TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Lezzet Festivali

İLKHABER-Gazetesi - Lezzet Festivali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lezzet Festivali haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Uluslararası Altın Koza Film Festivali, Adana'nın kültürel zenginliğini yansıtıyor Haber

Uluslararası Altın Koza Film Festivali, Adana'nın kültürel zenginliğini yansıtıyor

Adana, yıl boyunca düzenlediği festivaller ve karnavallarla adeta bir şenlikler şehri olarak kendini tanıtıyor. Portakal Çiçeği Karnavalı, Lezzet Festivali, Uluslararası Tiyatro Festivali gibi etkinliklerle adını duyuran Adana, her ilçede ayrı bir şenlik havası yaratıyor. Şehrin dinamik halkını bir araya getirip eğlenme ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda Adana'nın özgün atmosferini de yansıtan festivallerden biri olan Uluslararası Altın Koza Film Festivali de, etkisini yıl boyunca hissettirerek Adana'nın kültürel zenginliğini yansıtıyor. Adana'da kültürel ve sanatsal çalışmalarla öne çıkan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği'nin Başkanı Dr. Haluk Uygur, bu yıl 23 Eylül 2024 Pazartesi ve 29 Eylül 2024 Pazar günleri arasında 31. kez yapılacak olan Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin, Adana'nın kültürel zenginliğini derinlemesine ortaya koyan bir festival olduğunu söyledi. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin, Adana'nın kültür dokusunun ayrılmaz bir parçası olarak kabul edildiğini ifade eden Dr. Uygur, "Diğer festivallerde eğlenilip ertesi gün geride pek bir iz kalmazken, Altın Koza’nın etkisi yıl boyunca devam ediyor. Sinema sanatının çok disiplinli doğası sayesinde, Altın Koza Festivali bir hafta boyunca sadece film gösterimleriyle sınırlı kalmayıp, fotoğraf, tiyatro, edebiyat ve müziği de içinde barındırarak, sanatın her alanını kente yayıyor. Bu nedenle Portakal Çiçeği Karnavalı, Lezzet Festivali, Uluslararası Tiyatro Festivali gibi etkinliklerle adını duyuran Adana'da düzenlenen Altın Koza Film Festivali, sadece bir eğlence etkinliği olmaktan öteye geçiyor ve sanatı yıl boyunca Adana'nın her köşesine taşıyor." dedi. Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş'nin Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak sadece sinemaya değil, yıl boyunca düzenlenen diğer etkinliklere de destek vererek bu misyonunu açıkça ortaya koyduğunu dile getiren Dr. Haluk Uygur, şunları kaydetti: "Bu çabalar, Adana’nın birçok sanatçı yetiştirmesine ve 'Adanalılık' denilen bir kent kültürünün oluşmasına katkıda bulunuyor. Adanalıların bu kimliği, şehrin kültürel zenginliğini ve özgünlüğünü yansıtarak sinema sanatının büyük isimlerinin Altın Koza’yı tercih etmelerini sağlıyor.  Altın Koza'nın yaptığı yeniliklerin son 4 yılda festivali yalnızca bir eğlence etkinliği olmaktan çıkararak, kültürel kökleşme ve haz duyma alanına dönüştürdü. Bu yıl, festivalin sonbaharın son haftasında gerçekleşecek etkinliklerinde, bu hazzı tüm Türkiye ile paylaşmak ve Adana'nın kültürel zenginliğini daha geniş kitlelere tanıtmak için sabırsızlanıyoruz."

