TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ayşe Ateş

İLKHABER-Gazetesi - Ayşe Ateş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ayşe Ateş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ayşe Ateş: Adaletin hakkaniyetle tecellisi en büyük arzumdur Haber

Ayşe Ateş: Adaletin hakkaniyetle tecellisi en büyük arzumdur

Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in ölümüne ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam ediyor. Duruşmada, Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve annesi Saniye Ateş'in açıklamaları dikkat çekti. Duruşmaya siyasi isimler katıldı Duruşmalar boyunca salon girişinde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. Duruşmaya katılanlar arasında, ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP milletvekilleri Deniz Demir ve Mahir Polat, İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır yer aldı. Ayşe Ateş, “Mahkemenin vicdanıyla adaletiyle hukuka kanuna uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum” Duruşmada söz alan Ayşe Ateş, "Benim öldürülen kocamın davası devam ediyor. Sayın mahkemede esas itibari ile Türk milleti adına karar verir. Yani Cumhuriyetimiz ve milletimiz adına yetkili makamların karşısındayız. Devletimizin ayakta kalması milletimizin birlik ve barışı ve adaletin tecellisi her şeyden önemlidir. Başkalarının ölmemesi, başka insanların suçlu olmaması için sabırla, acıyla adaletin gerçekleşmesi gerekir. Bir kez daha başka keşkeler dememek için hakkaniyetli, hukuka uygun adaletin sağlanması en büyük arzumdur. Dünyadaki hiçbir şey insanın yaşaması ve huzur ve mutluluk içinde Rabbine kavuşmasından daha önemli değildir. Ne mal ne makam ne hırs sahiplerine bir şey kazandırmamıştır. Aleyhimize olanları reddediyor ve mahkemenin vicdanıyla adaletiyle hukuka kanuna uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum" diye ifade etti. Saniye Ateş, “Tekrar ediyorum benim oğlumun katilleri dışarıda “ Saniye Ateş, "Bunların yüzünü bile görmek istemiyorum. Cenabı Allah'a havale ediyorum bunları.  Benim oğlumun katili İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım'dır. Korktular benim oğlumdan, genel başkan olacak diye, benim oğlumun öyle bir amacı yoktu. Bundan sonraki hayatları öyle bir zehir olsun ki analarının babalarının yüzüne bakamasınlar. Bizi yaktığı yerlerden yansınlar aynı şekilde. Tekrar ediyorum benim oğlumun katilleri dışarıda, bunlar para için yaptılar bunu. Benim oğluma vurulan kurşundan çok beni hiçbir şey acıtmaz. Onlara bu parayı verip, benim oğlumu öldürenler dışarıda benim oğlumun katillerini söylesinler ondan sonra diyeyim ki ben de 'Tamam siz para için yaptınız.' Benim iki senedir başım yastık görmedi. Buradaki herkes görecek benim oğlumun katillerinin nerede olduğunu, ben şimdi dile getirmek istemiyorum Allah'a havale ediyorum” şeklinde konuştu.

Sinan Ateş davasında mahkeme başkanının talimatını yerine getirmeyen 15 polis hakkında suç duyurusu Haber

Sinan Ateş davasında mahkeme başkanının talimatını yerine getirmeyen 15 polis hakkında suç duyurusu

