TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAYTAP, Mardin ve Diyarbakır kırsalındaki yangın bölgesinde can kurtarma çalışmalarına başladı

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Mardin ve Diyarbakır kırsalındaki yangından etkilenen hayvanları kurtarmak için harekete geçti. Bölgeye yönelik kurtarma operasyonlarında ekipler, canları kurtararak tedaviye muhtaç hayvanları Haytap Bursa Dalama veya Osmaniye Emekli Hayvanlar Çiftliklerine yerleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 17:43
Kaynak: Haber Merkezi

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Mardin ve Diyarbakır kırsalında çıkan yangından etkilenen hayvanları kurtarmak amacıyla harekete geçti. HAYTAP sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, bölgeye doğru yola çıktıklarını ve ekiplerin yangın bölgesinde can kurtarma operasyonlarına başladıklarını belirtti.

Açıklamada, kurtarılan hayvanların Haytap Bursa Dalama veya Osmaniye Emekli Hayvanlar Çiftliklerine yerleştirileklerini vurguladı. Ancak, operasyonların önemli bir engelinin köylülerin sigortadan para alabilmek için müdahale izni vermemeleri olduğu ifade edildi.

Bölgenin coğrafi şartlarının son derece zorlayıcı olduğu ve sıcaklıkların korkutucu seviyelerde olduğu da bildirilen açıklamada, güncel gelişmelerin paylaşılacağı kaydedildi.

HAYTAP, benzer zorlukları daha önce Manavgat yangınlarında da yaşadıklarını belirterek, hayvanların kurtarılması ve bakımlarının sağlanması için destek çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.