TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

İLKHABER-Gazetesi - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ümit Özdağ'dan vergi adaletsizliği eleştirisi: "Sistem zenginlerin değil, dar gelirlilerin vergi ödemesi üzerine kurulmuş'' Haber

Ümit Özdağ'dan vergi adaletsizliği eleştirisi: "Sistem zenginlerin değil, dar gelirlilerin vergi ödemesi üzerine kurulmuş''

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki vergi sistemine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özdağ, "Bugün ailenizle pazar günü dışarı çıkacaksınız. Belki bir AVM’de dolaşacak, belki cadde, sokak, meydan dolaşıp bir cafede bir çay içeceksiniz. Önünüzden son derece lüks, pahalı, sizin ömrünüz boyunca para biriktirseniz alamayacağınız otomobiller geçecek. Oturduğunuz cafeden karşıdaki milyon dolarlık rezidansları göreceksiniz. Kendinize şu soruyu sorun: Acaba bu arabalara, rezidanslara sahip olanlar benim kadar vergi ödediler mi?" ifadelerini kullandı. "Dar Gelirliler Daha Fazla Vergi Ödüyor" Zafer Partisi lideri, dar gelirlilerin temel ihtiyaç maddelerine yüksek vergiler öderken, zenginlerin kazançlarının vergisini tam olarak ödemediklerini belirtti. Özdağ, "Siz bebek maması, bebek bezi ve süte vergi öderken onlar kazançlarının vergisini bile ödemiyorlar. Ya arada ödeyen vardır. Neden hepsinin ödemediğini düşünüyorsunuz? Çünkü sistem zenginlerin değil, dar gelirlilerin vergi ödemesi üzerine kurulmuş," diyerek vergi sistemindeki adaletsizliğe dikkat çekti. "Yeni Bir Türk Vergi Sistemi Kuracağız" Özdağ, Zafer Partisi olarak herkesin kazancına göre vergi ödediği, yandaşlara vergi aflarının çıkarılmadığı bir vergi sistemi kuracaklarını vaat etti. "Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Herkesin kazancına göre vergi ödediği, yandaşlara vergi aflarının çıkarılmadığı bir Türk vergi sistemi kuracağız," diyerek vergi adaleti sağlayacaklarını belirtti.

Ümit Özdağ'dan Paris 2024 Yaz Oyunları'na tepki: "Kadına şiddet spor adı altında meşrulaştırılamaz" Haber

Ümit Özdağ'dan Paris 2024 Yaz Oyunları'na tepki: "Kadına şiddet spor adı altında meşrulaştırılamaz"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Paris 2024 Yaz Oyunları'ndaki kadın boks kategorisinde dikkat çekici bir durumu eleştirdi. Özdağ, Tayvanlı Lin Yu-Ting ve Cezayirli Imane Khelif'in biyolojik olarak erkek doğmuş olmalarına rağmen kadın boks kategorisinde yarışmalarının, sporun adil şartlarda yapılmasını engellediğini ifade etti. Özdağ, bu durumun "kadına yönelik erkek şiddeti" olarak nitelendirilebileceğini belirterek, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı. ''Kadına Şiddet Meşrulaştırılamaz'' Ümit Özdağ, IOC'nin bu kararı ile kadınlara yönelik şiddetin spor adı altında meşrulaştırıldığını iddia etti. Özdağ, sporun adil şartlarda yapılmasının önemine dikkat çekerek, "Bu artık spor değildir. Spor adı altında kadına şiddet asla meşrulaştırılamaz. Olimpiyat açılışında tüm dünyaya izletilen bu durum, bizleri büyük bir tehlikenin beklediğini gösteriyor" dedi. Cinsiyet değiştiren ve hormon ilacı kullanan sporcuların, vücut, kas ve kemik yapılarının ve testosteron oranlarının adil dövüşü engellediğini belirten Özdağ, bu sporcuların IOC tarafından organizasyonlardan diskalifiye edilmesi gerektiğini ifade etti. Özdağ, "Cezayirli erkek Imane Khelif yarın boksörümüz Buse Naz’ın karşına çıkarsa, bu başka bir adaletsizlik olacaktır" şeklinde konuştu.

