TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sempozyum

İLKHABER-Gazetesi - sempozyum haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sempozyum haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ATOAL, Kız çocuklarına özel bir günle farkındalık yarattı Haber

ATOAL, Kız çocuklarına özel bir günle farkındalık yarattı

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi (ATOAL), 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde anlamlı bir etkinlikle öğrencilerine ilham kaynağı oldu. Okul müdürü Erdal Tanç ve yönetimi, kız öğrencileri okul girişinde karanfillerle karşılayarak farkındalık yarattı. Etkinlik, "Geleceğin Güçlü Kadınları" başlıklı sempozyumla devam etti. Sempozyuma iş dünyası ve akademiden başarılı kadınlar katılarak öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Eğitimde fırsat eşitliği ve kız çocuklarının toplumsal yaşamdaki rollerinin güçlendirilmesine önem verildi. “Kız öğrencilerimize okul girişinde karanfillerle karşıladı” Okul Müdürü Erdal Tanç, “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında, okulumuzda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek anlamlı bir etkinlik düzenledik.  Öğretmenlerimizle birlikte, günün önemine vurgu yapmak amacıyla sabah saatlerinde tüm kız öğrencilerimize okul girişinde karanfillerle karşıladık. Kız öğrencilerin her birine birer karanfil takdim ederek, onların toplumdaki rollerinin ve gelecekteki katkılarının altını çizmeye çalıştık. Öğrenciler, bu nazik jest karşısında mutluluklarını dile getirirken, bizlerde bu özel günü kutlamanın gururunu yaşadık” diye ifade etti. “Sempozyumda kadınların toplumsal yaşamdaki yeri, eğitimde fırsat eşitliğine yönelik mesajlar ön plana çıktı” Erdal Tanç, “Etkinliğimiz sadece karanfil dağıtımıyla sınırlı kalmadı. Okulumuzun konferans salonunda, "Geleceğin Güçlü Kadınları" başlıklı bir sempozyum düzenlendik. Bu sempozyuma, kendi alanlarında tanınmış ve başarılarıyla adından söz ettiren konuklar katıldı. Öğrencilere ilham veren konuşmalar yapan konuklarımız, kız çocuklarının eğitimden iş dünyasına kadar her alanda sahip oldukları potansiyeli açığa çıkarabilmelerinin önemini vurguladılar. Sempozyumda, kadınların toplumsal yaşamdaki yeri, eğitimde fırsat eşitliği ve kız çocuklarının güçlendirilmesine yönelik mesajlar ön plana çıktı.  Sempozyuma katılan öğrencilerimiz, konuklara sorular sorarak etkin katılım sağladılar. Özellikle, başarı hikayeleri ve zorluklarla nasıl başa çıktıkları konularında gelen sorular, kız öğrencilerin geleceğe dair umutlarının ve hedeflerinin ne denli yüksek olduğunu ortaya koydu” şeklinde konuştu. Etkinlik sonunda öğrenciler, konuk konuşmacılarla hatıra fotoğrafları çekildi.

15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu İstanbul’da gerçekleşti Haber

15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu İstanbul’da gerçekleşti

İtalyan Kültür Merkezi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Arkeoloji Sempozyumu, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle 4 Ekim Cuma günü “Antik Anadolu’da Betimlemeler ve Törenler: Mekânlar, Anıtlar, İmgeler” başlığı altında gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte, İtalya ve Türkiye arasında kültürel işbirliğini güçlendiren arkeolojik çalışmalara dikkat çekildi. ARKEOLOJİK ALANLARDA İTALYA-TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konsey Salonu’nda düzenlenen sempozyum, İtalyan ekiplerin Türkiye'nin batısından doğusuna önemli arkeolojik alanlarda yürüttükleri kazı çalışmalarını ve keşif süreçlerini paylaşmaları açısından büyük önem taşıdı. Arslantepe, Hierapolis, Karkamış, Kültepe gibi önemli arkeolojik alanlarda yürütülen çalışmaların detayları katılımcılarla paylaşıldı. AKADEMİK VE DİPLOMATİK KATILIM YOĞUNDU İtalya Dışişleri Bakanlığı Ülke Tanıtım Genel Müdürü Alessandro De Pedys, İÜ Rektörü Osman Bülent Zülfikar, İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve ünlü tarihçi İlber Ortaylı gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen sempozyum, 3 Ekim akşamı Venedik Sarayı’nda düzenlenen özel açılış daveti ile başladı. PREHİSTORYA VE BİZANS DÖNEMLERİ ÜZERİNE SUNUMLAR 4 Ekim günü boyunca süren oturumlarda, Doç. Dr. Aslıhan Yurtsever Beyazıt’ın moderatörlüğünde prehistorya ve protohistorya dönemlerine, Doç. Dr. Müjde Peker’in moderatörlüğünde ise klasik ve Bizans dönemlerine odaklanıldı. Oturumlarda, İtalyan ve Türk arkeologlar, buluntular ve en son keşiflerle ilgili detaylı bilgiler sundu. BULGULAR YAYINLANACAK İtalyanca ve Türkçe simultane tercüme ile gerçekleştirilen sempozyumda paylaşılan bulgular, ilerleyen günlerde kitap haline getirilecek ve sempozyum kayıtları İtalyan Kültür Merkezi’nin YouTube kanalında yayınlanacak.

