TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#reklam

İLKHABER-Gazetesi - reklam haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, reklam haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adidas, Bella Hadid'den özür diledi Haber

Adidas, Bella Hadid'den özür diledi

Alman spor giyim markası Adidas, Bella Hadid’i bir ayakkabı reklamından çıkarmasının ardından ünlü Filistin asıllı modelden resmi olarak özür diledi. Hadid, Adidas'ın 1972 Olimpiyatları'nda kullanılan SL72 ayakkabılarının tanıtımında yer almıştı. Ancak ayakkabının Münih katliamını çağrıştırması, eleştirilere neden oldu ve Adidas reklam kampanyasını durdurmak zorunda kaldı. Adidas'tan yapılan açıklamada, kampanyanın "gözden geçirildiği" duyuruldu. Şirket, tarihi olaylarla bağlantı kurulmasının tamamen kasıtsız olduğunu belirterek, neden olunan üzüntü veya sıkıntı için özür diledi. 1972 Münih Olimpiyatları sırasında, sekiz Filistinli militan Olimpiyat köyüne girerek iki İsrailli sporcuyu öldürmüş ve dokuz kişiyi rehin almıştı. Olay, Steven Spielberg’in "Münih" filmi ile beyazperdeye de yansıtılmıştı. ABD'li model Bella Hadid, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı sık sık sesini yükselten bir isim. Son olarak 7 Ekim’den bu yana süren saldırılarla ilgili Instagram'da hem Hamas’ın hem de İsrail’in şiddetini kınayan paylaşımlar yapmıştı. Hadid’in İsrail'in Gazze saldırısını kınaması, İsrail yanlıları tarafından eleştirildi. İsrail'in Almanya Büyükelçiliği'nin resmi X hesabından, Hadid'in kampanyanın yüzü olması eleştirildi ve Hadid geçmişinde antisemitizmi yaymakla suçlandı. Adidas’ın özür mesajında, "Ortaklarımız Bella Hadid, ASAP Nast, Jules Koundé ve diğerlerinden üzerlerindeki olumsuz etkilerden dolayı özür diliyoruz ve kampanyayı gözden geçiriyoruz" ifadeleri kullanıldı. Hadid’in kampanyayı geri çektiği için Adidas’a karşı yasal işlem başlatmayı düşündüğü bildirilirken, olayın Hadid’in kız kardeşi Alana ve İngiliz-Amerikan yayıncı Mehdi Hasan ile yapılan bir WNK podcast kaydı sırasında gündeme geldiği belirtildi. Podcast'te Hasan, Adidas'ın Hadid'i kampanyadan çıkarma kararının "Filistin karşıtı bağnazlık" olduğunu vurguladı.

Jose Mourinho, Türk Hava Yolları'nın reklam yüzü oldu Haber

Jose Mourinho, Türk Hava Yolları'nın reklam yüzü oldu

Türk Hava Yolları (THY), UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2024 Londra Finali için dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile işbirliği yaparak çektiği reklam filmiyle dikkatleri üzerine çekti. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, reklam filmi, şirketin resmi sponsoru olduğu UEFA Şampiyonlar Ligi finali için hazırlandı. Filmin konusu, Jose Mourinho'un THY'nin eşsiz uçak içi hizmetlerini deneyimlemesi ve zorlu bir satranç müsabakasında galip gelmesi üzerine kuruldu. Mourinho, THY'nin "Business Class" mutfağının sunduğu gurme lezzetleri tadarken aynı zamanda canlı olarak UEFA Şampiyonlar Ligi maçını izliyor. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Hava Yolları olarak, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi prestijli bir etkinliğin resmi sponsoru olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu kapsamda Jose Mourinho ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu işbirliği, markamızın küresel arenadaki gücünü ve spora olan bağlılığını pekiştiriyor." ifadelerini kullandı. Teknik direktör Mourinho ise THY'nin, Avrupa'nın en iyi hava yolu olduğunu her sene aldığı ödüllerle tescillediğini belirterek, "Onlarla çalışmak benim için büyük bir onur. Bu işbirliğiyle benim kazanma tutkumu ve Türk Hava Yolları'nın eşsiz hizmet anlayışını bir araya getiriyoruz." şeklinde değerlendirme yaptı.

