TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Balcalı Hastanesi binasındaki güçlendirme çalışmalarını inceledi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi binasındaki güçlendirme çalışmalarını inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 10:44
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Rektör Prof. Dr. Tuncel, Balcalı Hastanesi binasındaki güçlendirme çalışmalarını inceledi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi binasındaki güçlendirme çalışmalarını inceledi. 

Geçen yıl "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi binasını da etkiledi. Depremin ardından yapılan incemelerde orta hasarlı olduğu kesinleşen hastanenin bloklarında güçlendirme çalışmalarına başlandı. Hastanedeki sağlık hizmeti ise Hematoloji-Onkoloji binası, Yüreğir Devlet Hastanesi yerleşkesi, acil servis, kampüs ve Yüreğir Devlet Hastanesinde belirlenen polikliniklerde devam etti.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından güçlendirme çalışmalarının devam ettiği açıklanırken, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel de çalışmaları yerinde inceledi. Prof. Dr. Tuncel ayrıca, kampüs alanındaki bazı binalarda devam eden tadilat, yenileme ve inşaat çalışmalarını da denetleyerek, çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. 

Balcalı Hastanesi poliklinik binasının güçlendirme çalışmalarının Mart ayı içinde tamamlanmasının öngörüldüğü, güçlendirilen blokta yer alan Yanık Merkezi, 4 yoğun bakım ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, radyoloji ve girişimsel radyoloji gibi ünitelerin kısa sürede hizmete gireceği açıklanmıştı.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.