TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önemli ney virtüözü Tekbilek, Nokta isimli eserini ilk kez seslendirecek

Dünyaca önemli ney virtüözü Omar Faruk Tekbilek, yaşam öyküsünün anlatıldığı 'Nefes' isimli kitabın Adana'daki tanıtım sergisinde, Müzisyen Dr. Hasan Boğa ile birlikte Nokta isimli yapıtını ilk kez seslendirecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 14:27
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Önemli ney virtüözü Tekbilek, Nokta isimli eserini ilk kez seslendirecek

Çukurova'nın yetiştirdiği önemli insanlar arasında yer alan ve öyküsü Japon İmparatorluk Orkestrası’na kadar uzanan müzisyen Omar Faruk Tekbilek'in yaşamını anlatan 'Nefes' isimli kitap, bugün Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi'nde sergiye açılacak.

Prof. Dr. Ünal Zorludemir ve Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur tarafından foto-monografik çalışmayla kitaplaştırılan eseri, sanatseverler burada edinebilecek. 170 sayfadan oluşan, ilk 200 adedi koleksiyon değeri oluşturmak üzere numaralanıp Omar Faruk Tekbilek'in ıslak imzasıyla eşsizleştirilen eserde, Mesut Dikel tarafından hazırlanmış exlibrisler de yer alacak.

Bugün Gündoğdu Okulları'nda saat 19.00'da başlayacak etkinlikte, Omar Faruk Tekbilek, Müzisyen Dr. Hasan Boğa ile birlikte Nokta isimli yapıtını da ilk kez seslendirecek.

Etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da kebapçıya da giden ve mangal başına geçerek ciğer kebabı hazırlayan Tekbilek, "Adana’ya ne zaman geri döndünüz" sorusuna, şöyle cevap verdi:

"Gitmedim ki döneyim. Dünyanız sınırlı bir coğrafya içindeyse, o sınırı aştığınızda gitmiş, geri geldiğinizde de dönmüş oluyorsunuz. Ancak dünyanız sınırsız bir evren ise bu evrende ne kadar dolaşırsanız dolaşın ne gidebilir ne de gelebilirsiniz. Hep orada kalırsınız. Ben hep Adana’daydım zaten" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.