TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yılmaz Tunç

İLKHABER-Gazetesi - Yılmaz Tunç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yılmaz Tunç haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Tunç: "Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı" Haber

Bakan Tunç: "Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'de keskin nişancı ateşiyle öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, olaya ilişkin detaylı bir inceleme yürütüleceğini ve tüm boyutlarıyla araştırılacağını ifade etti. Biden'dan İsrail'e Tepki: "Sorumluluk Alınmalı" ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için İsrail'in sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Biden, Eygi'nin öldürülmesini “kabul edilemez” olarak nitelendirirken, İsrail'in gelecekte benzer olayların yaşanmaması için daha fazla önlem alması gerektiğini söyledi. Biden, “Ayşenur'un ölümü ile ilgili soruşturmada İsrailli ve Filistinli yetkililerle yakın temas halinde olmaya devam edeceğiz” dedi. Aileden ve Arkadaşlarından Biden'a Tepki Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi, Biden'dan ya da Beyaz Saray'dan herhangi bir telefon almadıklarını açıklayarak tepki gösterdi. Eygi'nin arkadaşı Hamid Ali, Biden'ın olayı "kaza" olarak nitelendirmesine karşı çıkarken, Eygi'nin ölümünün sorumlularının cezalandırılmasını talep etti. Cenaze Didim'de Defnedilecek İsrail'de keskin nişancı tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde defnedilecek. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Eygi'nin Pakistan asıllı eşi Hamid Mazhar Ali, annesiyle birlikte Aydın Didim'de taziyeleri kabul etti. Oldukça üzgün olduğu görülen Ali, soruları yanıtsız bıraktı. Eygi'nin cenazesi Türkiye'ye getirilerek Didim'de toprağa verilecek. Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivisti olan Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da doğdu. ABD'nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde yaşadı. Washington Üniversitesi'nde çift dal yaparak Psikoloji ve Orta Doğu Dilleri ve Kültürleri bölümlerini 2024 yılı Haziran ayında tamamladı. İnsan hakları ve adalet mücadelesiyle tanınan Eygi, İsrail'de bir keskin nişancı tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi yarın hizmete açılıyor Haber

Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi yarın hizmete açılıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 4 ile hizmet verecek Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin açılışının yarın gerçekleştirileceğini bildirdi. Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Tunç, adalet hizmetlerinin makul sürede ve etkin bir şekilde yürütülmesi hedefi doğrultusunda temmuz ayında kurulmasına karar verilen Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin yarın hizmete gireceğini ifade etti. Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresinin Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale olduğunu belirten Tunç, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden adalet hizmetlerinin etkinliğini ve sunumunun kalitesini artırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Yargı reformu ve altyapı güçlendirme çabaları devam ediyor Bakan Tunç, "2016 yılından günümüze 9 bölge idare mahkemesini ve 18 bölge adliye mahkemesini faaliyete geçirerek Yargıtay ve Danıştayın iş yükünü azalttık. Yaptığımız tüm çalışmalarla güven veren ve erişilebilir adalet vizyonuyla adalet hizmetlerinin makul sürede ve etkin bir şekilde yürütülmesini hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Fiziki altyapının güçlendirilmesinin, yargı hizmetlerinin kalitesini büyük ölçüde artırdığına işaret eden Tunç, şunları kaydetti: "Yeni adliye saraylarımızın yanı sıra yüksek yargı organlarımızın yeni hizmet binalarına kavuşturulmasını sağladık. Mahkeme sayılarımızı yükselterek iş yükünü önemli oranlarda azalttık. İstinaf ile iki dereceli yargılamadan üç dereceli yargılamaya geçişle yine hak arama yollarında sessiz reformlara imza attık. Vizyonunu, 'hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen, öngörülebilir bir adalet sistemi' olarak belirlediğimiz Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi ile de çalışmalarımıza aynı doğrultuda devam edeceğimizin sözünü vermiş olacağız."

Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde başörtüsü ayrımcılığı iddiasına soruşturma Haber

Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde başörtüsü ayrımcılığı iddiasına soruşturma

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak isteyen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in başvurusunun başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedildiği iddiası üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı. "Nefret ve Ayrımcılık" Suçlamasıyla Soruşturma Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iddia ile ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'nun "Nefret ve ayrımcılık" suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma başlatıldığını belirtti. Tunç, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü kısıtlamanın 28 Şubat zihniyeti olduğunu ifade ederek, bu tür yaklaşımların eski Türkiye’de kaldığını vurguladı. "Ayrımcı Yaklaşım Asla Kabul Edilemez" Bakan Tunç, açıklamasında, "Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. Temel hak ve özgürlüklerin önünü açtığımız ülkemizde din ve vicdan özgürlüğüne sığmayan bu ayrımcı yaklaşım asla kabul edilemez" dedi. Tunç, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü de ekledi. Özgür Özel’den Dilara Çiçek’e Destek: “Yaşanan Ayrımcılık Kabul Edilemez” CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Çiçek’i CHP'nin 101. kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet etti. “Bu Tür Ayrımcı Uygulamalara Karşıyım” 12-15 Eylül tarihlerinde İstanbul’da yapılacak kongreye başvurusunun reddedilmesi nedeniyle Dilara Çiçek'e destek veren Özel, “Öğrencilik yıllarımda da bu tür ayrımcı uygulamalara hep karşı çıkıyordum. O günlerin üzerinden 30 yıl geçmiş olmasına rağmen benzer ayrımcılıkların hala yaşanıyor olmasından büyük üzüntü duydum. Bu yaşananların küçük ve kötü bir anı olarak kalmasını ve bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyorum.” dedi. CHP Etkinliklerine Davet Yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirten Özel, Çiçek’i 9 Eylül günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliklere davet ederek dayanışma mesajı verdi.  

Adalet Bakanı Tunç: "Çocukların istismarına neden olacak içerikler sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine erişim engeli getirilmiştir" Haber

Adalet Bakanı Tunç: "Çocukların istismarına neden olacak içerikler sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine erişim engeli getirilmiştir"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine erişim engeli getirildiğini açıkladı.  Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirildiğini açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti: "Devletimiz, anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir."

Tunç: UEFA'nın Merih Demiral kararı yanlış ve haksız Haber

Tunç: UEFA'nın Merih Demiral kararı yanlış ve haksız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık cezasını "yanlış ve haksız" olarak değerlendirerek, Milli Takımın karara Hollanda maçında güzel oyun ve galibiyetle cevap vereceğini kaydetti. Bartın'ın Amasra ilçesinde ziyarete açılan TCG Yıldırım Fırkateyni'ni gezen Bakan Tunç, Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti ile gol sevinci yaşayan Milli Futbolcu Merih Demiral'a UEFA'nın verdiği 2 maçtan men cezasına tepki gösterdi. Gazetecilerin sorusu üzerine kararı "yanlış ve haksız" olarak değerlendiren Bakan Tunç, "Merih'in yaptığı hareket yasak bir hareket değil. Bütün dünyadaki maçlarda futbolcular sevinçlerini, kendi istedikleri şekilde gösteriyorlar. Bu siyasi bir simge değil. Bozkurt işareti yapması, seyircilerin ona gösterdiği sevgiye cevap vermesi. Çok normal. Karar çok yanlış. Haksız bir karar. Kabul edilebilecek bir karar değil. Maalesef UEFA, burada haksızca bir karar aldı. Çok büyük bir hata yaptı" dedi. Bu karara en iyi tepkiyi ise Merih'in takım arkadaşlarının vereceğine inandığını kaydeden Bakan Tunç, "İnşallah, biz Hollanda'yı yenerek bunun cevabını vereceğiz. Merih orada oynayamasa bile, arkadaşları, ona verilen haksız kararın cevabını, tüm dünyanın, Avrupa'nın gözü önünde vereceklerine inanıyorum. Bu tür hatalı ve yanlış kararların verilmemesi lazım. Spor, kardeşlik, dostluk, barıştır. Burada o sevinci yaşayan ve Avusturya maçında güzel performans sergileyen Merih, oyunu ve attığı gollerle hepimiz gönlünde taht kurdu. İnşallah Hollanda maçında galip geliriz. Yarı finale kalırız, 2 maç sonra yani finalde yine Merih'in gollerini seyrederiz inşallah" şeklinde konuştu Bakan Tunç, Hollanda-Türkiye maçını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tribünden izleyeceğini belirterek, "Millilerimizle gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da maçta olacağını öğrendik. Büyük bir coşkuyla takımımıza dua ediyoruz. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. İnşallah başarılı bir futbol ile bunun cevabını vereceklerdir" diye konuştu.