Sosyal medyada çıkan reklama tıkladı, paraları buhar oldu Haber

Sosyal medyada çıkan reklama tıkladı, paraları buhar oldu

BURSA (İHA)- Bursa’da bir kişi sosyal medya hesabında gezerken, karşısına çıkan banka reklamına tıkladı. Dolandırıcıların ağına takılan vatandaşın yaklaşık 60 bin lirası buhar olurken, savcılığa başvuran kişi, “Ya hesabımda 300-400 bin olsaydı, bunun bedelini nasıl ödeyecektik?” dedi. Merkez, Yıldırım ilçesi Eğitim Mahallesi’nde yaşayan sürücü kursu eğitmeni Seyithan Oymacı, pandemi döneminde oğluna araba almak için düşünürken, sosyal medya hesabında karşısına çıkan bir banka reklamını gördü. 0.84 faizle kredi imkanı sunan reklama göz gezdiren Oymacı, bağlantı linkine tıkladı. Karşısına çıkan formu dolduran Oymacı, bir gün sonra tanımadığı bir numara tarafından arandı. Düşük faizli kredi imkanından yararlanmak isteyen Oymacı’yı tuzağa düşüren dolandırıcılar, Oymacı’nın banka hesabına sızmak için kimlik ve onay bilgilerini istediler. Telefonuna gelen onay kodunu dolandırıcılara veren Oymacı, birkaç gün sonra özel ders verdiği öğrencisinin attığı para sonrasında hesabının ekside olduğunu gördü. Hemen hesaplarını kontrol eden adam, hesabından 30 bin liranın üzerinde kredi çekildiğini gördü. Savcılığın yolunu tutan Oymacı, kendisini dolandıran şüphelilerin bulunması ve ceza alması için şikayetçi oldu. Polis ekiplerinin çalışması sonrası, tespit edilen şüpheliler bulundu. Şikayet üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 3 şüpheliden biri tutuklanarak ceza evine gönderildi. İki şüpheli ise para cezasına çarptırıldı. Faiziyle birlikte yaklaşık 60 bin lira ödeyen Oymacı, “Ben emekli bir adamım, bu bizim için kolay bir borç değil. Bu zararının karşılanması için de yargıya başvuracağım” dedi. Dolandırıcıların tuzağına düşen Oymacı, “Pandemi dönemiydi. Oğluma araç almak için kredi bakıyordum. Bir ara ’sosyal medyada gezeyim’ dedi. Bu esnada karşıma bir banka reklamı çıktı. Reklamda 0.84 faizli kredi çekileceğini söylüyordu. Ben de detaylarını merak ettiğim için linke tıkladım. Tıkladığım linkte bir form doldurdum. Bir gün sonra beni bir numara aradı ve bana kredi başvurunuzun tamamlanması için kimlik ve telefona gelen kodu söylememi istedi. Mobil bankacılık hesabıma kendi telefonlarından giriş yapmışlar. Ben şüphelenince telefonu kapatıp bankaya gittim. Bankada hesabımda hareketlilik olup olmadığını sordum. Banka görevlileri olmadığını söyleyince evime gittim. Bir öğrencime özel ders vermiştim. Daha sonra hesabıma para atınca, hesabımın eksiye düştüğünü gördüm. Hesaplarımı kontrol ettiğimde 30 bin lira üzerinde adıma kredi çekilmiş. Hemen savcılığa gidip şikayetçi oldum. Beni arayan numarayı polise verdim. Polis ekipleri sağ olsunlar çalışma sonrası, şüphelileri tespit etti. 13. Ağır Ceza Mahkemesi şüphelilerin beni dolandırdığını tespit etti. 2 tanesi idari para cezası alırken birisi de tutuklandı. Adalet yerini buldu. Şimdi de tek isteğim, kullanmadığım paranın bana olan iadesi” diye konuştu.

Twitter'ın reklam gelirleri düşmeye devam ediyor Haber

Twitter'ın reklam gelirleri düşmeye devam ediyor

İbrahim Baysal (İLKHABER)- Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri fikir hürriyeti adı altında ayrımcılık ve dezenformasyon içeren söylemleri yüzünden tepki çekiyordu. Sektörün bu konuya tepkisi ise reklamları kesmek oldu. Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter'ın reklam işinin yükselişte olduğunu söyledi. "Neredeyse tüm reklam verenler geri döndü" dedi ve sosyal medya şirketinin yakında kârlı hale gelebileceğini ekledi. Ancak öyle olmadığı anlaşıldı. Twitter'ın 1 Nisan'dan Mayıs'ın ilk haftasına kadar olan beş haftalık ABD reklam geliri, bir önceki yıla göre yüzde 59 düşüşle 88 milyon dolar oldu. Belgede, şirketin düzenli olarak ABD haftalık satış tahminlerinin altında kaldığı, bazen yüzde 30'a varan oranlarda düştüğü belirtildi. İnsanlar, Twitter'ın reklam satış ekibinin, sosyal ağda artan nefret söylemi ve pornografinin yanı sıra çevrimiçi kumar ve esrar ürünleri içeren daha fazla reklamın reklam verenleri korkutabileceğinden endişe duyduğunu söyledi Twitter reklamcılığının durumu çok önemlidir çünkü reklamlar uzun süredir şirketin gelirinin yüzde 90'ını oluşturmaktadır. Musk, Ekim ayında Twitter'ı 44 milyar dolara satın alıp şirketi özelleştirdikten sonra, " en saygın reklam platformunu " kurma sözü verdi. Ancak, önemli satış yöneticilerini kovarak , sitede bir komplo teorisi yayarak ve yasaklanan Twitter kullanıcılarını tekrar ağırlayarak reklamcıları hızla uzaklaştırdı. Üç eski ve mevcut Twitter çalışanı, Apple, Amazon ve Disney dahil olmak üzere Twitter'ın en büyük reklamcılarından bazılarının platformda geçen yıla göre daha az harcama yaptığını söyledi. Twitter'ın trendler sayfasında yer alan ve 24 saat için 500.000 ABD dolarına mal olabilen ve neredeyse her zaman büyük markalar tarafından etkinlikleri, şovları veya filmleri tanıtmak için satın alınan büyük özel "afiş" reklamlarının genellikle doldurulmadığını söylediler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.