TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

60 ülkede konserler veren Omar Faruk Tekbilek, sanatın zirvesinde

Yaşam öyküsünün anlatıldığı 'Nefes' isimli kitabın tanıtım sergisi ve konser etkinliklerine katılmak üzere Adana'ya gelen dünyaca önemli ney virtüözü Omar Faruk Tekbilek, sanatseverlerle yeniden buluştu. Sanatının zirvesine olan ve 60 ülkede konserler veren Tekbilek, "Dünyada bizim müziğimize karşı hayranlık duyuluyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 10:32
Muhabir: ALİ GÜRELİ

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği ile Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi iş birliğiyle "Nefes" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikler Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi Sanat Galerisi'nde tüm hızıyla sürüyor. Serginin üçüncü gününde müzik ve fotoğraf konuşuldu.

Etkinliğin açılışında, Kanun Sanatçısı Savaş Oytun, Prof. Dr. Ünal Zorludemir ve Dr. Haluk Uygur, Ömer Faruk Tekbilek ile birlikte müzikte ve “Fotoğrafta nefes kavramı”nı ele aldı. Daha sonra hep birlikte sanatseverlerinde eşlik etmesiyle şarkılar söylendi. Dünyaca önemli ney virtüözü Omar Faruk Tekbilek ney, Savaş Oytun ud ve Mehmet Selim Can'ın kanunla icra ettiği konser de ilgiyle dinlendi.

60 ülkede konserler veren ve sanatının zirvesinde olan Omar Faruk Tekbilek, burada yaptığı konuşmada,  "Dünyada bizim müziğimize karşı hayranlık duyuluyor ve hayranlıkla dinleniyor. Aslında biz kendi orijinal değerlerimizin farkında değiliz. Batıdan alacağımız çok şeyler var ama kendi değerlerimizin farkında olmalıyız" dedi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur da, sanatın temel amacının duvara eserler asmak olmadığını söyledi.

Sanatın temel amacının, o müziğinin ve diğer dalların düşünme sistematiğini geliştirmek olduğuna dikkati çeken Dr. Uygur, "Entelektüel kişilerin genellikle beğenmediği bazı şeyler vardır. Bende de vardı. Ben, Omar Faruk Tekbilek ile karşılaşana kadar 'arabesk kötüdür' diye düşünüyordum. Ama böyle bir genellemenin yanlış olduğunu gördüm. Her şeyin kötüsü de vardır, iyisi ve vardır. Batı müziğinin de kötüsü vardır, sanat müziğinin de kötüsü vardır. Önemli olan bu farklılıkları görmek ve bakış açısını değiştirmek" diye konuştu.

Uygur, etkinliğin dördüncü gün açılışında ise "Duymanın Müzikteki, Görmenin Fotoğraftaki Önemi" başlıklı konunun ele alınacağını kaydetti.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.