Hz. Muhammed için söylediği sözler gündem olan 'Diamond Tema' kimdir? Ne dedi? Haber

Hz. Muhammed için söylediği sözler gündem olan 'Diamond Tema' kimdir? Ne dedi?

Şeriatın tartışıldığı bir programa katılan Diamond Tema, "Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin" demişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yer6" adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle sosyal medya fenomeni Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı. Bakan Tunç, kararın sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu: "Yer6'' adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema'nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır." Soruşturma hakkında açıklama yapan Diamond Tema ise şunları söyledi: "Bir daha Türkiye’ye geldiğimde  istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar. Mahkeme çıkarız ifade veririz. Hiç problem değil. Ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim. Bu olay gündemdeyken herkes benim hapse atılmamı istiyor. İnternette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. Bunları mutlu etmek istemiyorum. Gördünüz mü dinsiz bak ne hale geldi demelerini istemiyorum. O zevki yaşatmayacağım. 4,5 Ay sonra işim düştüğünde Türkiye’ye tekrar geleceğim. O zaman ne olursa olsun olay soğumuş olur. Kimsenin de umurunda olmaz. Ama ben bu adamlara yenilmiş olmayacağım” dedi. Diamond Tema Kimdir? Hz. Muhammed hakkında ne dedi? Diamond Tema, 1994 yılında Arnavutluk'ta doğmuş agnostik bir yazar ve YouTuber'dır. 1996 yılında Türkiye’ye taşınarak eğitimini burada tamamlamış ve askerlik görevini de burada yerine getirmiştir. Yunanistan ve İtalya’da yaklaşık 2 yıl yaşayan Tema, kendisini Türk olarak tanıtmaktadır. Yerel TV kanallarında 2 yıl yayın yönetmenliği yapmış, Osmanlı Tarihi ile ilgili belgeseller çekmiştir. YouTube'da tarih, felsefe ve bilim konularında içerikler üreten Diamond Tema, "Agnostisizm ve İlâhi Tragedya" isimli kitabı ile de tanınmaktadır.

Bakan Tunç : Darbeler insanlık suçudur Haber

Bakan Tunç : Darbeler insanlık suçudur

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 27 Mayıs 1960 darbesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, darbelerin ve darbe girişimlerinin amacının demokrasiyi sekteye uğratmak, Türkiye'nin her alandaki gelişmesini ve kalkınmasını durdurmak olduğunu bildirdi. Türk demokrasi tarihinin kara lekesi: 27 Mayıs darbesi 27 Mayıs 1960 darbesini, "kara leke" olarak niteleyen Tunç, "Zulmün adresi olan darbeler, insanlık suçudur. 27 Mayıs 1960 darbesi, vatanımıza ve milletimize yapılan bir ihanettir. Demokrasi tarihimizin kara lekesidir. Milli iradeye yapılan 27 Mayıs 1960 darbesini, vesayetçi zihniyetin ülkemize karşı yaptığı en büyük kötülük olarak hafızalarımızdan hiçbir zaman çıkarmayacağız. Vesayetçi ve eski Türkiye özlemi çekenlere, kirli senaryoların ürünü karanlık oyunlara, milletimizin huzuruna kastedenlere ve kirli emellerine asla geçit vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. Demokrasinin kalemi Yassıada'da kırıldı Milletin desteği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir daha yeni 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat 15 Temmuz'ların yaşanmasına müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Tunç, şunları kaydetti: "Her zaman milli iradeye sahip çıkacak, istiklalimiz ve istikbalimiz için, daha büyük ve güçlü Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daima adaletten, haktan ve demokrasiden yana olacağız. 27 Mayıs 1960 darbesinin 64'üncü yıl dönümünde tüm darbeleri, darbe girişimlerini, vesayetten medet umanları kınıyor ve lanetliyorum. Millet iradesi ile seçilmiş ancak vesayetçiler tarafından haksız ve hukuka aykırı bir şekilde idam edilen milletin adamı merhum Adnan Menderes ile arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı, tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.