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında mahkeme, Ayşe Ateş'in avukatı Ali Yücel'i salondan çıkartmayan 15 polis memur hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında mahkeme başkanıyla Ateş ailesinin avukatları arasında tartışma yaşandı. Sanık avukatları ile Ateş ailesinin avukatları arasında gerginliğin devam etmesi üzerine mahkeme başkanı, Ateş ailesinin avukatı Ali Yücel'in kolluk ekiplerince dışarı çıkarılmasını istedi. Mahkeme verilen talimatını yerine getirmeyen kolluk görevlilerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı M.D., Şube Müdürü Tedbirlerden Sorumlu Müdür U.A.'nın da aralarında bulunduğu 15 polis hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Remzi Çayır'ın dışarı çıkarılmasının ardından yeniden konuşan mahkeme başkanı, polislere şu ifadelerle tepki göstermişti: “Dışarıya çıkın. Oradaki görevlileri istiyorum. Sicillerini istiyorum. Görevlerini yerine getirmediler. Beni burada bas bas bağırttılar. Anlaşıldı mı? Tutanağınızı tutun. Polisler hakkında da tutanak tutacaksınız. Ben burada on defa emir vermek zorunda değilim. Herkes yerine otursun. Bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Polislerde sorumlu, orada düzeni bozanlarda sorumlu burada. Neye çekiniyorsunuz siz. Emri ben vermişim talimatı ben vermişim, niye yerine getirmiyorsunuz, günahı, sevabı, hukuk bütün sorumluluğu bana ait. Niye yerine getirmiyorsunuz, neyden korkuyorsunuz? Ayıp. Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz, yasayı uygulamaktan bu kadar aciz misiniz, ne geçiyor elinize düzeni bozunca.” ‘Olayın geçmişi' 2 Temmuz'da görülen Sinan Ateş duruşmasında sanık Serdar Öktem'in sorgusu esnasında mahkeme başkanı ile Ateş ailesinin avukatları arasında tartışma yaşandı. Sanık avukatları ile Ateş ailesinin avukatları arasında çıkan gerginliğin devam etmesi üzerine mahkeme başkanı, Ateş ailesinin avukatı Ali Yücel'in dışarı çıkarılmasını istedi. Mahkeme başkanı "Ağzınıza hakim olamıyorsanız çıkacaksınız, dışarı çıkacaksınız" deyince bir başka avukat, "Çıkar o zaman" dedi. Mahkeme başkanı, "Atın bunu" diye bağırmıştı. Ateş ailesinin avukatı ile duruşmayı izleyen Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır salondan çıkarıldı. Mahkeme başkanının talimatını yerine getirmeyen Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmişti.

Ayşe Ateş Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çağrısında bulundu Haber

Ayşe Ateş Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çağrısında bulundu

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın beşinci duruşması bugün görüldü. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda yapılan duruşmada tüm tanıklar dinlendi ve mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme, Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu bulunan 10 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma, 19 Temmuz 2024 tarihine ertelendi. Mahkemenin bu kararının ardından Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, bir açıklama yaparak Meclis Araştırma Komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Ayşe Ateş, açıklamasında şunları söyledi: “Şu anda burada dudağımdan dökülecek her sözün adalet dileyen birer yoksul olarak kayda geçmesini talep ediyorum. Sincan Yerleşkesinde 5 gün boyunca sanıkların ve müdafilerin siyasi cinayeti alacak verecek davasına indirme çabasına şahit olan kumpas tiyatrosu bugün sonlandı. Şüpheliler aralarındaki bağlantılar ve deliller bakımında ilişkili olması gereken 2 ayrı dosya var. Bu yargılamaya eksik iddianameyle yapılan yarım mahkeme diyoruz. Alınan her kararı hukuki olarak eksik buluyoruz. Dosyaya bakan savcılar hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulunuldu. Düne kadar eksik iddianameyi beğenip bize nispet yapanlar bunu beğenmez oldu. Dün sabah yaptığım basın açıklamasında duruşma esnasında maruz kaldığımız saldırıya dikkat çekmiştim. Aslında diyorlar ki biz ne diyorsak onu kabul edecek, çizdiğimiz çerçeve dışına çıkmayacaksınız. Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım! Çizdiğiniz çerçeveyi paramparça edip ayaklarınıza atacağım.” MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASI GEREKİYOR’ ''Bu olayı FETÖ yaptı diyerek kapatmak istiyorlar. Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerekiyor. Güpe gündüz işlenen bu siyasi cinayet karartılırsa bu namlunun bir sonraki hedefi herhangi bir vatandaş olabilir.” Ayrıntılar Geliyor…

Sinan Ateş Cinayeti davasında şok iddia: "İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın beni öldürtme için emir verdi" Haber

Sinan Ateş Cinayeti davasında şok iddia: "İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın beni öldürtme için emir verdi"

