TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars'ta topuk kanı alınmasını reddeden aile için Sağlık Bakanlığı açıklamada bulundu

Kars’ta, bebeğinden topuk kanı alınmasını reddeden aileye karşı yapılan başvuru, hakim Muhammed Koç tarafından ‘İslami tıpçı’ Aidin Salih’in eserlerine dayanarak reddedildi. Sağlık Bakanlığı’nın istinaf başvurusu yapması ve CHP’nin Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) suç duyurusunda bulunmasının ardından, tartışmalar hız kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
Kars'ta topuk kanı alınmasını reddeden aile için Sağlık Bakanlığı açıklamada bulundu

Kars'ta, doğuştan zeka geriliği, beyin hasarı ve kas hastalıkları gibi ağır hastalıkların taranması amacıyla bebeğinden topuk kanı alınmasını reddeden K.S. ve S.S. çiftiyle ilgili olarak sağlık il müdürlüğü tarafından mahkemeye başvuruldu. Ancak, Kars Aile Mahkemesi hakimi Muhammed Koç, başvuruyu reddetti. 

kars topuk kanı

Sağlık Bakanlığı topuk kanı alınmasıyla ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı, Kars Aile Mahkemesi'nin kararının kesin hüküm niteliğinde olmadığını ve istinaf yoluna başvuracağını açıkladı. Ayrıca, Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Yenidoğan Tarama Programı'nın devam edeceği belirtildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hakim Koç’un kararını eleştirerek, bu tür bilim dışı yaklaşımların çocukların sağlığını tehlikeye attığını vurguladı.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ozan Ünlü, Aidin Salih’i eleştirerek, onun tıp bilgisi ve uygulamalarının bilimsel dayanağı olmadığını ve zarar verici olduğunu ifade etti.

Olayla ilgili tartışmalar büyüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.