Uluslararası Adana Lezzet Festivali heyecanı devam ediyor Haber

Uluslararası Adana Lezzet Festivali heyecanı devam ediyor

İbrahim Baysal (İLKHABER)- Adana Valiliğinin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, cuma günü Merkez Park’ta 200 farklı işletmenin katılımıyla başladı. Kebap yine gözde Festival alanına Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelenler Adana lezzetlerini tadarken, çeşitli etkinliklerde de eğlenceli vakit geçirdi. Festivalde en yoğun ilgiyse her zaman olduğu gibi Adana kebaba gösterildi. Doyasıya Eğlendiler Öte yandan, festival alanında vatandaşlar ve esnaf davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlendi. Kebapçı Cihangir Korkmaz, “Festival inanılmaz güzel ve coşkulu geçiyor. Şehir dışı ve yurt dışından çok yoğun bir katılım var. Rusya’dan gelen misafirlerimiz dahi oldu, onlara Adana kebap yedirdik. Gelen misafirlerimizi en güzel şekilde karşılayıp lezzetlerimizi tattırıyoruz” dedi. Dönerci Mehmet İkram Taş ise festivale katılımın çok güzel olduğunu her gün en az 300 kilogram tavuk sattıklarını söyledi. Ayrıca Taş, akşam saatlerinde festivale daha yoğun ilgi olduğunu belirtti. Şerbet dağıttılar Festivalde Sarıçam Belediyesi’nin standında şerbet yapan şef Recep İncecik, “Bu narlar Adana Kozan ilçemizde yetişiyor. Bizler de burada bu narlarımızın şerbetini yapıyoruz. Ayrıca burada aşlama, lohusa şerbeti yapıyoruz. Bu şerbetleri gelen misafirlere dağıtıyoruz. Çok beğenildi şerbetler” dedi. Festivale Ordu’dan geldiğini belirten Seniye Özcan ise, “Öncelikle Adana kebap tattım. Çok güzel, çok eğlenceli bir festival. Böyle festivaller Türkiye’nin her yerinde olmalı” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim: “Hayatımı bir Adanalı gibi yaşıyorum” Haber

Fatih Terim: “Hayatımı bir Adanalı gibi yaşıyorum”

(İLKHABER)- Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivali etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Etkinlikler çerçevesinde amfi tiyatroda Adanalı gazeteci Fulya Öztürk moderatörlüğünde ‘Fatih Terim ile Adana Sohbetleri’ söyleşisi gerçekleştirildi. Adanalı vatandaşlar etkinliğe yoğun katılım göstererek Adanalı teknik adam Terim ve Öztürk’le sohbet etti. “Hayatımı bir Adanalı gibi yaşıyorum” Fatih Terim, Adana’yı her özlediğinde geldiğini belirterek, kendisini ’Adana’nın ete bürünmüş şekli’ olarak ifade etti. Terim, "Ben Adana’nın Çınarlı Mahallesi’nde doğdum ve büyüdüm. 16 yaşımda Adana Demirspor takımında oynamaya başladım. 17 yaşında takımın kaptanlığını yaptım. Adana Demirspor’u şampiyon yapıp lige çıkarttıktan sonra Galatasaray’a gittim. Bütün insanlar benim hayatıma şahit olmuştur. Dolayısıyla ben Adanalıyım ve hayatımı da tam bir Adanalı gibi yaşamaya devam ediyorum” diye konuştu. “Adana şehri, aileye çok önem verir” Adana’nın aileye önem veren bir şehir olduğunu aktaran Terim, "Aile benim için vazgeçilmezdir. Aileden başka bir şey düşünmek bana göre mümkün değil. Aile vazgeçilmez sevgidir. Adana şehri, aileye çok önem verir. Adanalı gençlerde zamanı geldiğinde muhakkak fiziki olarak ayrılacak ama sevgi ve kalp olarak hiçbir zaman ayrılmaz” dedi. “Adana, kültür ve festival şehridir” Adana’nın kültür ve festival şehri olduğunu anlatan Terim, şunları söyledi: "Lezzet festivali 3 gün sürecek ama Adana yemekleri bu süre zarfında anlaşılmaz. Herkes Adana denince akla kebap gelir ama ben sarma ve yüksük çorbasını çok beğenirim. Adana’ya gelmeden önce rahmetli annem bana hep yapardı. Ben rakiplerime Adana kebabının acılısını dostlarıma ise taş kadayıfı ve bici bici yediririm. Lezzet festivalleri gibi organizasyonların başlamasına geç kalındı. Çünkü İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Adana gelir. Lezzet festivali veya Altın Koza Film festivali gibi organizasyonlar Adana için çok kıymetlidir. Adana bir kültür şehridir. Adana esasında budur." Öte yandan Fatih Terim’in Fulya Öztürk’e yönelttiği ’Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili ne düşünüyorsun?’ sorusuna Öztürk, "Hocam beni gafil avladınız. Siz ve diğer insanlarda beni başkanlığa yakıştırıyorlar. Ben mesleğimi çok severek yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Adana'da lezzet festivali start verdi Haber