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın dördüncü celsesi başladı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıkların yanı sıra taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları katıldı. Duruşmayı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Meryem Gül Çiftci Binici de izliyor. Pazartesi günü başlayan duruşmada dün itibarıyla sanık savunmaları tamamlandı, ardından avukatların beyanlarına geçildi. Dünkü celsede 19 sanık avukatının beyanı dinlenirken, bugünkü duruşmada avukat beyanlarının alınmasına devam edildi. Sonrasında ise müşteki Ayşe Ateş ve Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş konuştu. SANIK ÇEP'E UYARI Mahkeme başkanı, dünkü duruşmada sanıklardan Doğukan Çep'in tuvalet ihtiyacı için salondan çıkarıldığı sırada müştekilerin bulunduğu tarafta oturan izleyicilere dönerek tehdit anlamına gelecek şekilde başını salladığının üye hakim tarafından görüldüğünü ve kendisine durumun aktarıldığını bildirerek, Çep'i uyardı. Mahkeme başkanı, "Doğukan, anladın mı?" diye sordu, ancak Çep'in konuşma isteği reddedildi. SANIK AVUKATLARI SUÇLAMALARI REDDETTİ Duruşma, kasten öldürmeye yardım suçlamasıyla yargılanan Doğukan Çep’in kaldığı oteli ayarladığı iddia edilen Alper Atay’ın avukatının savunmasıyla başladı. Avukat Engin Çelebi, müvekkilinin olaya dahil olmadığını belirterek, yılbaşı gecesini Doğukan’ın bulunduğu otelde geçirdiğini ve sonrasında hayatına normal şekilde devam ettiğini aktardı. Sinan Ateş’in adres bilgilerini iletmekle suçlanan eski cinayet büro amiri, tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal’ın avukatı Aziz Bingöl ise tüm iddiaları reddetti. Müvekkilinin cinayete ilişkin hiçbir eylemi olmadığını savunan Bingöl, görevde olduğu dönemde cinayetin aydınlatılması için elinden geleni yaptığını ifade etti. Bingöl, savunmasını Ergenekon davasını hatırlatarak sürdürdü ve "Noldu, hepsi kumpas davasına döndü. Hakimleri ceza aldı. Zekeriya Öz firar. Bu iddianamenin de bu amaçla hazırlandığını düşünüyoruz. Hangi haberin önceden yapıldığını, hangi evrakın sonradan dosyaya girdiğini biliyoruz" şeklinde konuştu. Bingöl, "Gerçek suçlu varsa, onun yerine başka birini cezalandırmaktan korkmuyor musunuz?" diyerek savunmasını tamamladı. SİNAN ATEŞİN ANNESİ SANİYE ATEŞ: ''OĞLUM BANA ANA BENİ ÖLDÜRECEKLER DEDİ'’ Avukat savunmalarının ardından müşteki ifadeleri alınmaya başlandı. Sağlık durumu sebebiyle ilk sözü alan Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, duygusal bir açıklama yaptı: “18 aydır bugünü bekliyorum. Ben yaşayan bir ölüyüm. Benim oğlum bana dedi ki, ‘Ana bana suikast düzenleyecekler, benim ipimi çektiler.’ Bizim gizlimiz saklımız yoktu. Bir gün beni ziyarete geldi. Sordum ne oldu diye, ‘Benim ipimi çektiler’ dedi. Benim oğlum İsmet Büyükataman’ın 12 yıl danışmanlığını yaptı. ‘Belki izin vermezler’ dedi. Benim oğlum dünyanın en iyi insanıydı. ‘Babam duymasın, kalbi var babamın’ dedi. Benim eşimin damarları parçalandı. Ben ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Avukatlar diyor ki, buradakilerin çocukları onları göremiyormuş. Benim torunlarım hiç göremeyecek babasını. Fizanda olaydı benim oğlumu göreydi torunlarım.” Saniye Ateş, oğlu Sinan Ateş’le diyaloğunun devamını şöyle aktardı: “Bana döndü dedi ki, ‘Ana ben ne yapayım şimdi’ dedi. Dedim ki ‘Git Devlet Bahçeli’ye ulaş, her şeyi anlat’. Defalarca aradı, ulaşamadı, ulaştırmadılar oğlumu.” Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: “O bahsi geçen araç Ülkü Ocaklarına ait. Devlet Bahçeli’den habersiz bir çay içilmiyordu. Sadece makam aracı olarak kullanılıyordu. Bu kadar basit mi insan öldürmek, bu devletin üstünde başka bir devlet mi var? Babası dayanamadığı için vefat etti. Ben 18 ayda iki cenaze kaldırdım. Benim torunlarım kapıları pencereleri kapatıyorlar bir şey olur diye. Benim gelinimin ne suçu vardı. İnsan öldürmek bu kadar basitse ben de kısasa kısas isterim.” Oğlunu öldürme sebeplerini soran Ateş, “Neydi oğlumu öldürme sebepleri? Makam sevdası için mi? Benim oğlumun makam sevdası yoktu. Benim evladımdan da kendimden de en ufak bir tereddüdüm yok. Ben oğlumu öldürenlerden hesap istiyorum. Benim oğlumu öldürmeye sevk edenler çıkacak. bunlar maşa, sevk edenler hesap verecek. Yarına çıkar mıyım bilmiyorum. Kısmi felç geçirdim. 