TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan cezasızlık algısına yönelik açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik ve iyi hal indirimine ilişkin düzenlemelerin gözden geçirileceğini ve cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için önemli adımlar atıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan cezasızlık algısına yönelik açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik ve iyi hal indirimi raporlarının günlüklerinin sorularını yanıtladı. Tunç, Türkiye'nin merkezinde yer alan cinayetlerle ilgili olarak yargılama süreçlerinde cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için toplu çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

yılmaz tunç

Tunç, “Cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeleri içeren bir yargı reformu strateji belgesinin son aşamasına geldik. Bu belgede, denetimli serbestlik uygulamaları ve iyi hal indiriminin kaldırılıp kaldırılmayacağı gibi konular ele alınacak” dedi. Bakan, yargı reformu strateji belgesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan istişareler sonrasında hazırlandığını ifade etti.

Meclis programlarında bulunan 9. Yargı Paketi'nin yanı sıra, 10. Yargı Paketi üzerinde salgınların sürdüğünü dile getiren Tunç, “Bütün taraflardan gelenler coğrafyasında bu reform belgesinin, ceza adalet sisteminin işleyişinin artırılacağı şeklinde” şeklinde konuştu.

Kadına Yönelik Şiddet Kırmızı Çizgimizdir

Kadına yönelik şiddetler için “kırmızı çizgi” olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, “Kadınların şiddetten korunması amacıyla cezaları artırmıştık. Kasten öldürme suçlarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası artırıldı. Bunun yanı sıra kasten yaralama ve diğer suçların cezalarını da artırdık. Etkin uygulama yönündeki çabalarımız devam ediyor” faydasını kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.