TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Şakirpaşa

İLKHABER-Gazetesi - Şakirpaşa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şakirpaşa haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Havayolu şirketlerinden 'Adana Şakirpaşa Havalimanı' duyurusu Haber

Havayolu şirketlerinden 'Adana Şakirpaşa Havalimanı' duyurusu

Havayolu şirketleri, 10 Ağustos 2024 tarihinden itibaren havayolu taşımacılığına kapatılacak olan Adana Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili yolculara duyurularda bulundu. Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek törenle açılacak. Başta Adana ve Mersin olmak üzere çevre illerin de ortak kullanacağı havalimanını, Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Kozuva Şirketler Grubu 25 yıl boyunca işletecek. Çukurova Uluslararası Havalimanı; otobana 11 kilometre, Tarsus’a 15 kilometre, Adana’ya 35 kilometre ve Mersin’e 45 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanının açılmasıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın durumu da merak konusuydu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şakirpaşa Havalimanı’nda uçuşların devam edeceğini ve eğitimler için önemli bir merkez olmaya devam edeceğini açıklamıştı. Havayolu şirketleri de bugün, 10 Ağustos 2024 tarihinden itibaren havayolu taşımacılığına kapatılacak olan Adana Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili duyurularda bulundu. AJet'ten konuyla ilgili "Çukurova Havalimanı Duyurusu" başlıklı bildirimde, şirketin, Adana Şakirpaşa Havalimanı uçuşlarını 10 Ağustos itibariyle Çukurova Havalimanı'na yapacağı belirtildi. Şirket, 11 Ağustos itibariyle Adana'dan uçuşu olan yolcuların aksaklık yaşamamaları için uçuşların Çukurova Havalimanı'na aktarıldığını bildirdi. Pegasus tarafından yapılan duyuruda ise şu ifadelere yer verildi: "Değerli Misafirlerimiz, 11 Ağustos itibariyle Adana Havalimanı kapatılacaktır. Bu nedenle; Adana Havalimanı'ndan gerçekleştirdiğimiz tüm seferlerimiz Mersin Çukurova Havalimanı'ndan gerçekleştirilecektir. Lütfen uçuş aramanızı 'Çukurova' olarak değiştiriniz." Pegasus'un, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın 10 Ağustos gün sonu itibariyle kapanması sonrasında 11 Ağustos saat 12.00 itibariyle olan uçuşlarının Çukurova Havalimanı'ndan yapılacağı, arada kalan seferlerin ise Gaziantep Oğuzeli Havalimanı'ndan gerçekleştirileceği de belirtildi. Şirketin, bilet almış tüm yolcuların konuya ilişkin olarak bilgilendirildiği, yeni uçuş noktası sebebiyle kesintisiz iade seçeneği sunulduğu da aktarıldı.

Çukurova Havalimanı 10 Ağustos'ta açılıyor: Peki Adana Havalimanı kapanacak mı? Haber

Çukurova Havalimanı 10 Ağustos'ta açılıyor: Peki Adana Havalimanı kapanacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın resmi açılışını 10 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapacaklarını belirtti. Çukurova Havalimanı, yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olup, geniş gövdeli uçakların inişine uygun şekilde inşa edildi. Bakan Uraloğlu, açılışına kalan sürede son dokunuşların yapılacağını ve havalimanının bölgesel havacılık açısından önemli bir altyapı yatırımı olduğunu vurguladı. ADANA HAVALİMANI KAPANACAK MI? Adana Havalimanı'nın Çukurova Havalimanı'nın açılışıyla kapanıp kapanmayacağına dair resmi bir açıklama yapılmamış durumda. Bakanlık yetkilileri, Adana Havalimanı'nın kapanmayacağını, iki havalimanının birlikte hizmet vereceğini ifade etse de, Çukurova Havalimanı'nın açılmasından Adana Havaliimanının kapanıp kapılmayacağına dair endişeler devam ediyor. Konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçim öncesinde Adana'da yaptığı açıklamada Adana Havalimanı'nın kapatılmayacağını belirtmişti. Ayrıca, iktidar kanadından bakanlar ve milletvekilleri de Adana Havalimanı'nın kapanmayacağına dair açıklamalar yapmıştı. CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİ TEPKİLİ Adana milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, Adana Havalimanı'nın kapanma ihtimaline karşı sert tepkilerde bulundular. Ayhan Barut, “Yapımı yıllardır süren Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 10 Ağustos'ta açılacağı belirtiliyor. Ancak, yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine sahip Adana Havalimanı'nın kapanacağı konuşuluyor. İktidarın, Adana Havalimanı’nın kapanmayacağına dair açık bir açıklama yapmasını bekliyoruz,” dedi. Müzeyyen Şevkin ise Adana Havalimanı’nın genişletilebileceğini ve şehrin merkezine yakın konumunun büyük bir avantaj olduğunu belirtti. Şevkin, Adana Havalimanı'nın Türkiye'deki en iyi havalimanlarından biri olduğunu ve kapatılmasının büyük bir milli servet kaybı olacağını vurguladı. Ayrıca, havalimanının teknik altyapısının yüksek standartlarda olduğunu ve doğal afetlerden etkilenmediğini belirtti.