Dünyaca ünlü beyin cerrahları Balcalı'da buluştu Haber

Dünyaca ünlü beyin cerrahları Balcalı'da buluştu

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğini yaptığı 1. Çukurova Nöroşirurji İlkbahar Sempozyumu dünyaca ünlü beyin cerrahlarını bir araya getirdi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesin de gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Çukurova Üniversitesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp İskender Göçer yaptı. Böylesine önemli bir bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece onur duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Alp İskender Göçer, toplantı sonunda katılımcıların buradan son derece değerli bilgilerle ayrılacaklarına emin olduklarının söyledi. Daha sonra söz alan Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Emmez ise düzenlenen ve ilki gerçekleşen bu toplantıya başta ülkemiz olmak üzere Avrupa ve Dünya’dan son derece önemli bilim adamlarının katıldığını belirterek, edinilecek faydalı bilgilerle Nöroşirurji alanında hizmet veren hekimlerin bilgi dağarcıklarını genişleteceklerine inandıklarını sözlerine ekledi. Son olarak söz alan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk İldan da toplantıya katılımlarında dolayı bilim insanlarına teşekkür etti. İldan bu toplantıların ilkinin Çukurova Bölgesinde ve Balcalı yerleşkesinde yapılıyor olmasının kendilerine ayrıca bir sorumluluk yüklediğinin de bilincinde olduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından sempozyumda oturumlara geçildi.Bu yıl sempozyumda 3 ayrı oturumda; Sellar-Parasellar Tümörlerin Transkranial Yaklaşımı, Endoskopik Endonazal Yaklaşımı ve son bölümde de Vestibüler Schwannom konularını, konuların çok değerli uzmanları ‘nasıl yapıyorum- Niçin’ temalı videolar ile sunum yaptı.

Karalar: Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız Haber

Karalar: Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız

Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan Sempozyuma katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkenin en önemli gündeminin depreme dirençli kentler yaratmak olması gerektiğini belirtti ve bunun için yapılması gereken her şeyin acilen hayata geçirilmesinin önemine işaret etti. Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Toplum olarak afet yaşandığında o noktaya odaklanıyoruz ama bir müddet sonra bunu unutuyoruz. Türkiye’nin dünyadaki en riskli deprem bölgelerinden biri olduğu gerçeğiyle hareket edip tedbirlerimizi almalıyız.” ODALAR ÖNEMLİ BİR AMACA HİZMET EDİYOR Sempozyumun; Türkiye’nin en önemli gereksinimlerinden olan enerji kullanımını azaltan kerpiçle ilgili olmasını da önemsediğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “TMMOB’ne bağlı odalar, bir karşılık beklemeden, ülkenin problemleriyle ilgili proje üreten ve bunları anlatan kuruluşlar. Onların eleştirel yaklaşımına bakıp engellemeye çalışmak, ükemizde bilimin gelişmesinin önüne geçmek anlamına gelir” dedi. Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getirmenin şart olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, ancak böylece hem insan kayıplarının, yaşanan acıların ve ekonomik yıkımın önlenebileceğini söyledi. AFET KOORDİNASYON MERKEZİ VE MİKRO BÖLGELEME ÇALIŞMALARI 6 Şubat depremlerinin ardından gerçekleşen hasar sonucu Adana’da 7 binin üzerinde binanın, yıkılmasını gerektirecek denli hasar aldığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar; Adana’nın depreme dirençli bir şehir olması için Afet Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçireceklerini, mikro bölgeleme çalışmaları yaptıklarını, tüm bunları ikinci dönemde uygulayarak, kentin depreme daha dirençli hale gelmesi için katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi. Başkan Zeydan Karalar, konuşmasını; sempozyumu gerçekleştirenlere ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı. Sempozyumda; kerpiç, yığma ve karma tekniklerle inşa edilmiş yapılar ile deprem ilişkisinin disiplinlerarası bir perspektiften ve çok yönlü olarak ele alınması ve toprağın yapı malzemesi olarak irdelenmesi konuları üzerinde duruldu. Sempozyumun ana başlıkları, Kültürel Miras ve Kerpiç, Modern Toprak Yapılar ve Yapısal Davranışlar oldu.

