TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da deprem sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor

Malatya'da dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yoğun hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Depremin etkilediği illerde AFAD ve diğer kurumlar çalışmalarını sürdürürken, toplamda 249 vatandaşın etkilendiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
Malatya’da deprem sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor

Dün akşam saatlerinde Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki hasar tespit ve yardım çalışmaları aralıksız devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem sonrası AFAD ve kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından toplam 1.216 personel ve 363 aracın bölgede görevlendirildiğini belirtti. Yerlikaya, köy köy, mahalle mahalle yapılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

malatya hasar tespit çalışmaları

Bölgedeki Durum ve Artçı Sarsıntılar

Depremin ardından en büyüğü 3.3 olan toplam 194 artçı sarsıntı yaşandı. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, depremden en çok etkilenen iller arasında Malatya, Elazığ, Şanlıurfa ve Diyarbakır yer alıyor. Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 vatandaş depremden etkilenmiş durumda. Elazığ’da 9 ve Malatya’da 2 olmak üzere toplam 11 kişinin tedavisi hastanelerde sürüyor.

Yardım ve İhbarlar

112 Acil Çağrı Merkezi'ne depremle ilgili toplamda 1.475 ihbar geldiği bildirildi. Bu ihbarların 1.223'ü bilgi amaçlı yapılırken, 252'si yardım taleplerinden oluştu. Kızılay tarafından depremden etkilenen Malatya ve Elazığ’da toplam 12 bin kişiye yemek hizmeti sağlanıyor.

Yerlikaya'dan Geçmiş Olsun Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasında depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.

Deprem Bölgelerinde Çalışmalar Sürüyor

Deprem bölgesinde başlatılan çalışmalar kapsamında AFAD’dan 210 personel ve 55 araç görev alırken, kamu kurumları ve STK'ların desteğiyle hasar tespit ve yardım faaliyetlerinin hızla devam ettiği belirtildi. Yetkililer, vatandaşlardan gelen yardım taleplerine de anında yanıt verildiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.