TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Merih Demiral

İLKHABER-Gazetesi - Merih Demiral haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Merih Demiral haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye, EURO 2024'te Hollanda'yı devirmeye hazır Haber

Türkiye, EURO 2024'te Hollanda'yı devirmeye hazır

Türkiye A Millî Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan dolu bir çeyrek final mücadelesine hazırlandı. Millî takımımız, turnuvanın ev sahibi Almanya'da düzenlenen prestijli organizasyonda, bugün Hollanda ile karşılaşacak. Türkiye, grup aşamasında gösterdiği etkileyici performansla adını çeyrek finale yazdırdı. Hollanda'yı da geçerek yarı finale yükselmenin hesaplarını yapan Ay-Yıldızlılar, bugün oynanacak olan maçın başlama saatini bekliyor. EURO 2024 Çeyrek Final müsabakasında Hollanda karşısında da iddialı olan ve şampiyonada son 8 takım arasına kalan Türkiye A Millî Takımı, Hollanda'yı da mağlup ederek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. EURO 2024'te tarihi başarısını daha da ileri taşımak için sahaya çıkacak ve millî gururumuzu en iyi şekilde temsil etmeye çalışacak olan A Milli Takımı'nda Avusturya maçında attığı golden sonra 'bozkurt' işareti yapan ve bu hareketi nedeniyle UEFA tarafından 2 maç men ceza verilen Merih Demiral forma giyemeyecek. Berlin Olimpiyat Stadyumu'ndaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak. Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clément Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer olacak. Müsabakada Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jérôme Brisard ise VAR olarak görev yapacak. A Millî Takım teknik direktörü Vincenzo Montella: Kazanmak istiyoruz A Millî Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, Hollanda maçıyla ilgili açıklamasında, saha güvenle sahaya çıkacaklarını belirterek, “Alçak gönüllü olmayı unutmamız ve duygularımızı yönetmemiz gerek. Turnuvadaki en genç takımız. Çok az sayıda oyuncu bu seviyede daha önce top oynadı. Bizim bu maça odaklanmamız gerek, kazanmak istiyoruz. Taraftarımız harika. Bütün maçlarda harikaydı. Son derece coşkuluydular. O coşkularını, sevgilerini stattan, otele her noktada gösterdiler. Her zaman çok doğru davranış sergilediler. Yarın da kendilerinden bunu bekliyorum. Hollanda'nın taraftarı da güçlü bir taraftar ama ben çok takip edemedim. Kasım ayında burada Almanya ile oynadık. Stadyumda neredeyse tamamen Türk taraftar vardı” dedi. Tarihimizdeki 631. müsabaka Ay-Yıldızlılar, bu maçla beraber tarihimizdeki 631'inci müsabakaya çıkmış olacak. Millîlerimiz, 101 yıllık tarihinde 345'i resmi, 285'i özel toplam 630 maç oynayıp, biri hükmen 245 galibiyet, 148 beraberlik ve 237 yenilgi yaşadı. A Millî Takımımız, 270'i deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 88'i ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 860 gol attı, kalesinde 903 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden Ay-Yıldızlılarımız, 630 karşılaşmanın 546'sını Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Tunç: UEFA'nın Merih Demiral kararı yanlış ve haksız Haber

Tunç: UEFA'nın Merih Demiral kararı yanlış ve haksız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık cezasını "yanlış ve haksız" olarak değerlendirerek, Milli Takımın karara Hollanda maçında güzel oyun ve galibiyetle cevap vereceğini kaydetti. Bartın'ın Amasra ilçesinde ziyarete açılan TCG Yıldırım Fırkateyni'ni gezen Bakan Tunç, Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti ile gol sevinci yaşayan Milli Futbolcu Merih Demiral'a UEFA'nın verdiği 2 maçtan men cezasına tepki gösterdi. Gazetecilerin sorusu üzerine kararı "yanlış ve haksız" olarak değerlendiren Bakan Tunç, "Merih'in yaptığı hareket yasak bir hareket değil. Bütün dünyadaki maçlarda futbolcular sevinçlerini, kendi istedikleri şekilde gösteriyorlar. Bu siyasi bir simge değil. Bozkurt işareti yapması, seyircilerin ona gösterdiği sevgiye cevap vermesi. Çok normal. Karar çok yanlış. Haksız bir karar. Kabul edilebilecek bir karar değil. Maalesef UEFA, burada haksızca bir karar aldı. Çok büyük bir hata yaptı" dedi. Bu karara en iyi tepkiyi ise Merih'in takım arkadaşlarının vereceğine inandığını kaydeden Bakan Tunç, "İnşallah, biz Hollanda'yı yenerek bunun cevabını vereceğiz. Merih orada oynayamasa bile, arkadaşları, ona verilen haksız kararın cevabını, tüm dünyanın, Avrupa'nın gözü önünde vereceklerine inanıyorum. Bu tür hatalı ve yanlış kararların verilmemesi lazım. Spor, kardeşlik, dostluk, barıştır. Burada o sevinci yaşayan ve Avusturya maçında güzel performans sergileyen Merih, oyunu ve attığı gollerle hepimiz gönlünde taht kurdu. İnşallah Hollanda maçında galip geliriz. Yarı finale kalırız, 2 maç sonra yani finalde yine Merih'in gollerini seyrederiz inşallah" şeklinde konuştu Bakan Tunç, Hollanda-Türkiye maçını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tribünden izleyeceğini belirterek, "Millilerimizle gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da maçta olacağını öğrendik. Büyük bir coşkuyla takımımıza dua ediyoruz. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. İnşallah başarılı bir futbol ile bunun cevabını vereceklerdir" diye konuştu.

