TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu İstanbul’da gerçekleşti

İtalyan Kültür Merkezi’nin İstanbul Üniversitesi ile işbirliği içinde düzenlediği 15. Arkeoloji Sempozyumu, “Antik Anadolu’da Betimlemeler ve Törenler” ana başlığıyla 4 Ekim'de gerçekleştirildi. Etkinlikte, İtalya ve Türkiye arasındaki arkeolojik çalışmalar paylaşıldı ve önemli keşifler aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:11
Kaynak: BÜLTEN
15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu İstanbul’da gerçekleşti

İtalyan Kültür Merkezi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Arkeoloji Sempozyumu, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle 4 Ekim Cuma günü “Antik Anadolu’da Betimlemeler ve Törenler: Mekânlar, Anıtlar, İmgeler” başlığı altında gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte, İtalya ve Türkiye arasında kültürel işbirliğini güçlendiren arkeolojik çalışmalara dikkat çekildi.

ARKEOLOJİK ALANLARDA İTALYA-TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konsey Salonu’nda düzenlenen sempozyum, İtalyan ekiplerin Türkiye'nin batısından doğusuna önemli arkeolojik alanlarda yürüttükleri kazı çalışmalarını ve keşif süreçlerini paylaşmaları açısından büyük önem taşıdı. Arslantepe, Hierapolis, Karkamış, Kültepe gibi önemli arkeolojik alanlarda yürütülen çalışmaların detayları katılımcılarla paylaşıldı.

AKADEMİK VE DİPLOMATİK KATILIM YOĞUNDU

İtalya Dışişleri Bakanlığı Ülke Tanıtım Genel Müdürü Alessandro De Pedys, İÜ Rektörü Osman Bülent Zülfikar, İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve ünlü tarihçi İlber Ortaylı gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen sempozyum, 3 Ekim akşamı Venedik Sarayı’nda düzenlenen özel açılış daveti ile başladı.

PREHİSTORYA VE BİZANS DÖNEMLERİ ÜZERİNE SUNUMLAR

4 Ekim günü boyunca süren oturumlarda, Doç. Dr. Aslıhan Yurtsever Beyazıt’ın moderatörlüğünde prehistorya ve protohistorya dönemlerine, Doç. Dr. Müjde Peker’in moderatörlüğünde ise klasik ve Bizans dönemlerine odaklanıldı. Oturumlarda, İtalyan ve Türk arkeologlar, buluntular ve en son keşiflerle ilgili detaylı bilgiler sundu.

BULGULAR YAYINLANACAK

İtalyanca ve Türkçe simultane tercüme ile gerçekleştirilen sempozyumda paylaşılan bulgular, ilerleyen günlerde kitap haline getirilecek ve sempozyum kayıtları İtalyan Kültür Merkezi’nin YouTube kanalında yayınlanacak.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.