TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ümit Özdağ'dan vergi adaletsizliği eleştirisi: "Sistem zenginlerin değil, dar gelirlilerin vergi ödemesi üzerine kurulmuş''

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki vergi sistemine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özdağ, lüks yaşam sürenlerin vergilerini tam olarak ödemediğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
Ümit Özdağ'dan vergi adaletsizliği eleştirisi: "Sistem zenginlerin değil, dar gelirlilerin vergi ödemesi üzerine kurulmuş''

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki vergi sistemine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özdağ, "Bugün ailenizle pazar günü dışarı çıkacaksınız. Belki bir AVM’de dolaşacak, belki cadde, sokak, meydan dolaşıp bir cafede bir çay içeceksiniz. Önünüzden son derece lüks, pahalı, sizin ömrünüz boyunca para biriktirseniz alamayacağınız otomobiller geçecek. Oturduğunuz cafeden karşıdaki milyon dolarlık rezidansları göreceksiniz. Kendinize şu soruyu sorun: Acaba bu arabalara, rezidanslara sahip olanlar benim kadar vergi ödediler mi?" ifadelerini kullandı.

"Dar Gelirliler Daha Fazla Vergi Ödüyor"

Zafer Partisi lideri, dar gelirlilerin temel ihtiyaç maddelerine yüksek vergiler öderken, zenginlerin kazançlarının vergisini tam olarak ödemediklerini belirtti. Özdağ, "Siz bebek maması, bebek bezi ve süte vergi öderken onlar kazançlarının vergisini bile ödemiyorlar. Ya arada ödeyen vardır. Neden hepsinin ödemediğini düşünüyorsunuz? Çünkü sistem zenginlerin değil, dar gelirlilerin vergi ödemesi üzerine kurulmuş," diyerek vergi sistemindeki adaletsizliğe dikkat çekti.

"Yeni Bir Türk Vergi Sistemi Kuracağız"

Özdağ, Zafer Partisi olarak herkesin kazancına göre vergi ödediği, yandaşlara vergi aflarının çıkarılmadığı bir vergi sistemi kuracaklarını vaat etti. "Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Herkesin kazancına göre vergi ödediği, yandaşlara vergi aflarının çıkarılmadığı bir Türk vergi sistemi kuracağız," diyerek vergi adaleti sağlayacaklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.