TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av. Sevil Aracı: Hayvanlarımızı kaybetmek üzereyiz, destek bekliyoruz

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, TBMM’de görüşülen sahipsiz hayvanlarla ilgili yasa teklifine karşı Atatürk Parkı'nda ortak açıklama yaptı. Avukat Sevil Aracı, yasa tasarısının kabul edilmesi halinde, mahallelerin tanınan köpeklerinin yok olacağına dikkat çekti. "Bir sabah uyandığınızda, sizi selamlayan, kuyruk sallayan mahalle sakininiz Çomar'ı, göremeyeceksiniz," diyen Aracı, yasa tasarısının karşısında durmak için halkı destek vermeye çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 10:09
Kaynak: Meryem Ünal
Av. Sevil Aracı: Hayvanlarımızı kaybetmek üzereyiz, destek bekliyoruz

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, sahipsiz hayvanlarla ilgili yasa teklifinin TBMM’de görüşüldüğü sıralarda teklife karşı Adana’da Atatürk Park’ında ortak açıklama yaptı.

“Bir sabah uyandığınızda, sizi selamlayan, kuyruk sallayan mahalle sakininiz Çomar'ı, göremeyeceksiniz”

Avukat Sevil Aracı, “Köpek saldırısına uğrayan ‘çocukları’ meclise soktular ve teşhir ettiler, tekrar travma yaşamalarına sebep oldular, biliyor musunuz?  Muhalefet partileri vekilleriyle birlikte kurduğumuz baskı ile 22 Temmuz Pazartesi günü, saat 14'e ertelenen ikinci toplantıda görüşülecek 14 madde daha var. 14 maddeyi de geçirirlerse, toplam 17 maddelik yasa tasarısının ne anlama geldiğini biliyor musunuz?  Bir sabah uyandığınızda, sizi selamlayan, kuyruk sallayan mahalle sakininiz Çomar'ı, göremeyeceksiniz. Çünkü öldürecekler!  Suyunu tazelemek için Sarman'ı arayacaksınız, ama bulamayacaksınız” diye ifade etti.

“Birlikte, barış içinde bir yaşam kurmak mümkün”

Sevil Aracı basın açıklamasında sokak hayvanları hakkında şunları söyledi: “Hayvanların tek tüyünü size vermeyeceğiz! Almaya geldiğinizde kollarımızla sarılacağız, mecliste, sokakta, parklarda, alanlarda verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz! Halkımıza sesleniyoruz: Birlikte, barış içinde bir yaşam kurmak mümkün. Biz yaşam hakkı savunucuları, etik veteriner hekimler ile, davranış bilimi uzmanları ile bu yaşamı birlikte kurmaya hazırız. Tek eksiğimiz, sizin desteğiniz.”

Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi

"Dostlarımızın yanında olmaya var mısınız?"

Sevil Aracı, “Bizimle birlikte bu yaşamın ortağı olun.  Hayvanlar için ses çıkartın. Ölümün değil, yaşamın yanında olun.  Eylemlerimize gelin, gelemiyorsanız, her akşam saat 21'i gösterdiğinde tencere-tavanızla camlarınızdan seslenin: Çek çek yasayı çek!  Yasa henüz geçmedi. Birlikte durdurabiliriz. Bir olursak kimse ölmez, kimse acı çekmez.  Nefrete, ölüme inat; bizimle birlikte ölüme, katliama karşı durmaya, dostlarımızın yanında olmaya var mısınız” diyerek ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.