Üsküdar Üniversitesi Kahramanmaraş Depremi Sonrası Akademik Değerlendirme Sempozyumu Düzenledi Haber

Üsküdar Üniversitesi Kahramanmaraş Depremi Sonrası Akademik Değerlendirme Sempozyumu Düzenledi

Üsküdar Üniversitesi, Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde "Kahramanmaraş Depremi Sonrası Akademik Değerlendirme Sempozyumu" düzenledi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre sempozyumun açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan yaptı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur "Depremde Güvenlik Kültürü" ile Rektör Danışmanı Prof. Dr. İsmail Barış "Deprem ve Sivil Toplum" başlıklı konuşma gerçekleştirdi. Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, gelişmiş toplumların sorunları önceden görüp, ortaya çıkmadan çözdüğünü belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin acılarının hala sarılamadığını belirten Güngör, "Durumumuzun ne olduğunu, sorunun ne olduğunu ve bu sorunlara ilişkin çözümlerin akademik anlamda, bilimsel anlamda ne olacağı ne gibi katkılar yapacağımızı konuşmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin de deprem ülkesi kavramına dikkati çekerek, depremle yaşamayı öğrenmenin gerekli olduğunu vurguladı. "Depremde ilk 72 saatin çok önemli" Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ise deprem konusunda sadece devlet görevlilerini suçlanmaması gerektiğini, her apartmanın depremle ilgili organize olabilmesi gerektiğini ifade etti. Depremde ilk 72 saatin çok önemli olduğunun söylendiğini belirten Sur, "Sağlıkta ilk 6 saat 'Altın saat' olarak ilan edilir. 6 saat içinde göçük altından kurtaramadığınız insanlar ya böbreği hasta olarak yaşayacak ya kolu sakat kalacak." değerlendirmesinde bulundu.

“Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu” başladı Haber

“Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu” başladı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “İnşaat / Deprem Mühendisliği Açısından Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu” bugün Seyhan Oteli’nde başladı. Sempozyuma; İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, Sempozyum Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Nuray Aydınoğlu, İMO Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan ve çok sayıda kişi katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, konuşmasına “Bir yıl önce yaşadığımız şubat depremlerinde yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da sabırlar dilerim” diyerek başladı. Cumhuriyetten bu yana kısa bir Türkiye panoramasından bahsetmek istediğini söyleyen Aksungur, “Uzun yıllar yaşanan savaşlar ve ardından emperyalist işgallere maruz kalan Anadolu coğrafyasında; 1919’dan sonra topyekûn verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı sonucu genç Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bu cumhuriyet; yıkık – dökük yerleşimler, yoksul bir halk, gelişmemiş bir iktisadi yaşam, çoğunlukla tarıma dayalı ve ithal ikameci bir gelişme modeli devralmıştır” dedi. Aksungur, konuşmasının devamında şunları aktardı: “Genç Cumhuriyet’in tek parti yönetimi; 1938’den 1945’e kadar, Avrupa’yı ve dünyayı kasıp kavuran Mussolini- Hitler Faşizmine karşı ülkeyi bu savaşa sokmamak ve yeni bir yıkıma neden olmamak için tüm enerjisini ve kaynaklarını tüketmiştir. Gerek Tek Parti, gerekse 1950’lerden sonraki çok partili yönetim döneminde; ülkede özellikle o zamanda da metropol sayılacak kentlerde, yavaşta olsa bir gelişme sağlanmıştır. Kentlerdeki göreceli gelişme, kırsalda yaşayan ve tarımla geçinmeye çalışan kitleleri özellikle de genç nüfusu; kentlerde iş, aş aramaya itmiş, 1950’lerin ortasından sonra yoğun iç göç yaşanmaya başlamıştır. Bugün de devam etmektedir.” Bu göç karşısında hazırlıksız olan merkezi ve ekonomik olarak yetersiz durumdaki yerel yönetimlerin, bu yeni kentlilerin barınma sorununu görmezden geldiklerini vurgulayan Başkan Aksungur, “Ancak devlet aygıtı kendi ihtiyaç duyduğu memurlarının, lojman anlayışı ile barınma sorununu sınırlı da olsa çözmeye çalışmıştır. Öte yandan kente göç eden bu insanlar; kendi imkanları ile başlarını sokacak yer arayışına girmişlerdir. Emlakçı, arsa spekülatörü, çeşitli ad altında “dernekler” vb. tefeci- bezirgan grupların yönlendirmesi ile biraz da kolonyal bir biçimde, gecekondu yapımına yöneldiler” diye kaydetti. AKSUNGUR: BU YAŞANAN SONUCA GELİNCEYE KADAR ARALIKLARLA ÇIKARILAN İMAR AFFI, İMAR BARIŞI DA YIKIMLARIN ÜZERİNE TUZ BİBER EKTİ Her kentin kendi göçünü alması ve kentlerde yoğunlaşan nüfus hareketliliğinin hemen tüm kentlerde imar dışı çarpık kentleşmeyi oluşturduğuna vurgu yapan Aksungur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kentlerin imar yapılanmalarının bu duruma cevap verememesi, imar dışı ve mühendislik – mimarlık hizmeti almamış yapılaşmanın oldukça yoğunlaşmasına yol açtı. Üstelik bu yıllarda ülkede yeterli mühendis - mimar da yoktu. Bu tarihsel göç süreci; ülkenin deprem bölgesi olması gerçekliğini göz ardı ederek devam etti. Aralıklarla ve hemen her bölgede meydana gelen yıkıcı ve can kaybı yaratan depremlere “yara sarma” mantığıyla yaklaşılıp, bilimsel ve teknik önlemlerle üzerine gidilmedi. Ya da yeterince gidilemedi. Genel olarak, 1999 Marmara Depremi; gerek merkezi gerekse yerel yönetimler tarafından, milat kabul edilmesine rağmen, mevcut niteliksiz yapılaşmanın yenilenmesi ağır aksak devam etti. İnsanların depreme dirençli konutlarda barınma sorunu yeterince karşılanmayınca,  6 Şubat 2023 saat 4.17 ve sonrası depremlerde; ülkenin yakın tarihinde görülmemiş bir yıkım ve can kaybı ile karşılaştık. Bu yaşanan sonuca gelinceye kadar aralıklarla çıkarılan imar affı, imar barışı da yıkımların üzerine tuz biber ekti.” “Asrın Felaketi”, “Doğal Afet” vb. yaklaşımlar öne sürülmekle birlikte, depremin doğal bir afet değil, önlenemez bir doğa olayı olduğunu bildiren Aksungur, bunu afete çeviren şeyin depreme dayanıklı olmayan yapılar olduğunu kaydetti. Başkan Aksungur, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Deprem değil; binalar, yapılar öldürür. İşte bugün burada; İnşaat Mühendisleri Odamız ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlediğimiz sempozyumda, bu olumsuz bilançonun nedenlerini, bilim insanlarının, mühendislerin – mimarların – şehir plancılarının çözüm önerilerini ortaya çıkarmaya çalışacağız. Tüm katılımcılara, Adana halkına tekrar hoş geldiniz diyor, üç gün sürecek olan Şubat 2023 Depremleri Sempozyumunun, amacına yönelik çalışmalar ortaya koymasını diliyorum. İnsan hayatı değerlidir, siyasetçinin oy kaygısına, sermayenin kar hırsına, niteliksiz mühendislik hizmetine, denetimsizliğe terk edilemez.” Konuşma yapan isimlerden biri olan İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, 6 Şubat depremlerinden sonra odanın her biriminin ana gündem maddesinin deprem olduğunu söyledi ve “Bugünkü Sempozyumumuz da bu amaçla tasarlanmış ve depremlerin 1. yıldönümün hemen öncesi 6 Şubat’ta ne olduğunu ve nasıl olduğunu değerlendirmek için toplanmıştır.  3 gün boyunca bilim insanları ve uzmanlar bu depremlere ilişkin çalışmalarını, gözlemlerini bizimle paylaşacak, depremlerin sonuçlarını değerlendirecektir” dedi. Bu sempozyumun hayata geçmesini sağlayan Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu nezdinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Yüzgeç, “6 Şubat depremleri gerçekten çok büyük depremlerdi. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremeler sadece büyüklükleri açısından değil şiddeti, yıkıcılığı ve ivmeleri açısından da yer bilimcilerin, sismologların beklentisini aşan depremler niteliğindeydi” şeklinde konuştu. YÜZGEÇ: RESMİ RAKAMLARA GÖRE 50 BİNDEN FAZLA İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETTİ Bu denli büyük ve yaygın depremler karşısında kayıpları sıfıra indirmenin belki mümkün olmayacağını fakat böylesi dehşet verici bir tabloyla karşılaşmamızın önlenebileceğini söyleyen Yüzgeç, konuşmasının devamında şunları aktardı: “Bu sempozyumun bir yönüyle de tüm kesimler için bunun muhasebesinin yapıldığı bir platform olacağını düşünüyorum. Resmi rakamlara göre 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti, yaklaşık 40 bin bina yıkıldı, 200 binden fazla bina ağır hasar aldı. Cumhurbaşkanlığı verilerine göre maddi kaybın 100 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Depremin olduğu saatin hemen akabinde tüm Türkiye teyakkuz haline geçti. 6 Şubat Depremleri bir yönüyle de toplumun acılar, felaketler karşısında nasıl birleştiğini, acıyı ve kederi nasıl ortaklaştırabildiğini, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün her şeye rağmen ne kadar gelişmiş olduğunu da göstermiş oldu. Her yurttaş, her kurum, örgütlü her kesim çağrı beklemeksizin yardımlaşma ve dayanışma çabasına girdi. Ancak, toplumun dayanışması ve yaşanan felaket karşısında örgütlenme kabiliyeti ne acıdır ki sorumlu kurum ve kuruluşların önündeydi. Özellikle ilk hafta içerisinde, acil durum ve acil müdahale açısından görünen sorunların tarif edilebilir veya anlaşılabilir bir yönü yoktu. Afet müdahale planlarının uygulanmadığını veya uygulanamadığına şahit olduk.” İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, konuşmasının devamında deprem sonrası süreçle ilgili bilgiler de verdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Karalar, 6 Şubat depreminde en önemli olan şeyin hızlı müdahale olduğuna vurgu yaptı. Karalar, insanların depremden sonra müstakil yapılara gitmek için yollara düştüğünü ve trafiğin bu sebepten de dolayı kilitlendiğini belirtti. Bu nedenle kurtarma ekiplerinin gidecekleri yere varmakta sıkıntı yaşadığına değinen Başkan Karalar, "Bu durumun ciddi zaman kaybına neden oldu" dedi.

