TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hayvan

İLKHABER-Gazetesi - hayvan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hayvan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Niğde Belediyesi'nden köpeklerin ölümüne ilişkin açıklama: "İşlemler kanuna uygun" Haber

Niğde Belediyesi'nden köpeklerin ölümüne ilişkin açıklama: "İşlemler kanuna uygun"

Niğde Belediyesi, kentteki köpeklerin uyutulması ve ölümlerine ilişkin çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı, işlemelerin tamamen yasal ve vicdani kurallara uygun olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Sokak köpeklerinin uyutulması ve bu köpeklerin geçici hayvan bakımevine getirildikten sonra enjeksiyon yöntemiyle öldürülmesiyle ilgili görüntüler, avukatlar ve hayvanseverler tarafından paylaşılmıştı. Görüntülerde köpeklerin kutularla mezarlığa taşındığı, üzerlerine kireç döküldüğü ve gömüldüğü görülüyordu. Niğde'deki hayvanseverler, bu uygulamanın yasalaşmadan önce başladığını ve yaklaşık yedi aydır devam ettiğini iddia etmişti. Niğde Belediyesi, X hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu işlemlerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na uygun olarak yürütüldüğünü ifade etti. Belediyenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bugün belediyemizin adıyla yayılan haberlere ilişkin; habere konu olan yer Niğde Belediyesine ait 5199 sayılı kanuna uygun olarak tahsis edilen hayvan mezarlığıdır. Gün içerisinde doğal ölümü gerçekleşen, trafik kazasında ölen ve zoonoz etken taşıyan hayvanlar için oluşturulan bir alandır. Toplum sağlığını riske atmamak adına, kireçleme suretiyle yapılan işlemler tamamen kanuna ve vicdana uygundur.” Zoonoz, omurgalı hayvanlardan insanlara ve insanlardan da omurgalı hayvanlara geçebilen enfeksiyon hastalıklarını tanımlayan bir terim olarak açıklanıyor. Belediyenin açıklamasına göre, kireçleme işlemi, zoonoz hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Koyunu havaya atıp tekmeleyen cani: "Onun yüzünden sürüyü kaybedecektim" Video Galeri

Koyunu havaya atıp tekmeleyen cani: "Onun yüzünden sürüyü kaybedecektim"

Adana'da sürüden ayrılan koyunu havaya atıp yerde tekmeleyen besici gözaltına alındı. O anlar saniye saniye görüntülenirken besicinin, "Koyun hastaydı. Onun yüzünden sürüyü kaybedecektim, pişmanım" ifadesi pes dedirtti. Barınakta bakımı yapılan koyun ise hastalığı nedeniyle öldü. Edinilen bilgiye göre olay, 20 Haziran'da merkez Çukurova ilçesi Karslılar Mahallesi’nde meydana geldi. Besici Abdulcabbar T. (40), sürüden ayrılan koyunlarından birini tekmeleyip, havaya kaldırarak yere vurdu. Bir süre sonra sersemleyen koyun yerde baygın yattı. Çevredekilerin tepki gösterdiği Abdulcabbar T.’nin hayvana eziyet ettiği anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Şüpheli olay yerinden ayrılırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Veterinere götürülen koyun, daha sonra belediye barınağına teslim edildi. Görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyip, sürüyü takip ederek şüphelinin kimliğini ve adresini tespit etti. Gözaltına alınan Abdulcabbar T., emniyetteki sorgusunda, "Koyun hastaydı, sürekli sürünün gerisinde kalıyordu. Onun yüzünden sürüyü kaybedecektim. Amacım koyuna zarar vermek değildi. Bir anlık sinirle yaptım, pişmanım" dedi. Şüpheli Abdulcabbar T.'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, barınakta bakımı yapılan koyunun ise hastalığı nedeniyle öldüğü bildirildi.

Diyarbakır ve Mardin yangınından etkilenen hayvanlar Adana'da tedavi altın alındı Haber

Diyarbakır ve Mardin yangınından etkilenen hayvanlar Adana'da tedavi altın alındı

