TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adidas, Bella Hadid'den özür diledi

Adidas, 1972 Olimpiyatları'nda kullanılan bir ayakkabı tasarımının Münih katliamını çağrıştırması ve Bella Hadid'i reklamından çıkarması nedeniyle çift yönlü eleştiriler almıştı. Marka, Hadid'den özür dilediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
Adidas, Bella Hadid'den özür diledi

Alman spor giyim markası Adidas, Bella Hadid’i bir ayakkabı reklamından çıkarmasının ardından ünlü Filistin asıllı modelden resmi olarak özür diledi. Hadid, Adidas'ın 1972 Olimpiyatları'nda kullanılan SL72 ayakkabılarının tanıtımında yer almıştı. Ancak ayakkabının Münih katliamını çağrıştırması, eleştirilere neden oldu ve Adidas reklam kampanyasını durdurmak zorunda kaldı.

Adidas'tan yapılan açıklamada, kampanyanın "gözden geçirildiği" duyuruldu. Şirket, tarihi olaylarla bağlantı kurulmasının tamamen kasıtsız olduğunu belirterek, neden olunan üzüntü veya sıkıntı için özür diledi.

adidas bella hadid

1972 Münih Olimpiyatları sırasında, sekiz Filistinli militan Olimpiyat köyüne girerek iki İsrailli sporcuyu öldürmüş ve dokuz kişiyi rehin almıştı. Olay, Steven Spielberg’in "Münih" filmi ile beyazperdeye de yansıtılmıştı.

ABD'li model Bella Hadid, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı sık sık sesini yükselten bir isim. Son olarak 7 Ekim’den bu yana süren saldırılarla ilgili Instagram'da hem Hamas’ın hem de İsrail’in şiddetini kınayan paylaşımlar yapmıştı.

Hadid’in İsrail'in Gazze saldırısını kınaması, İsrail yanlıları tarafından eleştirildi. İsrail'in Almanya Büyükelçiliği'nin resmi X hesabından, Hadid'in kampanyanın yüzü olması eleştirildi ve Hadid geçmişinde antisemitizmi yaymakla suçlandı.

Adidas’ın özür mesajında, "Ortaklarımız Bella Hadid, ASAP Nast, Jules Koundé ve diğerlerinden üzerlerindeki olumsuz etkilerden dolayı özür diliyoruz ve kampanyayı gözden geçiriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Hadid’in kampanyayı geri çektiği için Adidas’a karşı yasal işlem başlatmayı düşündüğü bildirilirken, olayın Hadid’in kız kardeşi Alana ve İngiliz-Amerikan yayıncı Mehdi Hasan ile yapılan bir WNK podcast kaydı sırasında gündeme geldiği belirtildi. Podcast'te Hasan, Adidas'ın Hadid'i kampanyadan çıkarma kararının "Filistin karşıtı bağnazlık" olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.