TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BMHCA nedir ve neden yasaklandı? Hangi Eyüp Sabri Tuncer ürünleri toplatıldı? AB tarafından yasaklanan diğer markalar hangileridir?

Avrupa Birliği, Eyüp Sabri Tuncer'in 2022 öncesi üretilen bazı ürünlerinde bulunan yasaklı madde BMHCA nedeniyle toplatma kararı aldı. Yasaklanan kimyasal içerik BMHCA nedir? Neden yasaklandı? Avrupa Birliği'nin yasakladığı diğer markalar hangileridir? Eyüp Sabri Tuncer markasına ait hangi ürünler yasaklandı? gibi soruların cevabı haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
BMHCA nedir ve neden yasaklandı? Hangi Eyüp Sabri Tuncer ürünleri toplatıldı? AB tarafından yasaklanan diğer markalar hangileridir?

Avrupa Birliği (AB), Eyüp Sabri Tuncer markasının 2022 öncesi üretilen bazı ürünlerinde kullanılan 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) adlı maddenin sağlık riskleri nedeniyle toplatılmasına karar verdi. BMHCA nedir, içeriği nedir, neden yasaklandı? İşte detaylar...

BMHCA Nedir?

BMHCA, kimya endüstrisinde kullanılan "Butylphenyl Methylpropional" anlamına gelen bir kısaltmadır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koku verici bir bileşen olarak kullanılır ve aynı zamanda "Lilial" olarak da bilinir. Ancak, BMHCA’nın bazı sağlık riskleri nedeniyle kullanımı Avrupa Birliği (AB) ve diğer bazı ülkelerde kısıtlanmış veya yasaklanmıştır.

BMHCA Neden Yasaklandı?

BMHCA’nın yasaklanma gerekçesi, bu maddenin sağlık üzerinde olumsuz etkiler oluşturma potansiyelidir. Özellikle, hamile kadınlar ve anne karnındaki bebekler üzerinde üreme sistemi üzerinde zararlı etkiler yapabileceği ve alerjik reaksiyonlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle yasaklanmıştır. AB, bu maddeyi 2022 yılından itibaren kozmetik ürünlerde kullanılmasını tamamen yasaklamıştır.

Hangi Eyüp Sabri Tuncer Ürünleri Yasaklandı?

Avrupa Birliği, Türkiye'nin ünlü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer’in 2022 öncesinde üretilen bazı ürünlerinde BMHCA maddesinin bulunduğunu belirleyerek toplatma kararı aldı. Toplatılan ürünler arasında şu ürünler yer alıyor:

Bodrum Mandalinası (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
Combative for Men (250ml)
Doğal Zeytinyağlı Duş Jeli (600ml)
Doğal Zeytinyağlı Sıvı Sabun (750ml)
El ve Vücut Losyonu Almond (300ml)
Empress (50ml)
Gardenya (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
Hatıralar (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
Klasik Limon (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
Love Kisses (50ml, 250ml)
Okyanus (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
Peaceful for Men (250ml)
Pure Love (50ml, 250ml)
Tıraş Kolonyası No 2 (250ml)
Tütün (1L, 400ml, 200ml, 150ml)
Warm Sugar (50ml, 250ml)
Wild Beauty (50ml, 250ml)
Yasemin (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

eyüp sabri tuncer yasaklanan ürünler

Şirketin Tepkisi

Eyüp Sabri Tuncer yönetimi, AB’nin kararına sert tepki gösterdi. Şirket, BMHCA’nın 2022 öncesinde dünya genelinde serbestçe kullanılan bir madde olduğunu ve yasaklamanın ardından ürünlerin geri çağrıldığını belirtti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, bu yasaklamanın markayı karalamaya yönelik bir adım olduğunu ifade ederek, ürünlerinin kalite ve güvenliğine vurgu yaptı. Ayrıca, "Sadece biz değil, marketler de ürünleri iade etti. Ürünler yasak geldikten sonra geri çağrıldı" dedi.

eyüp sabri tuncer

Avrupa Birliği Tarafından Yasaklanan Diğer Markalar Hangileridir?

Avrupa Birliği, Eyüp Sabri Tuncer’in yanı sıra L’Oreal, Schwarzkopf, Unilever, Palmolive, Nivea ve Dove gibi diğer kozmetik markalarının da ürünlerinde BMHCA nedeniyle toplatma kararı almıştır. Bu kararlar, kozmetik endüstrisinde sağlık güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan düzenlemeleri kapsamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.