu Davaya müdahil olan Avukat Eda Vural, 8 öğrenci ile başlayan sürecin 9’uncu öğrencisinin şikâyeti ile birlikte devam ettiğini söyledi. Av. Vural, ''9’uncu öğrencinin şikayetinin ardından savcılık makamı harekete geçti. Şüpheliyi tutuklama talebi ile Elâzığ 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti ve şüpheli tutuklandı. Kararı doğru ve yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. Bu süreç iddia dahi olsa delillerin toplanması gerekir, delillerin toplanmasının da sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tutuklamanın tedbiren yapılması gerektiğinin kanaatindeydik. Yargı makamlarının da bizle aynı kanaatte olduğu için mutluyuz. İdari soruşturma başlatıldı diye biliyorum. İdariyi soruşturmaya ilişkin herhangi bir karar verilmedi diye bilgimiz var, onunla ilgili de en kısa sürede karar verileceğini düşünüyorum açıkçası’’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.