TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da kadın cinayetlerine karşı ses yükseldi: 6284 Sayılı kanun etkin kullanılmalı

Adana’da kadına yönelik şiddeti protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte, hayatlarını kaybeden kadınların isimleri anıldı. Adana Kadın Platformu’ndan Zehra Aydın’ın yaptığı açıklamada, 6284 sayılı yasanın yetersiz uygulandığına dikkat çekilerek, kadın cinayetlerine karşı daha etkin önlemler alınması gerektiği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 08:51
Muhabir: Meryem Ünal
Adana’da kadın cinayetlerine karşı ses yükseldi: 6284 Sayılı kanun etkin kullanılmalı

Adana’nın Çukurova ilçesinde, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, Turgut Özal Bulvarı’ndan başlayarak Baraj Yolu Caddesi üzerindeki Duygu Kafe’ye kadar sürdü. Yürüyüşe katılan kadınlar, hayatlarını kaybeden kadınların isimlerini tek tek andı. Yürüyüşün sonunda, Adana Kadın Platformu adına Zehra Aydın yaptı. Aydın, kadınlara yönelik şiddetin giderek artmasına dikkat çekildi ve 6284 sayılı yasanın yeterince uygulanmadığı, tedbir kararlarının yetersiz kaldığı vurgulandı. 
 

Kadın

“6284 sayılı yasa uygulanmıyor, tedbir kararlarının süresi kısa tutuluyor”

Zehra Aydın Adana katledilen kadınlara dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün burada son zamanlarda toplumun tamamına sirayet eden kadına, çocuğa yönelik şiddeti ve katliamları protesto etmek, sesimizi sessiz kalan yetkililere duyurmak için toplandık. Her gün bu ülkede bir kadının, gencin, çocuğun öldürüldüğü; tecavüze, tacize, şiddete uğradığı haberlerini alarak uyanıyoruz.  Adana’da dün 5, önceki gün ise 3 kadın kurşunlanarak, Buruk mezarlığında katledildi. Kadınların katledilmesine yine bahaneler bulundu.  6284 sayılı yasa uygulanmıyor, tedbir kararlarının süresi kısa tutuluyor, birçok kadının şikâyeti kovuşturmaya yer yok denilerek görmezden geliniyor, kadın cinayeti davalarında cezalar yargıtaydan geri dönüyor, kadınları şiddetten koruma yükümlülüğü olan kamu görevlilerinin ihmallerinden soruşturma açılmıyor. ” 

Kadın

Aydın açıklamada hayatını kaybeden kişilere yer vererek şunları söyledi: “Biz daha Narin'e ne olduğunu sorarken İkbal ve Ayşenur'un vahşice öldürüldüğünü öğreniyor, onların isyanını haykırırken üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in Van gölü kıyısında cesedine ulaşıldığı haberini alıyoruz. Kadınlar boşanmak istedikleri erkeklerce sokak ortasında vahşice öldürlüyor, genç kadınlar para kazanmak için gittikleri işyerlerinde şiddetin her biçimine maruz kalıyorlar.”

“Katledilen her kadının hesabını sormak, isyanımızı büyütmek için bütün kadınları mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz”

Zehra Aydın, “Erkek şiddetine karşı önleyici ve caydırıcı politikaların yapılması için, istanbul sözleşmesi’ne dönülmesi ve sözleşme’nin gereğinin yerine getirilmesi için, 6284 sayılı kanun’un etkin bir şekilde uygulanması için, kadına yönelik ayrımcılığın her türlüsünün ortadan kaldırılması için, şiddetle mücadele konusunda, önleyici, koruyucu ve caydırıcı ulusal-uluslararası hukuk ve mevzuatı temel alan düzenlemelerin hayata geçirilmesi için, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik politikaların üretilmesi ve uygulanması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Katledilen her kadının hesabını sormak, isyanımızı büyütmek için bütün kadınları mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz” diye ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.