TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşkın: Kamu çalışanlarının yüksek enflasyon nedeniyle maaş kayıpları yapılacak zamla iyileştirilmelidir

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yüksek enflasyonun kamu çalışanlarının maaşlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Taşkın, yapılacak zamların gerçek anlamda iyileştirici olması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 15:57
Kaynak: BÜLTEN
Taşkın: Kamu çalışanlarının yüksek enflasyon nedeniyle maaş kayıpları yapılacak zamla iyileştirilmelidir

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yüksek enflasyon nedeniyle kamu çalışanlarının maaş kayıplarının yalnızca sözde kalmayıp gerçek anlamda iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Taşkın, dar ve sabit gelirli memurların vergi yükünden kurtarılması gerektiğini belirterek, hükümetin enflasyonla mücadele kapsamında memur maaşlarına yaptığı zammın yetersiz olduğunu ifade etti. 2023 yılında yapılan seyyanen zammın taban maaşlara yansıtılmamasının memur ve emekli maaşlarını olumsuz etkilediğini belirten Taşkın, vergi adaletsizliğine de dikkat çekerek, vergi oranlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

“Vergi yükü, dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerinin omuzuna yüklendi”

Taşkın, “Milletçe vergilendirmede yaşanan adaletsizliğe şahit oluyoruz! Devletin vergi yükü, dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerinin omuzuna yüklendi! Geliri açlık sınırına doğru hızla gerileyen memur emeklileri ve yoksulluk sınırının altında ücret alan memurların geçim sıkıntısı içinde yaşamaya çalışmaları göz ardı edilerek bazı şirketlere imtiyaz tanınması kabul edilemez. Bunların ödemediği vergiler nedeniyle hazine de oluşan açık da dar ve sabit gelirli çalışanlara yüklenemez. Bu çifte standart açıkça Anayasa’ya aykırıdır” dedi.

Necip Taşkın, “Vergi, dar ve sabit gelirli çalışanların bordrolarından kesilmek suretiyle peşin alınıyor. Memur, 2023 yılının Ekim ayında %27 vergi oranına takılırken, ne yazık ki 2024 yılının Ağustos ayında yani geçen yıla oranla iki ay önce %27’ye takıldılar. Vergi dilimi yüksek olsa yüksek vergi oranına bu kadar erken takılmayacaklar. Bu nedenle sendika olarak vergi diliminin yükseltilmesinde ve vergi oranının ’te sabitlenmesinde ısrar ediyoruz.  Yetkili Sendika olarak 14 yılda 7 defa Toplu Sözleşme masasına oturanlar, eğer etkili sendikacılık yapmış olsalardı hem Toplu Sözleşme Masasında hem de dışarıda etkili eylemlerle memurun vergi yükü altında ezilmesini önlenmiş olurlardı. Bugün kamu çalışanları açlık ve yoksulluk sınırı arasına sıkışmış durumdalar. Bu yetmiyormuş gibi bir de vergi oranının yüksekliği ve vergi diliminin düşük olması nedeniyle yüksek vergi ödemekle karşı karşıyalar. Yetkili sendika bunları görmüyor mu? Görüyor ama harekete geçmek işine gelmiyor” diye ifade etti.

“Vergide adalet sağlanmalı ve az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır”

Necip Taşkın basın açıklamasında isteklerini dile getirerek şunları söyledi: “Memur ve memur emeklileri gibi dar ve sabit gelirli olanların yaşam koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz. Anayasa’nın eşitlik, çalışma, insanca yaşama ve hiç kimseye imtiyaz tanınmaması hükümlerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Bunun için; vergi oranı ’te sabitlenmeli, vergi dilimi yükseltilmelidir. Enflasyon farkı her ay maaşa yansıtılmalıdır. 2023 yılında memura verilen 8.077 TL seyyanen zam kök maaşa yansıtılmalı ve memur emeklilerine de aynen verilmelidir. Vergide adalet sağlanmalı ve az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Kamu çalışanlarının yüksek enflasyon nedeniyle maaş kayıpları sözde değil gerçek anlamda yapılacak zamla iyileştirilmelidir.”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.