TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havayolu şirketlerinden 'Adana Şakirpaşa Havalimanı' duyurusu

Havayolu şirketleri, 10 Ağustos 2024 tarihinden itibaren havayolu taşımacılığına kapatılacak olan Adana Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili yolculara önemli duyurularda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 00:15
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Havayolu şirketlerinden 'Adana Şakirpaşa Havalimanı' duyurusu

Havayolu şirketleri, 10 Ağustos 2024 tarihinden itibaren havayolu taşımacılığına kapatılacak olan Adana Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili yolculara duyurularda bulundu.

Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek törenle açılacak.

Başta Adana ve Mersin olmak üzere çevre illerin de ortak kullanacağı havalimanını, Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Kozuva Şirketler Grubu 25 yıl boyunca işletecek.

Çukurova Uluslararası Havalimanı; otobana 11 kilometre, Tarsus’a 15 kilometre, Adana’ya 35 kilometre ve Mersin’e 45 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Havalimanının açılmasıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın durumu da merak konusuydu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şakirpaşa Havalimanı’nda uçuşların devam edeceğini ve eğitimler için önemli bir merkez olmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Havayolu şirketleri de bugün, 10 Ağustos 2024 tarihinden itibaren havayolu taşımacılığına kapatılacak olan Adana Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili duyurularda bulundu.

AJet'ten konuyla ilgili "Çukurova Havalimanı Duyurusu" başlıklı bildirimde, şirketin, Adana Şakirpaşa Havalimanı uçuşlarını 10 Ağustos itibariyle Çukurova Havalimanı'na yapacağı belirtildi.

Şirket, 11 Ağustos itibariyle Adana'dan uçuşu olan yolcuların aksaklık yaşamamaları için uçuşların Çukurova Havalimanı'na aktarıldığını bildirdi.

Pegasus tarafından yapılan duyuruda ise şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Misafirlerimiz, 11 Ağustos itibariyle Adana Havalimanı kapatılacaktır. Bu nedenle; Adana Havalimanı'ndan gerçekleştirdiğimiz tüm seferlerimiz Mersin Çukurova Havalimanı'ndan gerçekleştirilecektir. Lütfen uçuş aramanızı 'Çukurova' olarak değiştiriniz."

Pegasus'un, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın 10 Ağustos gün sonu itibariyle kapanması sonrasında 11 Ağustos saat 12.00 itibariyle olan uçuşlarının Çukurova Havalimanı'ndan yapılacağı, arada kalan seferlerin ise Gaziantep Oğuzeli Havalimanı'ndan gerçekleştirileceği de belirtildi.

Şirketin, bilet almış tüm yolcuların konuya ilişkin olarak bilgilendirildiği, yeni uçuş noktası sebebiyle kesintisiz iade seçeneği sunulduğu da aktarıldı.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.