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Şakirpaşa temsilciliği açıldı Haber

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Şakirpaşa temsilciliği açıldı

NİLGÜN TAZE ADANA (İLKHABER) - Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği (ÇKHD), 10. yılında Şakirpaşa Temsilciliği'ni açtı. Açılış törenine Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, STK başkanları ve mahalle sakini kadınlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan ÇKHD Şakirpaşa Temsilcisi Aysel Emek, derneğin kuruluş amacını ve çalışmalarını anlattı. ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça ise, yeni temsilcilik binasında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, STK'ların toplumsal fayda sağlayan çalışmalarının çok kıymetli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Derneğimizin yeni temsilcilik binasının açılışı hayırlı olsun. Dernek çalışmalarının mahallemizde ve şehrimizde daha da yaygınlaşması için elimizden gelen desteği sağlayacağız." dedi. Açılış töreninin ardından plaket ve teşekkür belgesi takdimi yapıldı. Şakirpaşa Temsilcilik Binasında Yapılacak Çalışmalar Şakirpaşa Temsilcilik binasında Aile ve Hukuki Danışmanlığın yanı sıra, Halk Eğitim Kursları, Sosyal Destek, Atölye Çalışmaları, Seminer, Eğitim ve Proje odaklı çalışmalar, kültürel faaliyetler yapılacak. ASP İL Müdürlüğü, ŞÖNİM, Belediyelerin Kadın ve Aile Birimleri ve STK'lar ile işbirliği yapılacak. ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça'nın Açıklaması Açılış töreninde konuşan ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça, "Açılışımıza katılan başta Seyhan Belediye Başkanımız Sayın Akif Kemal Akay olmak üzere, tüm STK başkanlarımıza, mahalle sakini kadınlarımıza ve bizleri destekleyen herkese çok teşekkür ederiz. Yeni temsilcilik binamızda yapacağımız çalışmalarla çocuklarımızın ve kadınlarımızın daha iyi bir yaşam sürmesi için mücadele edeceğiz." dedi. Açılışa katılanlar, derneğin yeni temsilcilik binasının hayırlı olmasını dilediler. Açılış sonrasında plaket ve teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

Kazada ağır yaralanan polislere sosyal medyadan hakaret eden şahıs yakalandı Haber

Kazada ağır yaralanan polislere sosyal medyadan hakaret eden şahıs yakalandı

ADANA (İLKHABER)- Adana’da kaçan motosikleti kovalarken kaza sonucu ağır yaralan iki polise sosyal medyadan hakaret ettiği öne sürülerek yakalanan şüpheli “ben telefonumu parkta tanımadığım birine vermiştim. O hakaret etti. İnsanlar çok kötü olmuş bu devirde kimseye yardım etmeyeceksin” diyerek kendini savunmaya çalıştığı öğrenildi. Kaza, 10 Haziran günü saat 22.40 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Polisin ’dur’ ihtarına uymayan motosikletin sürücüsü kaçmaya başladı. Motosikletin takibe alan motosikletli Yunus ekibi, sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle yola savrulan polis memurları Gökhan G. ile Ahmet Ç. ağır yaralandı. Kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı polisler Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kaçan şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmanın sürdüğü bildirildi. Hırsızlık ve mala zarar vermeden kaydı çıktı Olayın ardından bir sosyal medya hesabında kaza ile yapılan paylaşımın altına, “Oh olsun polislere, müstahak. İnşallah ölürler. İşleri güçleri zayıf insanlar da güçlerini gösteriyorlar. Kalbim rahatlıyor böyle olunca” şeklinde yorum yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Şube Müdürlüğüne bağlı sanal devriye ekibi, yorumu yapan kişinin, ‘hırsızlık’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından kaydı bulunan İbrahim B. (27) olduğunu tespit etti. Adresi belirlenen şüpheli, Gasp Büro Amirliği ekiplerince Seyhan ilçesi Havuzlubahçe Mahallesi’ndeki evine yapılan baskınla yakalandı. Emniyete götürülen şüphelinin ifadesinde, “Parkta otururken, tanımadığım bir kişi yanıma gelip, annesini aramak istediğini söyledi. Ben de cep telefonumu verdim. Uzaklaştıktan bir süre sonra telefonumu geri verdi. Onun yazdığını düşünüyorum. İnsanlar çok kötü olmuş. Bu devirde kimseye yardım etmeyeceksin” dediği öğrenildi. İşlemlerinin ardından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘hakaret’ suçundan adliyeye sevk edilen İbrahim B., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.