TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım ve Orman Bakanlığı yayınladı: Vatandaşa Adana kebap yerine sakatat yedirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı olumsuz etkileyen gıda ürünlerine yönelik yaptığı denetimleri sürdürüyor. Son güncellemeyle birlikte taklit ve tağşiş yapılan liste piyasada paylaşıldı. Yapılan denetimler sonucunda Adana kebabından zeytinyağına kadar birçok ürünün bileşeninde sağlığa zararlı içerikler tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
Tarım ve Orman Bakanlığı yayınladı: Vatandaşa Adana kebap yerine sakatat yedirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı olumsuz etkileyen gıda ürünlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son güncellemeyle birlikte, taklit ve tağşiş ürünler listesi paylaşıldı. Denetimler sonucunda, Adana kebabından zeytinyağına kadar pek çok ürünün içerisinde sağlığa zararlı içeriklerin tespit edildiği bildirildi.

ADANA KEBABININ İÇİNDE SAKATAT TESPİT EDİLDİ

Son testlerde, kekik yerine yabancı maddeler, bal yerine taklit ürünler, kangal sucuk yerine kanat eti ve Adana kebabında sakatat (kalp) tespit edildi. Ayrıca pekmezde ilaç etken maddesi, zeytinyağında ise tohum yağları bulundu.

tağşiş listesi 2024

tağşiş listesi

Denetimler Laboratuvar Ortamında Gerçekleştiriliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimlerden elde edilen örnekleri laboratuvar ortamında test ederek içindeki maddeleri analiz ediyor. Bu süreç, halkın sağlığının korunması adına büyük bir önem taşıyor. Bakanlık, gıda sahteciliği ile mücadele kapsamında uygunsuz tespit edilen ürünleri düzenli olarak güncelleyip bilgilendiriyor.

Gıda Sahtekarlığının Karşı Mücadelesi

Gıda sahteciliğinin had safhaya ulaştığı günümüzde, et, zeytinyağı, bal gibi ürünlerde alışılagelmiş taklit ve tağşiş olaylarına rastlanıyor. Bakanlık, halk sağlığını tehlikeye atan işletmeleri ifşa ederek, düzenli olarak güncellenen listeyi paylaşmaktadır. Listeye “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinden erişilebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.