TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Naci Görür'den Malatya depremi hakkında açıklama

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünde deprem, bölgedeki illerde hasara yol açtı. Uzman Prof. Dr. Naci Görür, depremin 6 Şubat depremlerine bağlı enerji transferinin meydana gelmesi sonucu deprem geldiğini ve endişelerin belirtilmemesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
Naci Görür'den Malatya depremi hakkında açıklama

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Malatya, Elazığ, ve Şanlıurfa illerinde hissedilirken, Elazığ'da yaygın görülen bir binada mahsur kalan 4 kişi sağ olarak kurtarıldı. Yetkililer, bölgede toplam 4 binada hasar tespit edildiğini açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür: "Endişe Yok"

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Naci Görür ''Bugün 6 Şubat 2023'teki depremlerin bu faya enerji aktarımının bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Endişeye gerek yok" dedi.

"Hasarlı Binalardan Uzak Durun" Uyarısı

Prof. Dr. Görür, bölgedeki insanları uyararak, "Elazığ ve Malatya'daki hemşehrilerime duyurmak isterim: Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde büyük bir afet deprem beklenmez. Ancak son depremlerde hasar gören binalardan uzak durun, bu binalarda yıkım yaşanabilir. Hepinize geçmiş olsun" tasarruf kullanıldı.

Depremin ardından bölgedeki hasar tespiti çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, verilerin bozuk binalardan uzak durmalarını ve olası artçı büyüklüklerine karşı önlemli olmalarını istedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.