TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kayseri'deki olayların sebeplerinden biri muhalefetin zehirli söylemleridir"

Kayseri'de taciz olayından sonra dün Kayseri'de yaşanan çatışma olaylarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti zehirli söylemlerle suçladı. Erdoğan, "Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:29
Kaynak: Haber Merkezi

Kayseri'de Suriye uyruklu bir şahıs, 7 yaşındaki Suriye uyruklu bir kıza cinsel istismarda bulundu. Bu vahim olayın ardından tepki gösteren halk, Suriyelilere ait dükkanları ve araçları ateşe verdi. Olayların büyümesi üzerine güvenlik güçleri müdahale etti ve durum kontrol altına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılcahamam’da düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısında Kayseri'de çıkan olaylar hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir." diyerek yaşanan şiddet olaylarının sebebi olarak muhalefeti gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan ifadeleri şöyle:

"Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz.Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz.Muhalefet içindeki radikal unsurların da kışkırtmasıyla 28 Şubat dönemini anımsatan uygulamalar yeniden devreye alınmak isteniyor. Buna müsaade edilmemeli. Muhalefetin aklıselim sahibi aktörlerinden, eski Türkiye'nin kötü hatıralarını tekrar canlandıran sahnelerin önüne geçilmesi noktasında çaba bekliyoruz. Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.