TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksek sıcaklık ve nem, bunaltıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Uzmanlar, bunaltan yüksek sıcaklık ve neme karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 10:04
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Yüksek sıcaklık ve nem, bunaltıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Uzmanlar, bunaltan yüksek sıcaklık ve neme karşı vatandaşları uyardı.

Akdeniz’in yüksek bölgelerinde, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kayseri'nin doğu kesimleri, Bolu, Karabük, Sivas, Samsun, Amasya'nın doğusu ve Ordu çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenirken, hava sıcaklıkları ise mevsim normalleri üzerinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yağışlar Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olacak. Ülkenin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı, Ağrı, Erzurum, Kars ve Ardahan için sarı kodlu uyarılar yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar, sıcaklık ve nemle birlikte bunaltıcı bir havayla karşılaştı.

Bölgelere göre yapılan hava durumu güncellemelerine göre, Marmara'nın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege'de günün az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz'de hava az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, yüksek kesimleri oluşturan Toroslar’ın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde havanın parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Sivas çevreleri ile Kayseri'nin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in batı bölümü parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu, Samsun, Amasya'nın doğusu ve Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması, Güneydoğu Anadolu'nun da az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden olan ve zaman zaman hava sıcaklığının 50 derecelere yaklaştığı Adana'da hava sıcaklığının 36 derece, parçalı bulutlu, kuzey çevreleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Hatay'da sıcaklık 33 derece, parçalı ve az bulutlu, Mersin'de ise hava sıcaklığı 32 derece ve parçalı bulutlu olacak.,

Uzmanlardan sıcak hava uyarısı

Uzmanlar ise artan sıcak hava nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Aşırı sıcaklıkların vücutta susuzluğa, baş dönmesine ve bayılma gibi durumlara yol açabileceğini bildiren uzmanlar, bu nedenle özellikle açık alanda çalışanlar, çocuklar, yaşlılar ve hamile kadınların uzun süre güneş altında kalmamaları gerektiğini ifade ettiler.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.