TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR'ın Anayasa çıkışına cevap: ''Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı da yoktur" diyerek net bir tutum sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR'ın Anayasa çıkışına cevap: ''Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğine yönelik sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı da yoktur" dedi.

Yurtdışı Müteahhitlik Uluslararası Başarıları

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk müteahhitlik sektörünün dünya çapındaki başarılarına da değindi. Müteahhitlik sektörünün yurt dışında kazandığı projelerin Türk ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Erdoğan, sektörün özellikle Çin'den sonra dünya sıralamasında ikinci olduğunu belirtti. "Firma sayımız itibarıyla Çin'den sonra ikinci sıradayız. Gelir sıralamasına göre ise ilk 8 ülkeden biriyiz" dedi.

Müteahhitlik Sektörünün Ekonomiye Katkısı

Erdoğan, müteahhitlerin yurt dışında üstlendikleri projelerle hem ülkeye döviz kazandırdığını hem de Türkiye’nin marka değerini yükselttiğini ifade etti. 2023 yılı için projelerin toplam büyüklüğünün 28 milyar doları bulduğunu dile getiren Erdoğan, "2023 yılında Rusya-Ukrayna çatışmasına rağmen 28 milyar dolarlık proje gerçekleştirdik. Bu rakam, Türkiye’nin küresel müteahhitlik sektöründeki başarısının bir göstergesidir" dedi.

Konuşmasının devamında Türk ekonomisinde kaydedilen gelişmeleri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 20 yılda yüzde 5,4 oranında büyüme kaydettiğini ve milli gelirin ilk kez 1,1 trilyon doları aştığını belirtti. Türkiye’nin özellikle turizm alanında büyük atılım yaptığını belirten Erdoğan, "Göreve geldiğimizde turizmde 13 milyon turist sayısından 56,7 milyon turiste ulaştık" dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin dış politika stratejilerinde de köklü değişiklikler yaptıklarını belirterek, 2002’den bu yana komşu ülkelerle ilişkilerin güçlendirildiğini ve Türkiye’nin dünya sahnesinde daha güçlü bir konuma taşındığını ifade etti. "Artık siyah beyaz bir dünyada yaşamıyoruz. Türkiye’nin dış politikada kendine yeni rotalar keşfetmesi tenkit edilecek değil, takdir edilecek bir çabadır" dedi.

Erdoğan: Anayasa’nın İlk 4 Maddesi Tartışmaya Kapalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmaların bir kez daha gündeme gelmesi üzerine, Cumhur İttifakı olarak bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır" ifadelerini kullanan Erdoğan, bu konudaki maksimalist yaklaşımların sürece zarar verdiğini de vurguladı.

Sivil Anayasa Vurgusu

Erdoğan ayrıca, Türkiye’ye yakışan bir sivil anayasa ihtiyacının altını çizdi. "Darbe mahsulü anayasanın Türk demokrasisine yakışmadığını çok iyi biliyoruz. Siviller eliyle yapılmış bir anayasa, kahraman milletimize karşı borcumuzdur" şeklinde konuştu. Yeni bir anayasa sürecinin geniş bir toplumsal mutabakatla yürütülmesi gerektiğini de ekleyen Erdoğan, darbe anayasasından kurtulmanın Türkiye için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Türk Müteahhitlik Sektörünün Dünya Başarısı

Konuşmasının sonunda, Türk müteahhitlik sektörünün küresel çapta elde ettiği başarıları övgüyle anan Erdoğan, "Müteahhitlik sektörü, ekonomimiz ve insan kaynağımızın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Firmalarımız dünya çapında büyük projelere imza atıyor ve Türkiye’yi gururla temsil ediyorlar" diyerek, firmaları tebrik etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.