TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı'ndan Merih Demiral'a cezaya tepki: Derin hayal kırıklığı yarattı

Dışişleri Bakanlığı, UEFA tarafından Merih Demiral'a verilen 2 maçlık men cezasını esefle karşıladı ve bu kararın Avrupa'daki yabancı düşmanlığını artırdığını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
Dışişleri Bakanlığı'ndan Merih Demiral'a cezaya tepki: Derin hayal kırıklığı yarattı

Dışişleri Bakanlığı, UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı'mızın milli futbolcusu Merih Demiral'a Avusturya-Türkiye maçında attığı gol sonrası bozkurt işareti yaptığı için 2 maç müsabakalardan men cezası verilmesine tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz.

Uluslararası spor karşılaşmaları toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak için tertip edilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yaratan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir.

Sporun evrensel değerleri gözetilerek adil ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Milli takımımızın ve sporcularımızın her zaman yanında olduğumuzu ve onları desteklemeye devam edeceğimizi vurguluyoruz."

Dışişleri Bakanlığı'ndan Merih Demiral'a cezaya tepki Derin hayal kırıklığı yarattı 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.