TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millî Eğitim'den öğretmenlere yeni hak: Aile Birliği için ek yer değiştirme imkanı

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin aile birliğini sağlamak amacıyla "Aile Birliği İçin Ek Yer Değiştirme" imkanı tanıdı. Başvurular 27 Ocak'a kadar alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
Millî Eğitim'den öğretmenlere yeni hak: Aile Birliği için ek yer değiştirme imkanı

Millî Eğitim Bakanlığı, 18 Ocak'ta gerçekleştirilen "Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme" işlemlerinin ardından, ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin aile birliklerini sağlamak amacıyla yeni bir hak daha tanıdı. Bakanlık, ön başvurusu olup ataması gerçekleşmeyen öğretmenlere, aile birliğinin sağlanabilmesi için ek yer değiştirme hakkı verdi.

Bugün itibariyle başlayan başvurular, 27 Ocak'a kadar devam edecek. Öğretmenler, tercih ettikleri illerde alanlarında ihtiyaç olan bir eğitim kurumu normu ile ilişkilendirilmek üzere yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yapılan değerlendirmeler sonucunda norm fazlalığı oluşmamasına özen gösterileceğini belirtti.

Bakan Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana öğretmenlerle sürekli iletişimde olduklarını ve gelen talepleri değerlendirerek yeni bir hak daha tanıma kararı aldıklarını ifade etti. Aile kavramının toplumun çekirdeği olduğunu vurgulayan Tekin, aile birliğini korumanın önemine dikkat çekti.

Aile birliği mazeretine bağlı olarak iller arası yer değiştirme talep eden öğretmenler, 24 - 27 Ocak tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler. Başvurular, öğretmenin görev yaptığı ilde veya belirli 23 il içerisinden birindeki tercihlere göre değerlendirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.