TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜSİAD Yönetim Kurulu Suudi Arabistan'da önemli temaslarda bulundular

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan başkanlığındaki TÜSİAD heyeti Suudi Arabistan'da 3 gün süren temaslarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 15:33
Kaynak: BÜLTEN
TÜSİAD Yönetim Kurulu Suudi Arabistan'da önemli temaslarda bulundular

Temaslar kapsamında Bakanlıklar, iş dünyası, ticaret odaları ve Suudi Arabistan'ın önde gelen aileleri ile bir araya gelerek Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesinde başlatmış olduğu projelerin sunduğu fırsatlar ve yatırım teşvikleri hakkında bilgi alındı.   

Suudi Arabistan’a giden TÜSİAD heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Yönetim Kurulu Üyeleri Çağatay Özdoğru ve Perihan İnci, Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeleri Meltem Akol ve Aydın Buğra İlter, Körfez Ağı Koordinatörü Arda Cenk Tokbaş, Körfez Çalışma Grubu üyeleri Houmer Balazadeh, Kaan Kiziroğlu, Emre Kemal Mimaroğlu, Yurdaer Kahraman, Genel Sekreter Yardımcısı Hale Hatipoğlu, Küresel Ekonomik İlişkiler Direktörü Aslı Başkaracaoğlu ve Küresel Ekonomik İlişkiler Direktör Yardımcısı Başat Şimşek yer aldı.

“Türkiye ve Suudi Arabistan hem yüksek üretim kapasitesine hem de büyük pazarlara sahip iki ülke”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ziyarete yönelik şunları söyledi: “TÜSİAD olarak bu Suudi Arabistan'a yaptığımız ilk ziyaret. Bakanlıklar, iş dünyası, ticaret odaları, önde gelen aileler ile son derece verimli ve kapsamlı görüşmeler yaptık. Türkiye ve Suudi Arabistan hem yüksek üretim kapasitesine hem de büyük pazarlara sahip iki ülke. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin günden güne iyiye gittiğini memnuniyetle takip ediyoruz.”

Başkan Turan, “Ziyaretimiz Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesinde başlatmış olduğu projelerin sunduğu fırsatlar ve yatırım teşviklerini anlamak için son derece faydalı oldu. Gelişen ekonomik ilişkilerimiz sonrası, ihracatımız 2023 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık 0 artış göstererek 2,6 milyar dolar seviyesine; ticaret hacmimiz de 6,8 milyar dolara ulaştı.  Suudi Arabistan'ın Vizyon 2030 kapsamındaki projelerin hayata geçirilmesinde Türk özel sektörünün önemli katkıları olabilir. Bu süreç içinde ticaret ve yatırım ilişkilerimizi geliştirmek, ekonomik işbirliğimizi derinleştirmek için önemli fırsatlar olduğuna inanıyoruz” diyerek ifade etti.
  
 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.