TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Uluslararası Lezzet Festivali’nde 400 kiloluk döner şov

Bu yıl da düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali tüm hızıyla sürüyor. Türkiye'nin bereketli toraklarına sahip kentin damak çatlatan lezzetleriyle ünlü festivali, yüzlerce konuğu ağırlıyor. Merkez Park'ta kurulan stantlar gastronomi tutkunlarını bir araya getirirken, 400 kiloluk tavuk döner de, görenlerin ilgisini çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:17
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Adana Uluslararası Lezzet Festivali’nde 400 kiloluk döner şov

Türkiye’nin en lezzetli mutfak kültürlerinden birini tanıtmayı amaçlayan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Festivalde, Adana’nın meşhur Coğrafi işaretli kebabı başta olmak üzere yöreye has çeşitli lezzetlerin tanıtımı ve sunumu yapılıyor. Gastronomi atölyeleri, şef gösterileri, söyleşiler, paneller, kortej ve mangal yakma törenleriyle renklenecek olan festival, ziyaretçilere farklı tatların sırlarını keşfetme fırsatı sunuyor.

Adana Valiliği koordinesinde, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen ve 20 Ekim Pazar günü geç saatlere kadar devam edecek olan Adana Lezzet Festivali, "Kökleriyle Adana" temasıyla eşsiz bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor.

Türkiye'nin bereketli toraklarına sahip kentin damak çatlatan lezzetleriyle ünlü festivalin yapıldığı Merkez Park'ta kurulan stantlar gastronomi tutkunlarını bir araya getirirken, 400 kiloluk beyaz etle hazırlanan tavuk döner de görenlerin ilgisini çekiyor. Kardeşler Közde Döner standındaki ziyaretçiler için satışa sunulacak kilolarca dönerin, gün içinde tüketilmesi hedefleniyor. 

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Uluslararası Adana Lezzet Festivali ve aynı tarihleri kapsayan 3. Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı’nda tüketilmek üzere günlük olarak en az 25 ton kırmızı et ve 7 binin üzerinde şırdan tedarik edildiğini söyledi.

Yağmur, festival süresince yaklaşık 2 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.