TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öztürk: Takılı kaldığımız takdirde duygusal, zihinsel veya bedensel zorlanmalar bizi uyaracaktır

Geçmiş ve gelecekte takılı kalmak, yaşamdan keyif almamıza ve duygularımıza kulak vermemize engel olur. Bu durum, durgunluk, odaklanamama, ani parlamalar, yorgunluk ve çeşitli fizyolojik rahatsızlıklarla kendini gösterir. Psikolojik Danışman Ekrem Çağrı Öztürk, anda kalmanın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Hayatta sonsuz bir şimdi vardır. Geçmiş bir deneyim, gelecek ise hayatta kalma yollarını aramamızı sağlayan bir durumdur. Mesele, geçmiş veya gelecekte takılı kalmaktır."

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 17:42
Kaynak: BÜLTEN
Öztürk: Takılı kaldığımız takdirde duygusal, zihinsel veya bedensel zorlanmalar bizi uyaracaktır

Geçmişi ve geleceği sürekli düşünen kişiler anda kalamazlar. Bu durum kişilerin yaşamdan keyif alamamasına, duygularına kulak verememesine ve fizyolojik rahatsızlıklara yol açabilir. Durgunluk, odaklanamama, ani parlama veya duygularını dışa vuramama, yorgunluk yaşamaları muhtemeldir. Aslında bütün bu zorlanmalar kişiyi değişime davet eder. Zorlanma bir problem veya kriz gibi gözükse de artık içinde bulunduğu durumun ona iyi gelmediğinin bir göstergesidir. Yakındığımız ve kendimizi yargıladığımız bir durum olmaktan çıkarabildiğimiz takdirde fırsatlar da bizle beraber gelir.  Geleceği sürekli düşünmek de geçmişi düşünmek gibi yorucu olsa da burada bizi buna iten bir durumun olduğunu unutmamak gerekir. Düşünmemek için efor harcamak, düşünmekten fazla olabilir. Olaya odaklanmak yerine anlama odaklanmak, anlık rahatlamaktan daha sağlıklı ve uzun süreli bir iyileşmenin anahtarıdır.

“Mesele, geçmiş veya gelecekte takılı kalmaktır”

Psikolojik Danışman Ekrem Çağrı Öztürk, ''Hayatta sonsuz bir şimdi vardır. Geçmiş aslında bir deneyimdir ve bu sayede hayatı anlamlandırırız. Gelecek ise kendimi koruma ve hayatta kalma yollarını aramamızı sağlayan bir durumdur. Hayallerimiz bizi yaşamda tutmak için itekleyici bir güçtür. Planlar hayatımızı kolaylaştırır ve sağlıklıdır. Mesele, geçmiş veya gelecekte takılı kalmaktır. Takılı kaldığımız takdirde duygusal, zihinsel veya bedensel zorlanmalar bizi uyaracaktır. Sonsuz bir şimdinin varlığını kendimize hatırlatarak anda kalmaya niyet etmeliyiz ''dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.