TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir Tarım Çalıştayı Raporuna son şekil verildi:

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, 22 Ağustos'ta gerçekleştirilen Tarım Çalıştayı'nın raporunu Genç Rençberler Oluşumu temsilcileriyle sonlandırdı. Gümüş, genç çiftçilerin tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından büyük umut verdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 16:25
Kaynak: BÜLTEN
Eskişehir Tarım Çalıştayı Raporuna son şekil verildi:

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ekibiyle, 22 Ağustos Perşembe günü İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen Tarım Çalıştayı Raporuna son şeklini vermek üzere Genç Rençberler Oluşumu temsilcileriyle İl Müdürlüğünde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Tarım Çalıştayı sonrasında İl Müdürlüğünce hazırlanan rapor değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

Gümüş, "Genç çiftçilerimizin katkısıyla tarımsal üretimin sürdürülebilirliği gelecek için umut verici"

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İl Müdürü Muhammed Gümüş şunları söyledi: “İçeriği ve amacı itibariyle Türkiye'de bir ilk olan Tarım Çalıştayımızda söz almak isteyen çiftçi ve sektör temsilcilerimize tek tek söz vererek tarımsal üretim sürecinde karşılaştıkları problemleri, bunların çözülmesi konusundaki önerilerini ve taleplerini ayrıntılı olarak kendilerinden dinledik. Bugün de Tarım Çalıştayımıza önemli katkı sağlayan Genç Rençberler temsilcileriyle Tarım Çalıştayı Raporumuza son şeklini vermek üzere çiftçilerimiz adına kendilerini davet ettik. Davetimize icabet ettikleri için kendilerine teşekkür ederiz. Ayrıca Eskişehir’de tarımın hala böyle genç çiftçilerimiz eliyle de yapılması tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından bizleri gelecek adına hem mutlu etti hem de umutlu kıldı. Toplantımızda, çalıştayda süre kısıtı olmaksızın kendilerini ifade etme fırsatı sunduğumuz genç çiftçilerimizle yaklaşık 4  saat süren ve çok verimli geçen Tarım Çalıştayımızın kazanımlarını içeren raporumuza son şeklini verdik. İnşallah çalıştaya katılan çiftçilerimizin talebi üzerine çalıştayda dile getirilen sorunlar ve taleplerin yazılı olduğu bu raporumuzu  Tarım ve Orman Bakanlığımızda randevu alarak çiftçilerimizle beraber Sayın Bakanımıza sunmayı planlıyoruz. Çalıştayda Eskişehir içerisinde çözüme kavuşturulabilecek sorun ve talepleri de ilgili kurum, kuruluş, oda, birlik ve belediyelerimizle beraber çözmek adına gerekli girişimlerde bulunacağız."

Özsak, “Genç Rençberler olarak tek amacımız tarımsal üretim sürecinde yaşadığımız sorunlara çözüm bulmak”

Eskişehir Genç Rençberler Oluşumu adına açıklama yapan Birol Özsak, “22.08.2024 tarihinde Eskişehir Genç Rençberler Oluşumu girişimleriyle Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz Eskişehir Tarım Çalıştayının raporuna son şeklini vermek amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ender  Muhammed Gümüş'ün daveti üzerine bir araya geldik. İl Müdürümüz ve ekibi ile çok verimli bir çalışma neticesinde tarımsal sorun ve taleplerimizi içeren raporumuza son şeklini verdik. İnşallah Sayın İl Müdürümüzle beraber Sayın  Bakanımızı ziyarette raporumuzu kendi elimizle kendisine teslim etmek istiyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi Genç Rençberler olarak tek amacımız tarımsal üretim sürecinde yaşadığımız sorunlara çözüm bulmak için sesimizi yetkili mercilere ulaştırmaktır. Biz Eskişehir'in genç çiftçileri olarak sadece sürdürülebilir bir tarımsal  üretim yapmak istiyoruz" diye ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.