TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alpargün Apartmanı davasında Fatma Ceylan'ın çağrısı: Olası kastla ceza istiyoruz

Adana'da 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan Hasan Alpargün Apartmanı'nın enkazında yakınlarını kaybedenler, adalet arayışını sürdürüyor. Duruşmaları devam eden davada, hayatını kaybeden 96 kişi için olası kastla ceza talep eden Fatma Ceylan, "Sanık Hasan Alpargün'ün olası kasttan ceza almasını istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 12:44
Muhabir: Meryem Ünal
Alpargün Apartmanı davasında Fatma Ceylan'ın çağrısı: Olası kastla ceza istiyoruz

Adana'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde yıkılan  Alpargün Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden vatandaşlar, adalet arayışlarını sürdürüyor. 96 kişinin hayatını kaybettiği bu olayla ilgili açılan davanın 4. duruşması, Adana Yeni Adliye Binası’nda 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Ailesini kaybeden Fatma Ceylan, olayla ilgisi olan herkesin olası kasttan ceza almasını talep ediyor.

“Hepsinin olası kasttan ceza en ağır müebbet cezasını almayı talep ediyorum”

Fatma Ceylan, “Abim, yengem ve ikiz yeğenlerim Alpargün Apartmanında enkazın altında kaldılar. Sanık Hasan Alpargün’ün olası kasttan en ağır cezayı almasını istiyorum. 12 Katta otuyorlardı. Sanık kolon kestiğini iddia ediyor ama öyle bir şey yok. Zaten abimin ikiz kızları tüp bebekti 5 yıl aradan sonra geldi ama saniyeler içinde yok oldular. Elimizde olan tek şeyleri fotoğrafı, anılara sığınıyoruz. Hepsinin olası kasttan ceza en ağır müebbet cezasını almayı talep ediyorum. Ailem Ekrem Ekinci, Fatmagül Ekinci, Irmak Ekinci, Başak Ekinci” diye ifade etti.

Alpargün Apartmanı davasında Fatma Ceylan'ın çağrısı: Olası kastla ceza istiyoruz

Fatma Ceylan deprem zamanı yaşadıkları zorlukları değinerek şunları söyledi: “Depremden sonra biz annem ve babam için endişe duyarken abim ile yengeme ulaşamadık. Alpargün Apartmanı’na gittiğimizde apartman yıkılmıştı. Diğer abim kurtarma ekibi gelene kadar gönüllü vatandaşlar ile elleri ile kazmaya başladı. Abimle yengemi çıkarttıktan sonra ikiz yeğenlerimden bir tanesini 1 hafta hastanede, morglarda aradık. Alpargün Apartmanında yakınını arayan bir vatandaş DNA testi vermeden teşhiş ederek Kabasakal mezarlığına götürmüş. Bize haber geldikten sonra gidip cenazemizi teslim aldık.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.