45 senedir böbrek hastasıyım, o halimle çalıştım, pamuklarda büyütmedim oğlumu. İyi diye yardımsever diye bir insan öldürülür mü? Benim oğlum kuruş haram yemez. Ben abdestsiz süt vermedim oğluma” diye konuştu. SANİYE ATEŞ FENALAŞTI, ARA VERİLDİ Verilen aranın ardından Ayşe Ateş’in ifadesinin alınmasına geçti. “Sinan’ın katlinde dahli bulunanlardan başsağlığı kabul etmiyorum” diyen Ayşe Ateş, “Bugüne değin senaryolarınızı dinledik. Şimdi başkan gerçekleri dinlesin. Burada 4 gün senaryo ürettiler. Hatta ileri giderek, ‘Sinan’ı Selam vurdu’ dediler. Emri kim verdiği bilinmesine karşın, Selman dediler” ifadelerini kullandı. Ayşe Ateş, olay anı kamera görüntülerine ilişkin; “’Eray Sinan’ın ayaklarına vurdu, kameralarda sabit’ dediler. Ne anlatıyorsunuz siz? Ben size anlatıyım kamera görüntülerini. Kiralık katil geliyor Sinan’ın belden üstünü hedef alıyor. Sinan bilinci kapalı bir şekilde yere düşüyor. Eray Sinan’ı öldürmüş oradan kaçmış. Kime ne anlatıyorsunuz? Devletin namusunu leke sürüyorsunuz” dedi. AYŞE ATEŞ: "İZZET ULVİ YÖNTER VE SEMİH YALÇIN BENİ ÖLDÜRTMEK İÇİN EMİR VERDİ" “Ben MHP ve Ülkü Ocakları’nın içine sızmış suç çetesini hedef alıyorum” diyen Ayşe Ateş, sanık avukatlarının Sinan Ateş’in “birilerini dövdürdü” iddialarına yönelik, “Evet, Sinan birilerini dövdürttü. Karşıma aldım; ‘Sinan sen temiz bir adamsın. Yapma. Eğer böyle yapacaksan Ülkü Ocakları Başkanlığı’nı da bırak’ dedim. Bana, “Ayşe, ben sadece genel merkezden gelen talimatı yapıyorum. Yoksa bize de zarar gelecek’ yanıtını verdi” dedi. Ayşe Ateş, daha önce polise verdiği ifade söylediği ancak daha sonra kızlarının annesiz de kalmaması için söylemediği isimleri açıklamak istediğini belirterek davaya damga vuran şu açıklamalarda bulundu: “Ben dört gündür buraya bakınca umudu kaybettim. Muhtemelen bunların yarısı tahliye olacak. Biz de acımızla yaşayacağım. Ben anladım ki, ben saklasam da beni öldürecekler. Ben ölünce yanımda mezara gitmeden burada kalsın diye anlatacağım. Sinan başkanlıktan ayrılınca bana; ‘Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın beni öldürtmek için Olcay Kılavuz’a ve Ahmet Yiğit Yıldırım’a talimat vermiş. Onlarda beni öldürmesi için kiralık katil arıyorlarmış’ dedi. Ayşe Ateş, verdiği yeni ifadelerin dosyaya eklenmesini, dosyadan çıkarılan 17 kişinin dosyaya eklenmesini ve yeni verdiği isimlerin ifadesinin alınmasını istedi. Beyanı sırasında fenalaşan Ateş, duruşma salonundan çıkarıldı. Bunun üzerine Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, “ Bu kadın burada ölürse hesabını vereceksiniz’ diye bağırdı. Mahkeme başkanı sağlık görevlilerini çağırdı ve duruşmaya 20 dakika ara verildi. ‘OLCAY KILAVUZ VE AHMET YILDIRIM’IN TALİMATIYDI’ Daha sonra Sinan Ateş’in ablası Sevda Yörükoğlu’nun ifadesi alındı. Yörükoğlu, adaletin herkese lazım olduğunu söyleyerek, Sinan Ateş tarafından Olcay Kılavuz ve Ahmet Yıldırım tarafından tehdit edildiğini aktardı. Sinan Ateş’in yalnızlaştırmaya çalıştıklarını belirten abla Yörükoğlu, şöyle konuştu: “Onların isteği Çağrı’nın Sinan’ın yayında olmamasıydı. Sinan’ın yanında kimse kalmasın, kimse müdahale etmesin istendi. Bu şekilde istediklerini Sinan’a yapılsın istendi. Sinan’a da sahip çıktığı için maalesef Çağrı’nın başına böyle kötü bir şey geldi. Sinan bir gün görevi neden bıraktın dedim ve hala Olcay ve Ahmet benimle uğraşıyorlar dedi. Ocak başkanlarının olduğunu bildiğim kişiler de uğraşıyor dedi. Planlı bir şekilde Ahmet ve Olcay’ın talimatıylaydı.” ‘KARDEŞİM KATİLİ MHP’NİN İÇİNDEKİ OLAN İNSANLARDIR’ Sinan Ateş’in katilinin MHP’nin içinde olduğunu söyleyen abla Yörükoğlu, şöyle konuştu: “Eray Özyağcı Sinan’ı öldürdüğünü söylüyor. Doğukan azmettirdiğini söylüyor evet Eray Sinan’ı öldürmüş olabilir ama Eray sadece tetiği çekti. Doğukan da sadece azmettirici olduğunu söylüyor. Sinan’ın katili ne Doğukan ne Eray’dır, MHP’nin içinde olan insanlardır. Yaşadıklarımdan ben bu özeti çıkarıyorum. MHP’nin içinden çıkan insanlar yaptı. Kardeşimin katilleri MHP’nin içinde. O insanları bu inşaların içinde aranmasını istiyorum. Onlardan şikayetçiyim, onların soruşturulmasını istiyorum. Hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum.”

