TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Şevkin: Depremden sonra ekonomik krizle mücadele eden halkın yükü artıyor

CHP milletvekilleri, Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yaşanan ekonomik zorlukları ve konut teslimindeki gecikmeleri gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2024 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2024 09:18
Kaynak: BÜLTEN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Türkiye genelinde vatandaşların sorunlarını dinlemek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla saha çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta düzenlenen ziyaretlerde halkla buluştu. Depremin ağır sonuçlarını yaşayan ve ekonomik sıkıntılarla mücadele eden bölge halkının sorunlarını dinleyen milletvekilleri, konut teslimlerinin gecikmesi ve yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Dr. Şevkin, "Deprem felaketi sonrası halk ekonomik krizle boğuşuyor”

Dr. Müzeyyen Şevkin, “Depremin yıkıcı etkisini gördüğümüz şehirde ailesini, sevdiklerini kaybeden insanlar şimdi de ekonomik sorunla karşı karşıya. Hükümet ne yazık ki bugüne kadar somut çözüm sunamadığı gibi ekonomideki bütün başarısızlıklarının tamamını emeklinin, işçinin, ücretlinin, asgari ücretlinin, çiftçinin, esnafın, KOBİ’lerin sırtına yüklüyor. Büyük bir vergi yüküyle karşı karşıya bırakıyor” şeklinde konuştu.

Deprem bölgesinde esnaf zor durumda

Vatandaşlar evlerine ekmek götürme telaşıyla her yeni güne kabusla uyandıklarını belirtirken, esnaflar günün ilerleyen saatlerine rağmen siftah yapamamaktan, yıkılan işyerlerinin depremin üzerinden 2 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen henüz yapılmamasından, küçük konteynerlerden oluşan işyerlerinde iş yapamamaktan şikayet etti. Bir kadın esnafın, “Çabalarımızla kirayı çıkarmaya çalışıyoruz. Bütün esnaf, dükkan sahibi, faturalar ve giderler için çalışıyoruz. Bu üçgende gidip geliyoruz. Bize bir şey kalmıyor” dedi.

Konteynerkent sakinleri ise, “Sağlık ocağımız yok. İnternetimiz yok. Güvenliğimiz yok. Çocuklarımızın bir kütüphanesi vardı onu da kapattılar. Dışarıdan bakınca normal bir hayat sürdüğümüz sanılıyor ancak 7 kişi bir barakada yaşamak zorunda kalıyoruz” diye ifade etti.

Depremin üzerinden 2 sene geçti ama evleri hala teslim edilmedi

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde evleri ve işyerleri yıkılan ve konteynerlerden oluşan küçük küçük işyerlerine zorunlu olarak taşınan, geçen süre zarfında merkezi idareden hiç bir destek almayan ancak geriye dönük yüksek miktarlarda elektrik, su faturası ve vergi ödeyen, ödemelerde kolaylık sağlanmayan esnaf ve sanatkarlar, “Sorunumuz büyük. Depremin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti ancak hâlâ evlerimiz teslim edilmedi, işyerlerimiz de herhangi bir kazancımız da yok!” diye konuştu.
 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.