TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'SGK'nın Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunu ödemeden önce itiraz edin' çağrısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından dün SMS mesajıyla Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu konusunda bildirimde bulunulan SGK'lılar, şaşkınlık yaşadı. Kızının adına e-Devlet üzerinden sorgulama yaparken 15 bin TL'ye yakın GSS borcu ile karşılaşan emekli bir babaya, konuyla ilgili bilgi almak üzere gittiği SGK Adana İl Müdürlüğü binasında, hata olduğu belirtilerek borç silindi. Kendisi gibi çok sayıda kişinin aynı konuyla ilgili başvuruda bulunduğunu gözlemleyen baba, "Durumu yerinde inceletmeden ve itirazda bulunmadan hiç kimse borç ödeme girişimde bulunmamalı" dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 10:27
Kaynak: ALİ GÜRELİ
'SGK'nın Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunu ödemeden önce itiraz edin' çağrısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS), prim borçlarının ödenmesi hakkında dün SMS yoluyla kısa mesaj gönderdi. SGK, borcunu ödemeyenlere yasal takip başlatılacağı uyarısında bulundu.

Borcu olup olmadığını bilmeyenler, emekli ve hâlihazırda çalışmaya devam eden SGK'lılar, bunun üzerine e-Devlet üzerinden kendilerinin ve yakınlarının adına borç sorgulamasına başladı.

"Değerli sigortalımız, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-Devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız" ifadelerinin yer aldığı mesajla tedirgin olanlar, sorgulama sırasında adına borç çıkınca şaşkına uğradı. Bu durum, ülke genelinde milyonlarca vatandaşı tedirgin etti.

Adana'da üniversite öğrencisi bir kişi de telefonuna aynı konuyla ilgili mesaj gelmesi üzerine babasını bilgilendirdi ve konuyu araştırmasını istedi.

İsmini açıklamak istemeyen emekli baba, e-Devlet üzerinden yaptığı sorgulamada, kızının yaklaşık 15 TL'yi bulan GSS borcu ile karşılaştı. Bunun üzerine SGK Adana İl Müdürlüğü binasına giderek bilgi almak isteyen babaya, "Hata olmuş. Bu mesaj herkes gönderilmiş" denilerek, borç silindi.

Ev kirası, elektrik, su ve telefon faturaları gibi giderlerle aldığı emekli maaşının yarısından fazlasının eridiğini belirten baba, "Geçim sıkıntısının hat safhaya ulaştığı, alım gücünün her geçen gün düştüğü bir dönemde böyle hata yapılır mı? Benim gibi çok sayıda kişi de SGK İl Müdürlüğü binasında duruma itiraz etti ve hata olduğu gerekçesiyle borç tutarları silindi. SGK'nın Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunu ödemeden önce mutlaka itiraz edilmeli" dedi.

Bazı vatandaşlar ise sosyal medya ve internetteki şikayetvar.com üzerinden benzer paylaşımlarda bulundu.

Bu mesajlardan bazıları şöyle:

"Bu sabah aldığım mesaj sonucu zamanında silinen GSS prim borcunun hortladığını öğrendim. Ödeyin yoksa takip başlatılacaktır diye bir mesaj. Geçtiğimiz senelerde olmayan borç nasıl olduysa geri gelmiş ve 300 TL asıl borca 800 TL faiz işletmişler. E tabi para lazım, hakkımı helal etmiyorum.

GSS prim borcu ödenmediği takdirde haciz gönderilecekmiş diye mesajı aldım. Ben yıllardır çalıştığım halde sigortam ücretli öğretmenlikte eksik ödenmesi sonucu 3600 bile olmadı. Tam 24 yıl hizmet ettim ve sonuç emekli hakkım bile olmadı. Hakkımız olan sigortamızı yatırmayıp bir de borç gönderiliyor."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.