Ayşe Ateş'ten duruşma öncesi açıklamalar Haber

Ayşe Ateş'ten duruşma öncesi açıklamalar

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin görülecek olan duruşmanın başlayacağını ifade etti. Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüphelinin yargılanmasına, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda başlanacak. Duruşma öncesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ateş “Bizim buradan beklentimiz ve isteğimiz, ayrılan dosyadaki 17 kişi hakkında gerekli işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması ve dosyamıza eklenmesidir. İddianamedeki boşlukların tamamlanarak yeni ve doğru bir iddianamenin yazılması ve yargılamanın hızlı bir şekilde yapılmasıdır. Hedefimize sadece suçlular var, sadece suçluların adil bir şekilde yargılanmasından başka hiçbir talebimiz bulunmamaktadır” dedi. “Ben bugüne kadar elimdeki somut delillere, bilgi ve belgelere dayanarak konuştum” Bir gazeteci tarafından Sinan Ateş'in Mersin'de yapılan bazı ticari bilgileri toplayarak istihbarat yetkilerine teslim ettiğine dair iddiaları soruması üzerine Ateş, “Bahsedilen durum iddialardan ibaret. Ben bugüne kadar elimdeki somut delillere, bilgi ve belgelere dayanarak konuştum. Bugünden sonra da öyle konuşacağım. Eğer bir gün o konuyla alakalı somut bir bilgi ve belge elimize ulaşırsa, o gün onunla alakalı da yorumumu söyleyeceğim ama şu an için böyle bir şey mevcut değil. Ancak Mersin olayı tabii ki de bizim olayımızın öncüsü, oradan başlayarak onun da değerlendirilerek oradaki ifadelerin de gerekli ifadelerin de alınarak dosyaya konulması ve hep birlikte işlem görmesi gerektiğini ben mahkeme heyetine ileteceğim” cevabını verdi. Tehditler üzerine yaklaşık bir buçuk aydır koruma talebinde bulunduğunu ve yoğun güvenlik altında yaşadığını dile getirdi. “Bu milletin akıl ve vicdan sahibi ferdi bizim yanımızda” Bir gazetecinin aralarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de bulunduğu bazı siyasi isimlerin mahkemeyi takip edeceklerinin sorulması üzerine Ateş, şu ifadeleri kullandı: “Siyasi parti Genel Başkanları ve onların arkasındaki kamuoyu da tıpkı sizler gibi bizi yalnız bırakmadı. Bu milletin akıl ve vicdan sahibi ferdi bizim yanımızda. Hepsine çok teşekkür ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.