TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cevdet Yılmaz: Az kaynakla daha çok proje yapacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamu tasarruf ve verimlilik paketini duyurdu: "Kamu olarak öncülük edecek, daha az kaynakla daha fazla etkide bulunacak projelere ağırlık vereceğiz." Tasarruf ve verimlilik hamlesiyle, ülkenin daha etkin bir şekilde kaynakları kullanması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
Cevdet Yılmaz: Az kaynakla daha çok proje yapacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, paketin detaylarını kamuoyuyla paylaşırken, özellikle daha az kaynakla daha fazla etkide bulunacak projelere ağırlık vereceklerini vurguladı.

Toplantıda konuşan Yılmaz, geçmiş dönemlerde ülkede yaşanan tarihi deprem felaketlerinin yarattığı maddi ve manevi yükü hatırlatarak, bu süreçte yapılan harcamaların önemine dikkat çekti. Özellikle deprem sonrası yapılan harcamaların bütçe dengelerini olumsuz etkilediğini belirten Yılmaz, tasarruf ve verimlilik paketinin bu süreçte önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.

Yılmaz, paketin sadece zorunlu olmayan harcamaları azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda kamu tüketim ve yatırım harcamalarında verimliliği esas aldığını söyledi. Kamu hizmetlerinin aksatılmadan güncel ihtiyaçlara odaklanıp önceliklendirilmesi, yeni yöntemler ve teknolojiler kullanılarak birim kaynakla daha fazla sonuç üretilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Ayrıca Yılmaz, kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin, deprem harcamalarını azaltmadan kamu dengelerini sağlıklı bir şekilde sürdürmeyi amaçladığını da vurguladı. Paketin, toplumun deprem felaketlerinde gösterdiği milli dayanışma ruhuna zarar vermeden, enflasyonla mücadelede de etkili olacağını söyledi.

Yılmaz, Orta Vadeli Program dahilinde enflasyonun düşürülmesine yönelik politikaların yıllık bazda belirgin sonuçlarını yakın zamanda görmeyi başlayacaklarını belirtti. Gelecek yıl tek haneli enflasyona ulaşmayı hedeflediklerini ve bu süreçte istikrarlı bir şekilde büyümeyi ve sosyal refah artışını sağlamayı planladıklarını ifade etti.

Toplantıda yapılan açıklamaların ardından kamuoyuna sunulan tasarruf ve verimlilik paketi, önümüzdeki dönemde ülkenin ekonomik dengelerinin korunması ve enflasyonla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.