TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayşe Ateş Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çağrısında bulundu

Sinan Ateş suikasti davasında mahkeme ara kararı açıkladı. Mahkeme 10 sanığın tahliyesine karar verdi. Sinan Ateş'in eşi müşteki Ayşe Ateş duruşma sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
Ayşe Ateş Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çağrısında bulundu

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın beşinci duruşması bugün görüldü.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda yapılan duruşmada tüm tanıklar dinlendi ve mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme, Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu bulunan 10 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma, 19 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.

Mahkemenin bu kararının ardından Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, bir açıklama yaparak Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Ayşe Ateş, açıklamasında şunları söyledi:

“Şu anda burada dudağımdan dökülecek her sözün adalet dileyen birer yoksul olarak kayda geçmesini talep ediyorum.

Sincan Yerleşkesinde 5 gün boyunca sanıkların ve müdafilerin siyasi cinayeti alacak verecek davasına indirme çabasına şahit olan kumpas tiyatrosu bugün sonlandı. Şüpheliler aralarındaki bağlantılar ve deliller bakımında ilişkili olması gereken 2 ayrı dosya var. Bu yargılamaya eksik iddianameyle yapılan yarım mahkeme diyoruz. Alınan her kararı hukuki olarak eksik buluyoruz.

Dosyaya bakan savcılar hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulunuldu. Düne kadar eksik iddianameyi beğenip bize nispet yapanlar bunu beğenmez oldu.

Dün sabah yaptığım basın açıklamasında duruşma esnasında maruz kaldığımız saldırıya dikkat çekmiştim. Aslında diyorlar ki biz ne diyorsak onu kabul edecek, çizdiğimiz çerçeve dışına çıkmayacaksınız. Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım! Çizdiğiniz çerçeveyi paramparça edip ayaklarınıza atacağım.”

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASI GEREKİYOR’

''Bu olayı FETÖ yaptı diyerek kapatmak istiyorlar. Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerekiyor.

Güpe gündüz işlenen bu siyasi cinayet karartılırsa bu namlunun bir sonraki hedefi herhangi bir vatandaş olabilir.”

Ayrıntılar Geliyor…

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.