TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da ‘Sistem arızası var’ dediler müteahhide gelen hak edişi ödemediler

Adana’da yıllardır başarılı bir şekilde kamu müteahhitliği yapan Muhammed Emrah Hamidi, Kurban Bayramı öncesinde alacaklarını tahsil edemediği için işçileriyle birlikte mağdur olduklarını belirtti. Bayram öncesi ödenmesi gereken hak edişlerinin 'sistem arızası' gerekçesiyle ödenmemesi, Hamidi ve ekibini zor duruma soktu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2024 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
Adana'da ‘Sistem arızası var’ dediler müteahhide gelen hak edişi ödemediler

Adana’da yıllardan beri başarılı bir şekilde kamu müteahhitliğini yapan Muhammed Emrah Hamidi, bayram öncesi alacaklarını tahsil edemedikleri için işçilerle birlikte mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Sarıçam ilçesinde bulunan Arif Nihat Asya 24 Derslikli Orta Okulu’nun yarım kalan projesini tamamlama işini Mehmet Sırrı Hamidi İnşaat devraldı. Büyük bir titizlikle bu inşatta çalışma gerçekleştiren firma, bayram öncesi ödenmesi gereken hak edişi alamadı. Firma yetkilileri ve firma çalışanları bayram öncesi bu hak edişin alınamaması üzerine mağdur oldu. Maliye Bakanlığı tarafından Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen hak ediş, burada sistem arızası gerekçe gösterilerek firmanın hesabına yatırılamadı.

1,5 AYDIR YAPTIĞIMIZ İŞLERİN BEDELİN MAALESEF ALAMADIK

Mehmet Sırrı Hamidi İnşaat yetkilisi Muhammed Emrah Hamidi, yaptığı açıklamada bayram öncesi ödenmesi gereken hak edişlerinin ‘sistem arızası’ gerekçesi ile ödenmediğini söyledi.  15 aydır yaptıkları işlerin bedelini alamadıklarını anımsatan Emrah Hamidi, “1,5 aydır yaptığımız işlerin bedelin maalesef alamadık. Bu mübarek Kurban Bayramı’nda da inşaat işçilerimize ödemelerini yapamadık” dedi.

Muhammed Emrah Hamidi

‘SİSTEMDE ARIZA VAR, PARALARINIZI ÖDEYEMİYORUZ’

Hak edişlerinin Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 11 Haziran tarihinde yatırıldığını savunan Emrah Hamidi, “Bizi üzen konu şudur; yaptığımız işin hak ediş bedelleri bakanlık tarafından Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 11 Haziran 2024 gününden beri gönderilmiş olduğu halde bu hak edişlerimiz hesaplarımıza intikal ettirilmedi. Konu ile ilgili İl Milli Eğitim yetkililerinden konu hakkında bilgi istediğimizde, ‘sistemde arıza var, paralarınızı ödeyemiyoruz bu nedenle hak edişlerinizin ancak  9 günlük bayram tatilinden sonra ödenebileceği kanaatindeyiz’ demektedir” diye konuştu.

HAK EDİŞ 11 GÜN BOYUNCA BANKADA TUTULDU

Maliye Bakanlığı tarafından paranın İl Milli Eğitimi Müdürlüğü’ne gönderildiğini işaret eden Emrah Hamidi; “Yani 1,5 aydan beri hak ettiğimiz işçi+malzeme+vergi+sigorta paramız Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesi için gönderildiği halde yereldeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu paramızı ödemiyor ve bu paramızı 11 gün bankada neden tutuyor? Buna bir anlam veremedik ve bu konuda bize inandırıcı bir neden söylenmedi” şeklinde konuştu.

KURBAN BAYRAMINA İŞÇİLERLE MAĞDUR GİRDİK

Kurban Bayramı’nda işçilerle birlikte mağdur olduklarını belirten Emrah Hamidi, “Maalesef işçi ve emekçi çalışanlarımız ile beraber bu bayramda çok mağdur edildik. Bu konu ile ilgili kamu çalışanlarının kusuru olan var ise devletimizin bunlara gereğini yapacağına inanıyoruz. Devletimize güveniyoruz. Merkezi idarenin bu konudan haberi yoktur diye düşünüyoruz. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin nasıl böyle bir insiyatif kullandıklarına şaşırıyoruz. Şu anda hak edişini alamadığımız bahse konu inşaatımız Sarıçam ilçesinde Arif Nihat Asya 24 Derslikli Orta Okul ikmal inşaatıdır” ifadelerini kullandı.

YETKİLİLER BU DURUMDAN HABERDAR OLSUN

Yetkililerin dikkatini çekmek amaçlı bu açıklamayı yaptıklarını belirten Emrah Hamidi, “Daha önce tasfiye edilen bu ikmal inşaatını bir an önce bitirip eğitim öğretim sezonuna yetiştirmek çabası içerisindeyim. Bakanlıktan hak edişi gönderilmiş olan bir işin bedelinin il müdürlüğü yetkililerince ne amaçla 11 gün geciktirildiği hususu tamamen bir zulümdür. İlimiz ita amirleri ve bakanlığımız yetkililerini bu konuyu hassasiyetle değerlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.