Mardin ile Diyarbakır arasındaki bölgede çıkan, 15 kişinin ölümüne ve yüzlerce hayvanın telef olmasına neden olan yangında yaralanan yaklaşık 35 koyun ve keçi Adana'da tedavi altına alındı. Hayvanseverlerin Mardin-Diyarbakır yangın bölgesine giderek gerçekleştirdikleri taramanın ardından, sahiplerinden satın aldıkları hayvanlar karayolu ile Adana'nın Sarıçam ilçesindeki göl manzaralı bakımevine getirildi. Vücutlarında çeşitli yanıklar oluşan hayvanlar, bakımevinde yanık ve serum tedavisi ile vitamin-mineral takviyeleri almaya başladı. Yaralı koyun ve keçiler tedavilerinin tamamlanmasının ardından yaşamlarını ömürlerinin sonuna dek bakımevinde sürdürecek. Tedavi süreçlerinin tamamlanması sonrasında amaçlarının hayvanları kesmek olmadığını, aksine hayvanları kesimden kurtardıklarını belirten Veteriner Görkem Ağdaş, "Bunlar yaşama şansı olan hayvanlardı. Kurtardığımız hayvanlar ömürlerinin sonuna kadar bizlerle birlikte olacak" dedi. "Ömürlerinin sonuna kadar bizlerle birlikte olacaklar" Bakımevi Veterineri Görkem Ağdaş, "Diyarbakır-Mardin merkezli yangında bize özellikle koyunlarda ve hayvanlarda çok fazla telef olduğuna yönelik ihbar ulaştı. Sahaya çıkarak gerçekleştirdiğimiz arazi tarama sonucunda 35'e yakın hayvan bulabildik. Sahiplerine ulaşarak bu hayvanların gerekli ücretlerini ödeyerek kendi alanımıza naklettik. Bunlardan 14 tanesinin durumu maalesef ki daha ağırdı. Onları yanık ünitemiz bulunmaması nedeniyle İzmir'e başka bir tesise sevk etmek zorunda kaldık. Geri kalan hayvanlarımız bizlerle beraber. Günlük tedavileri devam ediyor. Serumlarını ve vitamin, minerallerini alıyorlar. Yanık tedavileri oluyor. Bu şekilde ilerliyoruz" şeklinde konuştu. 20 hayvanın 4 gündür bakımevinde yaşamlarını sürdürdüğünü ve herhangi bir kayıp yaşanmadığını kaydeden Ağdaş, "Amacımız kesinlikle kesmek değil. Bu hayvanları da kesimden kurtardık. Yaşama şansı olan hayvanlardı bunlar. Kurtardığımız hayvanlar ömürlerinin sonuna kadar bizlerle birlikte olacak" ifadelerini kullandı. İlk geldiklerinde gaz kaynaklı zehirlenmişlerdi Hayvan bakıcılarından Süleyman Çağlar Samsum ise, "Hayvanları Diyarbakır-Mardin bölgesinden getirdiğimizde durumları çok kötüydü. İlk başta yanık kremi ve gerekli ağrı kesicilerle tedavilerine başladık. Durumları daha iyi şu an. Serum veriyoruz, günlük olarak rutin tedavilerini yapıyoruz. İlk geldiklerinde duman kaynaklı çok yoğun gaza maruz kalmışlar ve zehirlenmişlerdi. Gerekli tedaviyi veterinerimiz kontrolünde gerçekleştirdik. Şu an yavaş yavaş yemek yemeye başladılar. Hayvanlar daha rahat nefes alıp vermeye başlayana kadar bunun için acele etmedik. Şu anda da aktif olarak tedavilerini sürdürüyoruz" sözlerine yer verdi.

Bayburt Devlet Hastanesi'nde çocuklar için  sevilen çizgi film karakterleri ve hayvanlarla renklendirildi Haber

Bayburt Devlet Hastanesi'nde çocuklar için sevilen çizgi film karakterleri ve hayvanlarla renklendirildi

Bayburt Devlet Hastanesi çocuk servisi duvarları, çocukların sevdiği çizgi film karakterleriyle, hayvan figürleriyle donatıldı, odalara da ilgilerini çekebilecekleri hayvanların ve karakterlerin isimleri verildi. Maşa ile Koca Ayı, Örümcek adam, Batman, Tom ve Jerry, Ayı Winnie, Ormanlar Kralı Aslan, Pepee, gibi sevilen çizgi filmlerin karakteriyle kaplanan duvarların yanı sıra yatarak tedavi gören çocukların odalarına da şirinler, yunuslar, aslanlar, sincaplar, astronotlar gibi isimler verilerek çocukların sıcak bir ev ortamında tedavi görmeleri, hastane ve doktor korkuları bulunan çocukların da korkularını yenmeleri amaçlanıyor. Çocuk hastaların sıkılmadan vakit geçirmeleri için bir odayı da çocuk uğraş, hastane sınıfına dönüştürdüklerini belirten Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevinç Şık Akkoyun, "Hastane yönetimi olarak servisimizde bulunan bir odayı çocuklarımızın oyun oynayıp, keyifli vakit geçirebilecekleri bir oda haline getirdik. Yatarak tedavi gören çocuklarımızın tedavileri yapılırken canları sıkılmasın istedik, böyle bir sınıf hazırladık" dedi. Kadın doğum servisi de özel hastane formatına uygun şekilde hazırlandı anne adayları unutulmadı. Anne adaylarının doğum kaygılarını gidermek, normal doğuma teşvik amacıyla çocuk servisinin yanı sıra kadın doğum servisinin de kapı ve koridorlarına süsleme yapıldığını söyleyen Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Canpolat, "Hastanemizin çocuk servisine ve kadın doğum servisine mükemmel yenilikler katıldı. Tüm yeni doğan çocuklarımıza doğum hatırası olarak kadın doğum servisimizde köşeler oluşturuldu. Burada anne adaylarımızı normal doğuma teşvik etmek ve doğum kaygılarını gidermeyi amaçlıyoruz. Çocuk servisimizde odalarımız aslanlar, kaplanlar, astronotlar, sincaplar gibi ilgilerini çekecek isimlerle adlandırıldı, odaları evlerindeki odalar gibi hazırlandı. Yine çocuk hastalarımız için çocuk servisimiz içerisinde eğlenceli vakit geçirebilecekleri, oyunlar oynayabilecekleri, çocuk gelişimci arkadaşlarımızın da eşlik edebileceği bir sınıf oluşturuldu. Çocuklarımızın adeta sıcak bir ev ortamında tedavi görebileceklerinden anne, babaların şüphesi olmasın. Bununla birlikte tüm anne adaylarımızı korkularından arınmış bir şekilde, güvenle hastanemize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.