TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tavuk döner

İLKHABER-Gazetesi - tavuk döner haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tavuk döner haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Uluslararası Lezzet Festivali’nde 400 kiloluk döner şov Haber

Adana Uluslararası Lezzet Festivali’nde 400 kiloluk döner şov

Türkiye’nin en lezzetli mutfak kültürlerinden birini tanıtmayı amaçlayan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Festivalde, Adana’nın meşhur Coğrafi işaretli kebabı başta olmak üzere yöreye has çeşitli lezzetlerin tanıtımı ve sunumu yapılıyor. Gastronomi atölyeleri, şef gösterileri, söyleşiler, paneller, kortej ve mangal yakma törenleriyle renklenecek olan festival, ziyaretçilere farklı tatların sırlarını keşfetme fırsatı sunuyor. Adana Valiliği koordinesinde, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen ve 20 Ekim Pazar günü geç saatlere kadar devam edecek olan Adana Lezzet Festivali, "Kökleriyle Adana" temasıyla eşsiz bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor. Türkiye'nin bereketli toraklarına sahip kentin damak çatlatan lezzetleriyle ünlü festivalin yapıldığı Merkez Park'ta kurulan stantlar gastronomi tutkunlarını bir araya getirirken, 400 kiloluk beyaz etle hazırlanan tavuk döner de görenlerin ilgisini çekiyor. Kardeşler Közde Döner standındaki ziyaretçiler için satışa sunulacak kilolarca dönerin, gün içinde tüketilmesi hedefleniyor.  Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Uluslararası Adana Lezzet Festivali ve aynı tarihleri kapsayan 3. Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı’nda tüketilmek üzere günlük olarak en az 25 ton kırmızı et ve 7 binin üzerinde şırdan tedarik edildiğini söyledi. Yağmur, festival süresince yaklaşık 2 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Adana sıcağında artan tavuk zehirlenmelerine dikkat Haber

Adana sıcağında artan tavuk zehirlenmelerine dikkat

ADANA (İLKHABER) - Adanalı dönerci Mahfuz Taş, tavuk zehirlenmelerine karşı uyararak, bilindik olmayan yerlerden tavuk döner yenmemesi ve tavuk alınmaması gerektiğini ifade etti. Taş, “Vatandaşlarımız tavuğu alır almaz buzdolabına koymalı. Dondurulmuş ürün tekrardan dondurulmamalı. Eğer tekrardan dondurulursa tavuk hemen bakteri üretir ve bu da zehirlenmeye yol açar” dedi. Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Hal böyle olunca da gıda zehirlenme riskleri artıyor. Dışarıda herkesin severek tükettiği tavuk döner ise en çabuk bozulan gıdalar arasında yer alıyor. Uzmanlar ise tavuk dönerin bilindik ve güvenilir yerlerden tüketilmesi gerektiğini söyledi. Sektörde faaliyet gösteren işletmeler ise tavuk dönerin yaz aylarında 6 saatten fazla takılı kalmaması gerektiğini, sürekli yenileme işlemi yaptıklarını belirtiyor. “Bilindik yerlerden tavuk alınmalı” Kentte uzun yıllardır tavuk dönercilik yapan Mahfuz Taş, yaz aylarında tavuk dönerin 6 saatte bir yenilenmesi gerektiğini belirtti. Taş, “Sıcak havalarda tavuk tüketimi arttı ancak biz Adana’da yaşadığımız için tavuk tüketirken dikkat etmemiz lazım. Sıcaklık yeri geliyor 50 dereceyi geçiyor. Bilindik yerlerden tavukları alıp bilindik restoranlardan tavuğu yememiz lazım” şeklinde konuştu. “Donup çözülen ürün tekrardan dondurulmamalı” Taş, tavuğun satın alındıktan sonra evde muhafaza edilmesine ilişkin olarak, “Tavuğun çok hilesi var. Bilindik yerlerden tavuğu almalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız tavuğu alır almaz buzdolabına koymalı. Tavuk sıcağa maruz kalmamalı. Eğer bunun aksi olursa bu gıda zehirlenmesine kadar gider. Dondurulmuş ürün tekrardan dondurulmamalı. Eğer tekrardan dondurulursa tavuk hemen bakteri üretir ve bu da zehirlenmeye yol açar” dedi. Mahfuz Taş, tavuğun uzun süreli dışarıda beklememesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.