Adana'da lezzet festivali start verdi

CANSU ERSOY ADANA(İLKHABER)-Bu yıl 7.'si düzenlenen Lezzet Festivali Adana Yeni Müzede'de protokolün de katıldığı bir etkinlikle başladı.  Etkinlikte Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuşma yaptı. Vali Köşger, "Adana gibi bir şehir Gastronomi şehri olmaz da ne olur? Adana Gastronomi Şehri olmayı çoktan hak etmiş bir şehir" dedi. 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali için Adana Yeni Müze'de yapılan açılışta sırayla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşger konuşma yaptı. Lezzet Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da heyecanın dorukta olduğunu söyledi. Başkan Karalar, "Çok heyecanlı ve çok canlı bir haftasonu olacak. Heyecanımız dorukta. Her yıl bu zamanlarda Adana'nın güzelliklerini, yemeklerini görmeye birçok kişi gelecek. Adana'yı tanıtma noktasında bu etkinlikler bizi heyecanlandırıyor. Adana çok özel bir nt. Gerçekten olağanüstü zenginlikleri bir arada barındıran çok az kent vardır. Hem deniziniz hem dağınız olacak. O dağlarda çok sayıda endemik bitkiniz olacak. Adana bu yönlerinin hepsiyle tam bir turizm kenti. Ve elbette çok sıcakkanlı insanları olan, gelen herkesi kucaklayan bir kent. Adana'ya bir kere gelen sonrasında tekrar gelme istiyor. Çünkü Adana insanda alışkanlık yapıyor" dedi. “Büyük gün geldİ" Açılış konuşmasının ardından konuşan  Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Büyük gün geldi. Adana'nın şanına yakışır bir şekilde de giriş yapıyoruz. Adana'ya hayırlı olsun. Adana'nın ismine, geçmişine, kültrüne yakışır lezzetlerin bi arada sunulacağı üç günü birlikte yaşayacağız. Ben içinizde en taze Adanalıyım. Adana'nın en güzel özelliği bu lezzetleri çıkaran insanların bunu güler yüzle sunması. Her gittiğimiz yerde insanlar işlerini en güzel şekilde yaptıklarını bizlere ifade ediyorlar. Bu konuda da iddialı ama çok da mütevazılar" dedi ve Adana'yı Adana kılan şeyin belki de bu olduğunu söyledi. "Adana Gastronomİ Şehrİ olmayI çoktan hak etmİş bİr şehİr" Adana'nın Adana kebap konusunda bir denge yakalanmış olduğunu ve herkesin bu dengeyi takip ederek kendi içerisinde tatlı bir rekabete girdiğini sözlerine ekleyen Vali Köşger, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Adana gibi bir şehir Gastronomi Şehri olmaz da ne olur? Adana Gastronomi Şehri olmayı çoktan hak etmiş bir şehir. Bu işi sadece bir restoran, bir mekan yapmıyor. Tüm Adana yapıyor ve hepsi de aynı güleryüzlülükle yapıyor. Bu lezzet festivalleri de bunun bir kilometretaşı. Cumhuriyetimizin 100. yılında Lezzet Festivali'nin sekizincisinden önce inşallah Gastronomi Şehri de olmuş oluruz" diye konuştu."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.