“İnşaat/Deprem Mühendisliği Açısından Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu” yapılacak Haber

“İnşaat/Deprem Mühendisliği Açısından Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu” yapılacak

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde İnşaat / Deprem Mühendisliği Açısından Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumla ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi basın açıklaması düzenledi. İMO Adana Şube Binası'nda yapılan açıklamayı İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur yaptı. Açıklamaya TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu da katıldı. AKSUNGUR: SEMPOZYUMUN AMACI; ÇIKARILAN DERSLERİ VE GELECEĞE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLERİ VE ÖNERİLERİ ORTAYA KOYMAKTIR” 18-19-20 Ocak 2024 tarihlerinde yapılacak olan sempozyum Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilecek, Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümü arifesinde düzenlenecek ve 3 gün sürecek olan sempozyumun amacını Aksungur, şu şekilde açıkladı: “Bu sempozyumun amacı depremleri ve meydana getirdikleri etkileri inşaat / deprem mühendisliği açısından bütün yanları ile ele alarak değerlendirmek, çıkarılan dersleri ve geleceğe ilişkin öngörüleri ve önerileri ortaya koymaktır.” Aksungur, sempozyum kapsamında deprem yer hareketlerine ilişkin sunumların yanı sıra, depremde zeminlerin ve zemin yapılarının, konut ve işyeri binalarının, hastanelerin, endüstri yapılarının, kıyı-liman yapılarının ve altyapı tesislerinin gösterdikleri performanslar, konunun uzmanları tarafından yapılacak sunumlarla değerlendirileceğini aktardı. AKSUNGUR: DEPREM SONRASI YAŞANAN ÇEŞİTLİ SORUNLARI DA ELE ALACAĞIZ Aksungur, sempozyumla ilgili şu bilgilendirmeleri yaptı: “Deprem sonrası yaşanan çeşitli sorunların da ele alınacağı sunumların yanı sıra, Şubat 2023 depremlerinin yeniden gündeme getirdiği mühendislik, mimarlık ve müteahhitlik sorunları ile afet yönetimi, yapılaşma, finansman, sigorta ve hukuk sorunları gibi temel konular, sempozyumun başında ve sonunda düzenlenecek geniş katılımlı iki ayrı panelde tartışılacaktır.” Sempozyuma ilgisi olan herkesin davetli olduğunun altını çizen Başkan Aksungur, “Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılması bekleniyor” diye de ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.