Devlet Bahçeli: ''UEFA'nın Merih Demiral kararı milli haysiyetimize ihanet'' Haber

Devlet Bahçeli: ''UEFA'nın Merih Demiral kararı milli haysiyetimize ihanet''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın Türk milli futbolcusu Merih Demiral'a verdiği men cezasına sert bir tepki gösterdi. Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Demiral'ın Avusturya'ya attığı gol sonrası yaptığı Bozkurt işaretine atıfta bulunarak verilen cezanın skandal ve milli değerlere saygısızlık olduğunu belirtti. Bahçeli, UEFA'nın bu kararını Türklüğün varoluşsal onuruna yapılmış bir hakaret olarak nitelendirdi ve kararın geri alınması çağrısında bulundu. Bahçeli açıklamasında, "Bozkurt simgesi Türklüğün geçmişiyle geleceğini buluşturan bir değerdir. UEFA'nın bu değere gösterdiği saygısızlık ve hakareti asla kabul etmeyeceğiz. Merih evladımızın ve milli futbolcularımızın yanındayız. Türk milleti olarak bu haksız kararı protesto etmek en doğal hakkımızdır." ifadelerine yer verdi. Bahçeli: Hollanma maçına çıkılmasın Bahçeli'nin paylaşımının tamamı: ''UEFA’nın, Türkiye-Avusturya futbol müsabakasında attığı golden sonra Bozkurt işaretini haklı gurur ve sevinç içinde paylaşan Milli Futbolcumuz Merih Demiral’la ilgili aldığı iki maç men cezası, üstelik itiraz yolunun kapatılması tasvibi ve tahammülü imkansız skandal bir karardır. Aynı zamanda ırkçı ve faşizan eğilimlerin UEFA’ya nüfuz etmesi utanç duyulacak bir ilkelliktir. Bozkurt simgesi Türklüğün varoluşsal onuru, geçmişle geleceği buluşturan ortak değeridir. Nitekim bu değere hazımsızlık gösterilmesi Türk milletine beslenen iflah olmaz husumetin ve Türk tarihini karalama rezilliğinin iğrenç bir tezahürüdür. UEFA, bazı ülkelerin futbolcularıyla ilgili verdiği benzeri kararlarda oldukça geniş görüşlü ve hoş görülü yaklaşmasına rağmen sırayı bir Türk futbolcu aldığında nefretini gizleyememiştir. Dünya futboluna kara bir leke sürülmüş, 2024 Avrupa Şampiyonası’na gölge düşmüştür. Ancak çılgın Türkler her engeli aşacak azim ve inançtadır. A Milli Futbol Takımımızın arkasında 85 milyon Türk vatandaşı dua, destek ve tezahüratıyla ayaktadır. Geldiğimiz bu aşamada Türk milletinin tarihi mirasına apaçık saygısızlık yapan UEFA, bahse konu ayıplı kararını geri almadan A Milli Futbol Takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ve bir hak olan demokratik protestosunu bu şekilde göstermesi ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir. UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda’nın sahada tek başına bırakılması ve A Milli Futbol Takımımızın Türkiye’ye dönüşü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktır. Boyun eğerek, taviz verilerek, teslim olarak kazanılacak bir başarı her manada hezimet ve zilletin makyajlanmasıdır. Merih evladımızın ve bütün milli futbolcularımızın sonuna kadar yanındayız. Biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz, Türk milletiyiz.''

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.