TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür Özel: Parti adayını belirleyecek, tüm parti kenetlenecek ve seçimi kazanacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalara yanıt vererek, partinin bir aday belirleyeceğini ve tüm partinin bu aday etrafında kenetleneceğini ifade etti. Özel, Almanya SPD Eş Genel Başkanı ile siyasi iş birliği protokolü de imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Özel: Parti adayını belirleyecek, tüm parti kenetlenecek ve seçimi kazanacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalara yanıt verdi. Parti içi adaylık tartışmalarına değinen Özel, “Parti adayını belirleyecek, o adayın etrafında kenetleneceğiz ve seçimi kazanacağız” dedi.

ALMANYA SPD İLE SİYASİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek, siyasi iş birliği protokolü imzaladı. Protokolün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Özel, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaparak, “Türk kökenli vatandaşlarımız Avrupa’da yükselen ırkçılık ve İslam karşıtlığından olumsuz etkileniyorlar. Ancak Almanya’da sosyal demokrat ve sol iktidarların başlattığı entegrasyon politikalarıyla bu durum minimize edildi” dedi.

CHP'NİN AB’YE TAM ÜYELİK KARARLILIĞI

İmzalanan protokolün, sadece partiler arasında değil, aynı zamanda iki ülke ve halkları arasındaki ilişkileri de güçlendirdiğini ifade eden Özel, “CHP’nin ve Türkiye’nin AB’ye tam üyelik kararlılığı bu mutabakatta vurgulandı. AB ile ilişkilerde yaşanan uzaklaşmayı hissediyoruz, ancak bu iş birliği ile bu ilişkileri yeniden canlandıracağız” şeklinde konuştu.

SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ise, “Türkiye ile AB ilişkilerinin geliştirilmesi ve Avrupa değerlerine verilen önemin artırılması için iş birliğimizi güçlendireceğiz” dedi.

“PARTİ ADAYINI BELİRLEYECEK VE KAZANACAĞIZ”

Basın toplantısının ardından Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalar hakkında gelen soruya yanıt veren Özel, “Mansur Yavaş’ın ‘Partim aday gösterirse’ cümlesi parti disiplinini vurgulayan önemli bir ifadedir. CHP’de birden fazla aday olmayacak, parti tek bir aday etrafında kenetlenecek ve bu adayla seçimi kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.