TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulut: Türkiye'de yoksulluk artık saklanamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye'deki yoksulluğun somut verilerle ortada olduğunu bu nedenle saklanamayacak durumda olduğuna belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 12:13
Kaynak: Meryem Ünal
Bulut: Türkiye'de yoksulluk artık saklanamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye'deki yoksulluğun artık gizlenemez hale geldiğini belirterek, yoksulluğun somut verilerle ortada olduğunu vurguladı. Bulut, "Bu ülkede geçinebilen kimse kalmadı, orta direk yok oldu. Eskiden Adana’nın çiftçileri toplumda itibar görürdü; ancak bugün ne üst ne orta tabaka kaldı. Hepsi yoksullaştı. Çiftçi mutsuz, esnaf geçinemiyor, asgari ücretli açlık sınırının altında, emeklinin durumu perişan. Bu konuda somut deliller var" dedi.

adana çiftçisi

“Eskiden Adana’nın çiftçileri toplumda itibar görürdü”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut,“ Türkiye’de bazı şeyler artık saklanamaz durumunda. Yoksullukla, somut veriler ışığında her şey ortada. Vatandaşın yaşadığı sorunlar ortada. Bu ülkede geçinebilen kimse kalmadı. Orta direk kalmadı, eskiden Adana’nın çiftçileri toplumda itibar görürdü, şehiri yönetenler, spor kulübü başkanları maalesef şu anda üst tabaka insanı, orta tabaka insanı kalmadı. Bunların hepsi yoksullaştı. Bu ülkede çiftçi mutsuz, esnaf mutsuz geçinemiyor. Asgari ücretli açlık sınırının altında. Emeklinin durumu perişan artık kim ne derse desin bu konuda somut deliller var.

kiralık ev

“Kiraya çıkmak istediklerinde babalarının maaşı kadar sadece kira ücreti isteniyor”

Bulut konuşmasında 2018  yılından bu yana üniversite öğrencilerinin maddi imkansızlar nedeniyle azaldığını belirterek şunları söyledi: “2018 yılında üniversite öğrenci sayısı 7.5 milyona yakın, 2023 yılına geldiğimizde bu sayı 7 milyonun altına düşmüş 6 milyon 800. Ben buradan soruyorum nüfus mu azaldı, üniversite mi kapandı da öğrenci sayısı azaldı? Aksine her yerde özel üniversite açıldı. Hocası yok üniversiteler açılıyor. Kontenjanlar sürekli artıyor. Buna rağmen öğrenci sayısı düşmüş ise buna bakmak lazım. Öğrenci sayısının azalmasında tek bir sebep var barınma sorunu. Bu çocuklar İstanbul’u kazandıklarında yurt bulamıyorlar. Kiraya çıkmak istediklerinde babalarının maaşı kadar sadece kira ücreti isteniyor. Beslenme sorunu var. Çocuklar yemek yiyemiyor.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.