TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasının 2. duruşmasına katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın 2. duruşmasını takip etmek üzere Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulundu. Özel, adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, siyasi iktidara önemli mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 18:11
Kaynak: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın 2. duruşmasına katıldı. Duruşma sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, adalet arayışını ve siyasi sorumlulukları ele aldı.

ÖZEL'DEN ADALET ÇAĞRISI

Özel, “Eğer siz buradaki üç beş tane torbacı katile ceza verip, aracıları görmezden gelip, esas azmettiricileri hem siyaseten hem hukuken cezalandırmazsanız bu iş olmaz” dedi. Sinan Ateş’in ailesinin ve vicdan sahibi herkesin adalet beklediğini dile getiren Özel, “Katiller içeriye girince, hangisi? O ikisi. Bunu Ayşe Hanım da biliyor, annesi de biliyor. Vicdan sahibi bütün siyaset arkadaşları da biliyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE İKİ İTTİFAK VAR: KÖTÜLERİN VE İYİLERİN İTTİFAKI

Özel, Ayşe Ateş’in sözlerini hatırlatarak, “Sizin sayenizde artık bu ülkede gerçek kötüler bir tarafta kalacak, iyiler hep birlikte olacağız. Ve şunu söylüyoruz. Bundan sonra Türkiye'de iki ittifak var. Bir tanesi kötülerin ittifakı, bir tanesi iyilerin ittifakı” ifadelerini kullandı. MHP milletvekillerine ve üyelerine seslenen Özel, “Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın. Kötülük ittifakından ayrılın, iyiliğe sarılın” dedi.

ADALET MÜCADELESİNE DEVAM

Özel, açıklamasında Türkiye'deki adaletsizliklere karşı duracaklarını vurgulayarak, “Tüm Türkiye’yi iyilerin ittifakına, vicdan sahiplerinin ittifakına çağırıyorum. Bu bir siyasi ittifak değildir. Ama Türkiye’yi kurtaracak ittifak iyilerin ittifakıdır” şeklinde konuştu. Ayrıca, duruşmaları takip etmeye devam edeceklerini ve adalet arayışlarının süreceğini belirtti.

Özgür Özel'in bu açıklamaları, Sinan Ateş davasındaki hukuki sürecin ve siyasi duruşun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini belirten Özel, siyasetteki kutuplaşmanın üstesinden gelinmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.