TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM'de sokak hayvanlarına yönelik yeni önerge kabul edildi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda, sahipsiz sokak hayvanlarının bakımı ve yönetimiyle ilgili AK Parti grubunun önergesi kabul edildi. Kediler rehabilitasyon sonrası sokağa salınacak, köpekler ise barınaklarda kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 19:44
Kaynak: İHA
TBMM'de sokak hayvanlarına yönelik yeni önerge kabul edildi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin AK Parti grubunun 4'ncü madde üzerinde sunduğu önerge kabul edildi.

ÖNERGE İÇERİĞİ

AK Parti Grubu’nun sunduğu önergeye göre, sokaklardan toplanarak bakımevlerinde rehabilite edilen kedilerin tekrar sokağa salınması öngörülürken, köpeklerin ise bakımevlerinde kalması öngörülüyor. Bu düzenleme, sokak hayvanlarının yönetimi konusunda yeni bir yaklaşımı temsil ediyor.

Önerge üzerine söz alan AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, önergenin amacını açıklayarak şunları söyledi: “4'ncü madde için öncelikle amacımızı söylemiş olalım ki önergemizin amacı anlaşılsın. Burada bizim amacımız, günümüzde kontrol edilemez noktaya ulaşan sayısız hayvan popülasyonu sebebiyle artan saldırılar ve uzun süre hastalıklar artarak bir sağlık problemine dönüşebilir. Bu sebeple mevcutta uygulanan yakala, kısırlaştır, sal metodu yerine yakala, kısırlaştır, tut ve sahiplendir modeli uygulanacaktır. Ayrıca, köpeklerin sahiplendirilinceye kadar bu barınaklarda kalmasını öneriyoruz.”

KEDİ VE KÖPEK YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Kedilerin rehabilitasyon sonrası doğaya geri salınması, onların doğal yaşam alanlarına dönmelerine olanak tanıyacak. Köpekler ise barınaklarda kalacak ve sahiplendirilme süreci tamamlanana kadar burada bulunacaklar. Çilez, bu önergenin mevcut sorunları ele almayı ve hayvanların sağlık sorunlarını azaltmayı amaçladığını belirtti.

Çilez ayrıca, belediyelerin ve hayvan barınağı kuran diğer kuruluşların çeşitli hayvanlarla ilgili yaptıkları değişikliklerin de söz konusu olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.