Ümit Özdağ: ''Türkiye Irak değil, Saddam’a yaptığınızı Türkiye Erdoğan’a yaptırmaz'' Haber

Ümit Özdağ: ''Türkiye Irak değil, Saddam’a yaptığınızı Türkiye Erdoğan’a yaptırmaz''

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamalarına ve İsrail Dışişleri Bakanı İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Erdoğan’ı Saddam'a benzetmesine sert tepki gösterdi. Özdağ, Erdoğan'ın "İsrail’e gireriz" ifadesine yönelik olarak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, harekât öncesinde Türkiye'nin stratejik adımlar atması gerektiğini belirtti. Özdağ, "Eğer, bu harekât öncesinde S-400’leri kullanıma alıp, Doğu Akdeniz’deki aramalara tekrar başlarken, İsrail’e gidecek birliklerimiz Yunan ordusunun işgaline terk edilen Ege’deki adalarımızı alıp, Suriye’nin kuzeyinde oluşan PKK/YPG bölgesindeki terörist unsurları ezip oradan Kandil üzerinden İsrail’e inecek ise hiç itirazımız olmaz. Hayırlı olsun deriz," şeklinde konuştu. "Türkiye Irak değil, Saddam’a yaptığınızı Türkiye Erdoğan’a yaptırmaz'' Özdağ, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Erdoğan’ı Saddam'a benzetmesine de sert yanıt verdi. İsrail Dışişleri Bakanı’nın Erdoğan’ı Saddam Hüseyin’e benzetmesini eleştiren Özdağ, "Türkiye Irak değil. Saddam’a yaptığınızı Türkiye Erdoğan’a yaptırmaz. Ancak İsrail Dışişleri Bakanını cehennemde Ribbentrop karşılayarak 'Gazze’de yaptıklarından sonra senin kadar olamadım' diyecektir," ifadelerini kullandı.

Orman nöbeti tutan İkizköy sakinlerine Ümit Özdağ'dan destek Haber

Orman nöbeti tutan İkizköy sakinlerine Ümit Özdağ'dan destek

ALİ GÜRELİ (Haber Merkezi) - Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesi sakinlerinin 700 dönümlük Akbelen ormanında kömür ocağı açmak amacıyla ağaçların kesilmesine karşı çıkarak çevrecilerle birlikte başlattıkları nöbet 2. yılını doldururken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan da destek geldi. Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de Akbelen ormanlarındaki 700 dönümlük orman ve zeytinlik arazilerin Yeniköy-Kemerköy Termik Santraleri için maden kömürü ocağına çevrilmesine engel olmak amacıyla 17 Temmuz 2021 tarihinde yöre halkının nöbet başlattığını anımsattı.  Doğayı koruma adına İkizköy sakinleri ve onlara destek veren çevrecilerin, bölgede meydana gelen orman yangınına rağmen nöbet yerlerini terk etmediklerini ifade eden Adana Barosu'na kayıtlı Avukat İsmail Hakkı Atal, "Ormanlarımızı yakan iklim değişikliğine neden olan gazların yüzde 30'u termik santrallerin bacasından çıkmaktadır. Ayrıca, termik santrallerin bölgesel ısı adası oluşturarak hava sıcaklığını arttırıp orman yangınlarını tetiklediği de bilimsel yönden ortaya konmuştur. Ne olumsuz hava kuşulları ne de ormanla yangının engel olamadığı aktivistlerin ormancıların 30 ağacı kesmesiyle baslayan nöbeti kararlılıkla sürecek. Bölgeye gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteği de nöbet tutan çevrecilere güç verdi." dedi.  "Doğa katliamı yaşanıyor" Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da burada çevreci köylüleri dinledikten sonra açıklama yaptı. Özdağ, yaptığı açıklamada, özetle şu ifadeleri kullandı. "Akbelen ormanı ile ilgili söz konusu şirketin yetkilisinden brifing aldım. Güzel şeyler yaptıklarını anlattılar. Fakat öyle değil. Burada doğa katliamı yaşanıyor. Akbelen ormanını Zafer Partisi olarak savunacağız. Buradan şirket yetkililerine sesleniyorum; Türkiye'ye, dünyaya bunu yapmayın. Dünyayı ve Türkiye'yi cehennemleştirmeyin. Doğayı yok etmeye hakkınız yok. Buradaki doğa katliamını gündemde tutacağız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.