TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şevkin: Kozan’daki servis iptalleri öğrencileri mağdur ediyor

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Kozan ilçesindeki okulların servis hizmetlerinin iptal edilmesinin öğrencilerin yurda para vererek yerleşmeye zorladığını ve ailelerin mağdur olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 09:57
Kaynak: BÜLTEN
Şevkin: Kozan’daki servis iptalleri öğrencileri mağdur ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, okulların dağ gibi sorunlarla eğitim-öğretime başladığını vurguladı. Ailelerin hayat pahalılığı nedeniyle kırtasiye, okul formaları, servis ve kayıt parası, hijyen ve gıdadan yoksun kalan çocuklarının derdine düştüğünü belirten Dr. Şevkin, “Şimdi de mahallesi ile okulu arasında 30 kilometre mesafeyi aşan çocuklarımızın servisleri iptal ediliyor. Adana’nın Kozan ilçesindeki bir çok mahalledeki çocuğumuz ilçe merkezindeki liselere bu nedenle gidemiyor. Ayrıca bu çocuklar ilçe merkezindeki yurtlara ücreti karşılığında yerleştirilmek isteniyor. Bu da yetmiyor; yurtla-okul arasındaki mesafe için servis parası da isteniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nı derhal açıklama yapmaya çağırıyoruz. Bu akıl almaz uygulama acilen sona erdirilmelidir” dedi.

“Tasarruf tedbirleri yine gariban halkımızın üzerine karabasan gibi çöküyor”

Dr. Müzeyyen Şevkin, “Tasarruf tedbirleri yine gariban halkımızın üzerine karabasan gibi çöküyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyenler har vurup harman savurmaya devam ederken Adana’nın Kozan ilçesinde olduğu gibi yüzlerce çocuk servislerin iptal edilmesi nedeniyle okula gidemiyor” diye konuştu.

“Lise çağındaki öğrenciler hangi yurtlara ne amaçla yerleştirilmeye çalışılıyor?”

Dr. Şevkin Kozan’daki servis iptali yüzünden çocukların yurtta kalmak zorunda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ülke genelinde 20 bin okul kapalı. Son dönemdeki sorunlar nedeniyle özellikle kız çocuklarımız okuldan uzaklaştı. Kamuda 117 bin aracı şuursuzca kullananlar Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Akçalıuşağı, Boztahtata, Şerefli, Kuyubeli, Minnetli ve Karahamzalı mahallelerinin lise servislerini; okul ile mahalle arasındaki mesafe 30 kilometreyi aştığı için iptal ediyor. Buradaki öğrencilerin okullarına gidebilmeleri Kozan ilçesindeki yurtlara yerleştirilme şartına bağlanıyor. Ayrıca yurtlara yerleştirilen öğrencilerden yurt parası ve yurtla okul arası servis parası da isteniyor. Öğrenci velilerinin bir çoğu çocuklarını yurda göndermek istemiyor. Lise çağındaki öğrenciler hangi yurtlara ne amaçla yerleştirilmeye çalışılıyor? Zaten kıt kanaat geçinen vatandaşlarımız hem çocuklarına hasret yaşayacak, çocuklarının yurtlarda nasıl bir cenderenin içerisine sokulacağının endişesini taşıyacak, hem de ekonomik olarak daha çok mağdur olacak.”

“Çocuklarımız ne olduğu belli olmayan yurtlara emanet edilmemelidir”

Dr. Müzeyyen Şevkin, “Kapatılan tüm köy okulları yeniden açılmalıdır. Kız çocuklarının okula erişimi sağlanmalıdır. Servis iptali saçmalığı derhal sona erdirilmelidir. Çocuklarımız ne olduğu belli olmayan yurtlara emanet edilmemelidir. Ailelerin haklı isyanının takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.