TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kamuda Tasarruf

İLKHABER-Gazetesi - Kamuda Tasarruf haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kamuda Tasarruf haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cevdet Yılmaz: Az kaynakla daha çok proje yapacağız Haber

Cevdet Yılmaz: Az kaynakla daha çok proje yapacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, paketin detaylarını kamuoyuyla paylaşırken, özellikle daha az kaynakla daha fazla etkide bulunacak projelere ağırlık vereceklerini vurguladı. Toplantıda konuşan Yılmaz, geçmiş dönemlerde ülkede yaşanan tarihi deprem felaketlerinin yarattığı maddi ve manevi yükü hatırlatarak, bu süreçte yapılan harcamaların önemine dikkat çekti. Özellikle deprem sonrası yapılan harcamaların bütçe dengelerini olumsuz etkilediğini belirten Yılmaz, tasarruf ve verimlilik paketinin bu süreçte önemli bir rol üstleneceğini ifade etti. Yılmaz, paketin sadece zorunlu olmayan harcamaları azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda kamu tüketim ve yatırım harcamalarında verimliliği esas aldığını söyledi. Kamu hizmetlerinin aksatılmadan güncel ihtiyaçlara odaklanıp önceliklendirilmesi, yeni yöntemler ve teknolojiler kullanılarak birim kaynakla daha fazla sonuç üretilmesinin hedeflendiğini belirtti. Ayrıca Yılmaz, kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin, deprem harcamalarını azaltmadan kamu dengelerini sağlıklı bir şekilde sürdürmeyi amaçladığını da vurguladı. Paketin, toplumun deprem felaketlerinde gösterdiği milli dayanışma ruhuna zarar vermeden, enflasyonla mücadelede de etkili olacağını söyledi. Yılmaz, Orta Vadeli Program dahilinde enflasyonun düşürülmesine yönelik politikaların yıllık bazda belirgin sonuçlarını yakın zamanda görmeyi başlayacaklarını belirtti. Gelecek yıl tek haneli enflasyona ulaşmayı hedeflediklerini ve bu süreçte istikrarlı bir şekilde büyümeyi ve sosyal refah artışını sağlamayı planladıklarını ifade etti. Toplantıda yapılan açıklamaların ardından kamuoyuna sunulan tasarruf ve verimlilik paketi, önümüzdeki dönemde ülkenin ekonomik dengelerinin korunması ve enflasyonla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi duyuruldu Haber

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi duyuruldu

Kamu sektöründe yeni tasarruf önlemleri gündemde. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğinde düzenlenen toplantıda Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kamuoyuna duyuruyor. Bakan Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni açıkladığı konuşmasında, enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atmaya vurgu yaptı. Paketin temel önceliklerinden birinin hayat pahalılığını azaltmak olduğunu belirtti ve düşük tek haneli enflasyonun refah için önemli olduğunu vurguladı. Bu hedef doğrultusunda para politikası, gelir politikası, maliye politikası ve yapısal reformların uyum içinde yürütüleceğini ifade etti. Deprem sonrası tasarruf çabalarını destekleyen Şimşek, harcamaları disiplin altına alarak bütçe açığını makul düzeyde tutmanın önemine değindi. AK Parti hükümetlerinin mali disiplinin önemli bir özelliği olduğunu vurgulayarak, son 20 yılda bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 2,4 olduğunu belirtti. Kamuda verimliliği artırarak tasarruf hedeflendiğini ve bu paketin tüm kamu kurumlarını kapsadığını söyledi. Şimşek, tasarruf paketinin ilk olmadığını ve son olmayacağını belirtirken, gelecek ayrıntıların ilerleyen süreçte paylaşılacağını ifade etti. Bu paketin, orta vadeli programın özüne uygun olarak hazırlandığını ve enflasyonla mücadelede önemli bir adım olduğunu vurguladı. Araç Satın Alımı ve Kiralaması 3 Yıl Durdurulacak Kamuda, ambulans, savunma, güvenlik gibi zorunlu ihtiyaçlar dışında yeni araç satın alımı ve kiralaması 3 yıl süreyle durdurulacak. Deprem riski olan bölgeler hariç, yeni bina alımı ve yapımı da 3 yıl süreyle durdurulacak. Yeni bina kiralamalarına izin verilmeyecek, mevcut kiralamalar ise peyderpey sonlandırılacak. Kamu çalışanlarının yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getirilecek. Sadece bir yerden yönetim kurulu ücreti alınabilecek ve ücretlere üst sınır getirilecek. Tasarruf tedbirleri tüm kamuda geçerli. İstisnasız tüm kamu personeli uymak zorundadır. Önümüzdeki dönemde kamu ihale reformu, KİT'lerde yönetişim reformu, vergide adalet ve etkinlik, kayıt dışılıkla mücadele gibi alanlarda çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ayrıntılar Geliyor...

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.